Šta je novo?

MS Industrial Black Widow

Može li mi netko objasniti kako se na stražnju stranu stavi F14, jer vidim samo rupe za 120mm fanove?

ne srafi se, nije predvidjeno za 14ticuali moze da se uglavi :)
artic f14 staje knap i ne mrda...

Može li mi netko objasniti kako se na stražnju stranu stavi F14, jer vidim samo rupe za 120mm fanove?

Za 12icu pozadi imas ono klizno mesto za montazu, da mozes gore-dole da ga "ucentriras" odakle hoces da vuce vazduh. U te rupe ces moci da usrafis 14icu, doduse samo 2 srafa, ali dovoljno.

Jel neko imao iskustva sa modovanjem? Ili sa farbanjem kucista mozda? Razmisljam da se bacim u preuredjivanje pa me interesuju neka iskustva :)

Nemam iskustva, ali interesuje me, sta planiras ?

Imam 30 Chieftec Kućišta - CQ-01B-U3-OP koje bi prefarbao u nesto zanimljivije. Sada su totalno crna i tako "obicna".
Pa reko da vidim da li neko to radi kod nas?

Ako je poneko na prodaju po dobroj ceni, javi se :D

Ово је послао 6п!

hahah :)
Razmisljao sam o tome da li da ih prodajem i uzmem nesto drugo, ali sam se predomislio i odlucio da probam malo da im unesem zivota.
Ako uspem nesto da uradi okacicu fotke.

kako se povezuju ventilatori na plocu?
vidim da ima kontroler za 2 ventilatora..
u kucisti su ukupno 3 (Fabricki)...
ide li posebno napajanje za kontroler?
mogu lu ventovi direkt na plocu da se preskoci kontroler?
verovatno su spojeni pa idu sva 3 preko kontrolera da li onda ide 1 konektor na plocu?
kako je reseno?

Kontroler mora imati adpter za napajanje. Da ne pametujem ja sam takav imao, mozda ima i drugacijih...
Jel znas model?

Kontroler zahteva 1 molex da bi se koristio i ima 5 3pin konektora. Na kucistu su 2 switcha za kontroler, jedan je za tri a drugi za 2 ventilatora i na konektorima sto izlaze iz kontrolera pise fan1/fan2.
Ima tri podesavanja High-nista-Low.
Svaki ventilator se zasebno kaci na kontroler i ovi iz kucista imaju 3pin konektor koji odgovara kontroleru.

Naravno da mogu da se povezu i na plocu, niko te ne forsira da uopste koristis kontroler.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

shvatio sam ..pa ako je dobra ploca i ako ploca ima softversku kontrolu fanova i dovoljan broj fan konektora, kao sto to radi asus. da li je onda pametnije povezati ventove direkt na plocu?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

shvatio sam ..pa ako je dobra ploca i ako ploca ima softversku kontrolu fanova i dovoljan broj fan konektora, kao sto to radi asus. da li je onda pametnije povezati ventove direkt na plocu?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Moji su sad ventovi svi pwm, ali ih nisam povezao na plocu, cisto iz opcije da mogu da ih ugasim kad vecim imam fan kontrolere.

Ово је послао 6п!

Ja sam danas kompletirao što sam zamislio. Ubacio sam MX300 525GB iznad grafičke, 3 A15ke, dvije na EVO 212, a naprijed A15 i F14 silent, a na stražnju stranu sam stavio Silencio FP120. Tih, hladan. 5.jpg 1.jpg8.jpg

Poslednja izmena:
Pa verovatno je pozadi gde je i predvidjeno da stoji ssd.

Ово је послао 6п!

Iza je SP900, a između procesora i grafičke je MX300. M. 2 je. Nisam htio Satu ovaj put. Možeš ga vidjeti na prvoj slici. HDDovi ne prelaze 30c u radu, grafika je 70C na 100% opterećenja s 50% fan speed, a prije je bilo 71C na 60 posto brzine ventova. Procesor na 4.5GHz u cinebenchu ne prelazi 49C, a u prime 56C nakon 20 min.

Poslednja izmena:
Noctua je odlicna, ali u većini slučajeva vizuelno odudara.

Mogu biti ružičasto narandžasti što se mene tiče samo da rade prihvatljivo. Odradio sam sada malo bolji cable menagment, mislim da je to. Bolje od ovoga mislim da ne mogu. Stražnja strana je horor, kablovi su zbijeni radi mnoštva SATA i sličnog, no prednja strana kompenzira za sve.9.jpg

Uf sto bode oci ovo sto graficke imaju sa strane slot za napajanje a ne od napred, mabje upadaju kablovi u oci tako.
Svakako lep cable management.

Ako moze dohvatiti , kabl za graficku si trebao odozgo dovesti ili a prednje strane grafcke, pa oko nje i do konektora na njoj... ovako odozdo on sam bas bode oci...

Ne može. Sa strane kada dolazi iznad sata nije dovoljno dug da lijepo legne da se ne vidi iz ovoga kuta, bude kao na ranijim slikama. Kada budem mijenjao napajanje tada vidimo, sredim stražnju stranu i grafičku. Ona je horor.

Jel to mozda MS Black Widow kuciste?
Bas sam ga narucio preko Bencha, treba prekosutra da mi stigne. Jel si zadovoljan sa kucistem? Kako se na kraju spajaju ventovi, sve na plocu?

Je l' stavljao ko ssd kod ventova? Razmisljam da premestim moj, ali mi zao onakvog kabliranja :D

Ово је послао 6п!

Meni stoji iza ploce u onom bracketu, mislim da nema potrebe da stoji napred ako je samo 1 :D

Zbog temp. mislim. I meni je tamo.

Ово је послао 6п!

Temp je sada 31 na stražnjem SSDu, no prije je bila oko 45 dok nisam sredio hlađenje. 37C je ovaj M.2 ispod procesora u igri, ispod 30 dok ga ne koristim.

@FiznO Ja sam prezadovoljan od kada sam ubacio zamjenske ventilatore za CPU cooler i kućište. Temp su se iznimno popravile. Kalibriranje i sa 4 HDDa i bez modularnoga napajanje nije bilo teško (iako je stražnja strana i kablovi užas, no to sredim u iduća 3 mjeseca kada promijenim napajanje). Svih 5 ventilatora sam stavio na matičnu da mogu upravljati preko APP Centra. Ja sam prezadovoljan. Za 50e bolje kućište ne postoji.

Poslednja izmena:
Vrh Dno