Šta je novo?

MS Industrial Black Widow

izgleda da niko nije razumeo da shvati sta se tu lomi :)
i meni odgovara tu sto je ulaz... mozda ima da se kupi dodatak za 90 stepeni pa probaj tako...

Izgleda.:D Mada to i nije toliko bitno,vazno da je ostalo dobro za tako male pare.:wave:

Kako cistite onaj donji filter? Ja sam ga izvadio, al vise ne mogu da ga vratim onako lepo kako je bio, vec uvek jedva strana ne sedne bas najbolje.

Kako cistite onaj donji filter? Ja sam ga izvadio, al vise ne mogu da ga vratim onako lepo kako je bio, vec uvek jedva strana ne sedne bas najbolje.

Imas noviji ili stari tip filtera? Noviji ima ram i izvlaci se kao fioka. Stari malo ume da bude svojeglav. Ako imas njega i ne znas kako je stajao pre, mogu da ti uslikam.

Danas sam imao priliku da ga detaljno "izakam". Na poslu sam imao neki klimavi MS prije par godina, ovo danas sto sam vidio daleko je od tog MSa. Kao pojava 9/10. Djeluje mnogo siroko. Prostor za kablove izmedju ledja i stranice je veci nego na mom cm690 II. Bruseni aluminijum na vratima izgleda mnogo dobro. Vrata su teska zbog izolacije i mehanizam je kvalitetan. Kao da zatvaram vrata kucista od 300e. Sa strane je perforirano zbog protoka zraka. Stranice teske i nemoguce ih je "saviti i uviti". Filteri (prednji i donji) se lijepo vade i vracaju. Gornji filter pod rukom ne djeluje nista drugacije nego na termaltake X71 koji sam imao priliku vidjeti. Magnetna traka odlicno zamisljena. Poklopci gornji takodje imaju neku zvucnu izolaciju. Mjesta naprijed ima i za velike radijatore. Po meni nedostaci su kad se sve stranice poskidaju s njega, ono je zaista lako i lim je tanji od nekih brendiranih. Pokusao sam da ga uporedim sa termaltake , i cini mi se da je termaltake samo za nijansu cvrsi i "jaci". Pokusao sam da iskrivim lim rukom ali mi nije uspjelo. Lim jeste tanji, ali je dovoljno kvalitetno. Losiji je od recimo CM kucista (postoje snimci gdje ljudi stoje na ogoljenom CM kucistu). Medjutim kada se uklope stranice, djeluje jako cvrsto i kvalitetno. Sledeca mana su nogare. Na samo kraju se nalazi nekakva kao spuzva koja bi trebalo da sprjeci klizanje. Medjutim, klize se. Probao sam na iverici i na lakiranom drvetu. Ali uz mod od 2,5 eura moze se rjesiti. Sledeca mana je kavez sa diskovima. Suvise je krut, nema dotstnih gumica ili nekakav sistem koji bi malo ublazio vibracije. Zaista djeluje kao jeftina kruta plastika. I mogli su ds stave gumu na rupe za provlscenje kablovs. Ali obzirom da kosta nekih 60-65 eura, ovo je fenomenalno kuciste.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

U srb je 50e, bar je bilo do pre nekoliko meseci, nisam gledao skoro.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Kod nas je 65e u bosni

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pa sva računarska oprema je jeftinija u Srbiji.
Zato jer mi u BiH i nemamo pravog uvoznika opreme nego samo preprodavce iz Srbije ili Hrvatske.

lopovluk ! i 50e je mnogo s obzirom da je Kineska kopija

Za Black Widow je 50e mnogo? Zaista? 3 dobra ventilatora, fan kontroler, vrhunski cable management, zvucna izolacija, kvalitet izrade, filteri za prasinu, prostranost, vrhunski dizajn? Koji proizvodjac nudi sve ovo, ne za 50 evra, nego za 100 evra?

Fractal Design sa R5 :D
Barem je bio oko 95e, cini mi se, kad sam ja kupovao i to u prodavnici ovde u BG sve sa isporukom na kucnu adresu... :D:D:D
Na zalost sada nema ni po toj ceni a ni kucista uopste sem kod svercera... :(

Za Black Widow je 50e mnogo? Zaista? 3 dobra ventilatora, fan kontroler, vrhunski cable management, zvucna izolacija, kvalitet izrade, filteri za prasinu, prostranost, vrhunski dizajn? Koji proizvodjac nudi sve ovo, ne za 50 evra, nego za 100 evra?

preterao sam, ali 65 e je mnogo XD

Crna udovica je dobra :) samo da nadjem nacin da ne guta mnogo prasine kada prednja 2 rade u fullu :) ali mislim da sam resio, prednja dva se pale na 700 rpm kada cpu dostigne 45c :) grafulja je do duse toplija za oko 2c do tog momenta, nista strasno, u full load-u sa 62 na 64c :smoke:

Poslednja izmena:
Imas noviji ili stari tip filtera? Noviji ima ram i izvlaci se kao fioka. Stari malo ume da bude svojeglav. Ako imas njega i ne znas kako je stajao pre, mogu da ti uslikam.

