Šta je novo?

MS Industrial Black Widow

A moze i da se nabudzi restart dugme, kome bas treba. Prekidaca ima svuda. Mala burgija, lepak i moze lako da se uklopi.

http://oi64.tinypic.com/2z6wnjl.jpg
Uzeo sam ga i ja, ubacio 4 HDDa u njega. Osim što su temperature HDDova povelike za moj ukus, nema prigovora. Stvarno je super, vizualno mi se sviđa, razina buke je dobra, stvarno odlično kućište. Sada planiram samo zamijeniti prednje 14kama, i ove 2 12ke koje su došle s njim ubaciti iznad. 5 Fanova i laganini.

Ako budes imao oba venta gore obavezno isprobaj sta ti bolje hladi procesor: kad je CPU kuler ovako kao sad na slici, sa ventilatorom napred; ili kad je ventilator dole.
Moguce da ce se CPU kuler i ovi gore ventilatori malo boriti medjusobno za vazduh i da imas bolje rezultate sa CPU kulerom sa ventilatorom na dole. Zavisi I od toga koliko se graficka greje.

Može da proba i da hladi diskove prednjim gornjim. Napraviti tunel, isti fazon kao donji poklopac.

Konačno montirao komp :)

Predator 240 je stao bez problema :))

Stavio sam dve 14ice TT147 TY sa PWM jedan pozadi da izbacuje, jedan od gore da ubacuje.

Skinuo sam fan kontroler, jer mi je bzvz i def ventove, pa ako nekome treba neka me cimne...

Prilozi

• 20161124_115548.jpg
    20161124_115548.jpg
    629.5 KB · Pregleda: 195
  • 20161124_115554.jpg
    20161124_115554.jpg
    594.2 KB · Pregleda: 191
  • 20161124_134638.jpg
    20161124_134638.jpg
    620.6 KB · Pregleda: 187
  • 20161124_142402.jpg
    20161124_142402.jpg
    673.6 KB · Pregleda: 216
  • 20161124_141018.jpg
    20161124_141018.jpg
    862.3 KB · Pregleda: 184
Još malo slika, sorry admine na duplom postu :d

EDIT: Kućište je vrh. Po meni mnogo funckionalnije od FD R2. Lim je malo mekši, ali ne skidam ploču svaki dan, već jednaput u dve godine.

Dobio sam novi model sa fan filterom sa plastičnim ramom.

Još uvek treba da odradim mod sa malim 8cm ventom da hladi diskove.

Prilozi

• 20161124_135414.jpg
    20161124_135414.jpg
    592.6 KB · Pregleda: 158
  • 20161124_135426.jpg
    20161124_135426.jpg
    733 KB · Pregleda: 148
  • 20161124_142349.jpg
    20161124_142349.jpg
    851.4 KB · Pregleda: 157
  • 20161124_142358.jpg
    20161124_142358.jpg
    634.1 KB · Pregleda: 163
  • 20161124_124907.jpg
    20161124_124907.jpg
    937.6 KB · Pregleda: 152
Poslednja izmena:
Bome, knap. Lepo izgleda, jedino mi oci bode crevo sto je ukrsteno.

Ne znam koliko ce da pomogne taj odozgo sto ubacuje posto je u kontri sa "prirodnim" tokom vazduha (topao vazduh fizicki ide na gore kao laksi). A I pola tog ventilatora ce biti vazdusno (ne elektricno) u kratkom spoju sa onim pozadi, tj pola toga sto taj ubaci zadnji ce odmah da posalje napolje.

Kakav crni mod , samo ubaci napred 14ice i miran si. Kod mene WD 320 iz 2008 na 34c - 36 max

---- sorry nisam vidio , ubacio si vodeno.

Poslednja izmena:
Sobzirom da se CPU ne hladi na vazduh gornji ventilator nema neki smisao.
Ili da nekako stavi jedan ispred HDD-a da uvlači i hladi iste i jedan bočno za GPU (uz modifikaciju kućišta), ili da ovaj pozadi i jedan gore uvlače vazduh (da strujanje od njih ide preko grafičke i kroz vodeno napred izlazi). U opciji dva bi opet ispaštali hard diskovi...

ja sam u dilemi da li ovo ili titan ms. kavezi su im isti dimenzije su im iste ili slicne nisam siguran oba imaju zvucnu izolaciju mozda bw ima bolju i maju filtere za prasinu.
videcu ne zurim nigde tamo posle nove resicu koje cu vec ima vremena.

Još malo slika, sorry admine na duplom postu :d

EDIT: Kućište je vrh. Po meni mnogo funckionalnije od FD R2. Lim je malo mekši, ali ne skidam ploču svaki dan, već jednaput u dve godine.

Dobio sam novi model sa fan filterom sa plastičnim ramom.

Još uvek treba da odradim mod sa malim 8cm ventom da hladi diskove.

S obzirom da ti ventovi na predatoru rade exhaust, a da ovaj vent gore i pozadi imaju svoj tok maltene, ovaj gore ubaci, ovaj iza izbaci, ne sluze nicemu. Bolje preseli taj od pozadi u krov i oba da ubacuju, taman da izbacuju ova dva spreda.
Taj prirodni tok toplote odozdo na gore je jako slab i ima smisla samo kod pasivnog hladjenja maltene.