Msm da imam stariji, jer nije bas kao fiokica, vec vise kao metalni drzaci za filter, po 1-2 na svakoj strani, ako me razumes. Namestim ja ove sto mogu da ih vidim/dohvatim, ali one ispod pregrade za zadnje nogice ne mogu nikako da stavim kako treba, uvek neka ostane pa dosta prasine prodje pored filtera.

Msm da imam stariji, jer nije bas kao fiokica, vec vise kao metalni drzaci za filter, po 1-2 na svakoj strani, ako me razumes. Namestim ja ove sto mogu da ih vidim/dohvatim, ali one ispod pregrade za zadnje nogice ne mogu nikako da stavim kako treba, uvek neka ostane pa dosta prasine prodje pored filtera.
Mislim da je najbolje rešenje tu zamena nogica i postavljanje filtera kao onog na krovu, sa magnetima. Racunam da taj mod ne bi koštao više od 5-6 evra. Uslikaću ti sutra kako meni stoji, pa možda pomogne, a inače sam celo kućište L nosačima montirao na yid kako bih umanjio usis prašine sa poda i priblizio sebi FRONT IO.

Daj sliku vlado. Zanima me to montiranje :)

E, nisam još :) Dao sam otkaz ovde, pa se def vraćam krajem Marta. Krećem da radim od Maja, pa ću da do tada završim. Menjao sam i cpu, uzeh 7700k, pa svakako moram da rasklopim ceo komp.

^A novi AjeMDe?

Ok kućište... Imao sam samo jedan problem. Napajanje od 600W ne može da dobaci 2x4 granu do procesora. Kad kupujete vodite računa.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ok kućište... Imao sam samo jedan problem. Napajanje od 600W ne može da dobaci 2x4 granu do procesora. Kad kupujete vodite računa.

pisano o tome odavno, nije skupo oko 300 din je produzni 2x4 ...

Zavisi konkretno od napajanja, sa ovim starim Chieftec napajanjem je bilo gusto ali je dohvatilo, kuciste maltene identicno kao widow iznutra.

Edit:

Kod druga sa Titanom corsair vs650 dohvata isto.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
LC power 600w ne moze da dohvati, dok recimo Chief 400w moze :)

Daj sliku vlado. Zanima me to montiranje :)

Evo kako je montirano. Ovo je samo proba, da vidim da li mi odgovara, pa ću nekom bravaru dati da mi napravi kršteni nosač po meri jer mi se svidja ovako. Ima tu još posla oko sređivanja kablova, ali sam u osnovi zadovoljan da mi sve bude tu.

JdGnDskh.jpg

Ell9vLyh.jpg

lar1o0Hh.jpg

Poslednja izmena:

Vecina kucista koje ima napajanje dole predstavlja izazov za malo starija napajanja - perioda kad su toliko dugi kablovi bili retkost jer su napajanja bila gore I dohvatilo bi I 20ak cm...
Vecina novijih dohvata, mada ima izuzetaka...

imas u Uradi sam bolje nosace
Crne kutija tipa 3x3 pa isto ovako zavarena, naravno jaci su i ima u crnoj boji...

posto mi ovo deluje malo labavo, (cak iako nije ne bi drzao ovako)
idi kod ovih sto seku plocasti materijal i naruci jedno parce sa abs trakom, ima lepih dezena i kostacete ~500 din
usrafis na nosace lepse ce izgledati...

imas u Uradi sam bolje nosace
Crne kutija tipa 3x3 pa isto ovako zavarena, naravno jaci su i ima u crnoj boji...

posto mi ovo deluje malo labavo, (cak iako nije ne bi drzao ovako)
idi kod ovih sto seku plocasti materijal i naruci jedno parce sa abs trakom, ima lepih dezena i kostacete ~500 din
usrafis na nosace lepse ce izgledati...

Hvala za savet. Jeste bilo malo labavo dok nisam dodao treci, ali sam se poigravao sa idejom, da vidim kako ce izgledati jer je soba svakako spremna za krecenje, pa ce se rupe puniti. Bas cu prosetati ovih dana do Uradi sam. Blizu mi onaj na Vidikovcu.

Ala si zid izbušio ***a mu mater :d

Šalim se :) Samo mislim da će zbog maltaranja nogama, da ti se onaj filter kod napajanja više prlja.

I pazi kad piješ i stavljaš kafu na sto, pošto ti je top otvoren. Čisto savet, ne pravim se pametnjaković, podigni makar malo ivicu kućušta (izdigni) od linije stola, da ne prođeš kao onaj lik što je "spalio 6800 Ultra" pre 15ak godina :D

@yooyo

Problem sa starijim napajanjima, kao što kažu ljudi. Sva su sad kućišta tako koncipirana. Inače, kućište je stvarno best buy :)

^A novi AjeMDe?

Ako nakupim 10 kupaca, donosim sa boxom 10 komada ispod 400e. Meni ne treba, jer sudeći po ovim testovima, za moje potrebe i a za gaming, i7ica će bolje gruvati :)

Poslednja izmena:
na to posle stavis jedno lepo parce iverice, u boji stola, i milina :)

Baš mi je novo LC power 600w imalo kratke kablove, a staro od 650w ima duže kablove.
Kupio u bench shopu... ako čitaju ovo neka obrate pažnju na ovu kombinaciju.

Nazad
Vrh Dno