@villy
imam isto kuciste i ista ploca, ali u kutiji, ceka da se ugradi :)
valja li cemu?

vodeno takodje ali malo manje, ili vece :)

Ploca je po meni najbolje izbalansirana z170 ploca i subjektivno najlepsa. Izvukao sam upravo 5GHz na 6600k. I, meni bitno, nema suntavi vga port.

Ploca je po meni najbolje izbalansirana z170 ploca i subjektivno najlepsa. Izvukao sam upravo 5GHz na 6600k. I, meni bitno, nema suntavi vga port.
Dobar ti taj primerak kada ide na 5ghz jesi li ga operisao?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Jok, necu da ga diram dok 7700k ne izadje, onda cu ga zameniti

S obzirom da ti ventovi na predatoru rade exhaust, a da ovaj vent gore i pozadi imaju svoj tok maltene, ovaj gore ubaci, ovaj iza izbaci, ne sluze nicemu. Bolje preseli taj od pozadi u krov i oba da ubacuju, taman da izbacuju ova dva spreda.
Taj prirodni tok toplote odozdo na gore je jako slab i ima smisla samo kod pasivnog hladjenja maltene.

U pravu si. Ladno sam se iz3povao da ubacuju vazduh :D Okrenucu ga danas pa cu videti :) Hvala

No problemo :D

Jučer dignut video na yt. Nije neka prezentacija, ali nek se nađe na ovom topicu :)

2urxvrt.jpg

Da i ja ostavim svoj subjektivni dojam.

Kućište je iznenađujuće odlično za cijenu. Kvaliteta izrade je odlična, ugodno je pod rukom, teško kada staviš obe stranice, no opet dovoljno lagano kada ih skineš da ga preneseš za ispuhati, nemaš osjećaj da si kupio nešto jeftino. Zahvaljujući bracketima 3.5'' to 5.25 ubacio sam još dodatna 2 HDDa pa ukupno imam 4HHDa i jedan SSD (dodatni MX300 525 GB dolazi nekada sredinom idućega mjeseca). CD pogon nisam koristio godinama pa mi je on irelevantan. Cable managment je poprilično dobar, iako se nisam nešto trudio oko njega. Dobio sam noviji model pa imam pravi filter ispod napajanja i sve poklopce za prednje utore. Micro SD i SD port mi je odlična stvar. 6600k s Evo 212 OC na 4.3 ne prelazi 65C u igrama, grafička je toplija, no na 60% fan speed ne prelazi 71C, ista temperatura koja kada je otvoreno bude na 49% brzine. Kako koristim Hyper Cloud 2 dok igram u potpunosti je grafička bešumna pa se to kompenzira.

Sve u svemu za 50e nemam niti jedan prigovor.

Jedino što u budućnosti promijenim je da naprijed postavim 2c 140mm fana i prednje prebacim na stražnju stranu plus dodam još jedan CPU ventilator.

Moja ocjena 9.9/10.

Da li bi mogao da postaviš neki karton ili slično po dijagonali, gde bi jednim krajem bio naslonjen na prednju ivicu kućišta (ispod donjeg ventilatora) a drugim krajem oslonjen na gornju prednju ivicu CPU cover-a (ali tako da po širini pokriva ceo otvor ovog cover-a)?
I onda da javiš brzine (prvenstveno mislim na grafičku).

U suštini, da izoluješ CPU cover, da ne ulazi vazduh u njega i ujedno napraviš tunel za grafičku. Time mislim da bi poboljšao protok vazduha, ne bi iša nepotrebno u cover (jer cpu ionako vuče vazduh odozdo i izbacuje napolje), a sav vazduh sa donjeg ventilatora bi usmerio ka grafičkoj kartici.
Ja bih testirao tako, a onda bih čak i rupice kod neiskorišćenih PCI slotova (i ove pored njih, odmah do vrata kućišta) prelepio sa unutrašnje strane selotejpom i opet testirao.
Mislim da bi se tako značajno spustila temperatura grafičke kartice.

Probao bih i da nekako uguram jedan ventilator ispred 5,25" slotova (ispred HDD-ova) da hlade hard diskove, a ujedno imaju i pravac ka CPU hladnjaku kome bi opet povećali protok i poboljšao hlađenje.

@Ilija64
Popuni "Moja konfiguracija" odeljak ;)

Popunio.
Ne bi ništa dirao, sviđa mi se kako se ponaša sada. To bi mogao odraditi nekada krajem idućega mjeseca kada mi dođe plaća i uzmem 14ke naprijed. Tada se budem igrao oko toga.

Sa slike bih se zakleo da imaš GTX 1070 :d

Ok. Javi kad budeš testirao :)

@Nemanja

Sta je CPU cover?

Lapsus, hteo je da kaze PSU cover. Nije bas tesko da se pogodi.

Dva puta napisao CPU cover... pa sam mislio da misli na nesto drugo. Meni je bilo tesko :p

Zahvaljujući bracketima 3.5'' to 5.25 ubacio sam još dodatna 2 HDDa pa ukupno imam 4HHDa i jedan SSD (dodatni MX300 525 GB dolazi nekada sredinom idućega mjeseca). CD pogon nisam koristio godinama pa mi je on irelevantan.

Dejane, pa I nema ih gde nego tu

Nazad
Vrh Dno