Šta je novo?

Mrtav pixel prvog dana VIEWSONIC

milosh

Cenjen
Učlanjen(a)
29.09.2011
Poena
180
Uh drugari poludeo sam, smiricu se da bih podelio problem sa Vama i nasao nadam se neko resenje. Danas sam kupio monitor VIEWSONIC 21.5 VX2210mh-LED. Proverio sam ga na mrtve pixele nema ni jedan. Sada upalio neki film da pogledam i na crnoj pozadini(proverio sam i na njegovoj crnoj pozadini ne samo na filmu) pojavio mi se mrtav pixel. Odmah zovem prodavca tj u ovom slucaju Matrix Nis (beba firma Altija iz cacka) i oni mi kazu da Viewsonic daje garanciju samo na najmanje tri grupisana mrtva pixela WTF? Poludeo sam kad sam cuo, jos mi dodaju ulje na vatru i kazu LG samo daje garanciju na jedan mrtav pixel, a oni su me odvratili od kupovine LG-a! Jos mi kazu da je dobro sto je plavi mrtav pixel, kao povucice se vremenom?! Na moju konstataciju da 5 godina imam Acer, 8 LG, nikad nisam imao mrtav pixel, oni kazu "Eto desava se, ali najverovatnije ce se povuci". Dodje mi da puknem, mukom zaradjene pare dam za kupovinu jbng monitora i ovako prodjem. Strasno sam alergican na nepravde, sta vi mislite o ovome drustvo?

Mrtav ili zaglavljen? Koje je boje? Razlika je velika. Mrtav ce tu i da ostane, a zaglavljen mozes da otklonis. Sto se tice fore oko tri grupisana piksela za realizaciju reklamacije, tako je kako je. Ja na laptopu imam mrtav piksel koji mi se pojavio u garanciji, ali dzaba kad priznaju samo na tri i to grupisana. Aj sad polako ispocetka, koje je boje taj piksel?

Pošto je pixel plave boje to je 99% zaglavljen pixel, nije mrtav, probaj da uzmeš pamučnu (mikrofiber) krpu i da sa ne prejakim pritiskom praviš kružne pokrete oko njega ("masiranje pixela"), trebalo bi da se odglavi (meni se to 2 puta desilo i od tada nikakvih problema).

Da plave je boje. Primecuje se samo na crnoj povrsini. I ja mislim da je zaglavljeni pixel googlao sam malo o tome. Uzeo bih ja krpu da probam, ali se bojim da ga ne izgrebem kao sto su neki uradili pokusavajuci isto to a ne resim problem. Da mi se ovo desilo posle par meseci ne bih ovako poludeo, gde bas prvog dana, jos parice nisam prezalio :D . Poslao sam jedan mail VIEWSONIC-u cisto da moj bes malo kanalisem ka njima. Trebao sam ja LG da kupim, kasno mi je sad ***a ali mozda moja tema pomogne nekome. Hvala na odgovorima momci. :)
EDIT: Probao sam masiranje krpicom za brisanje naocara kao i stapicem za usi, nije pomoglo. :(

Poslednja izmena:
Meni se na LG-u i desilo sa garancijom od 0 mrtvih pixela, tako da ti zaglavljeni pixeli ne biraju marku. Prvi put se desilo kad je monitor prenesen iz hladnog u toplo, pa upaljen nakon samo pola sata (nije se izgleda prilagodio na temperaturu, pa je jedan pixel odlučio da kulira), a drugi put kad je moja mala sestrica prstićem pritisnula monitor jer je mislila da je touchscreen kao na tabletu :d
U oba slučaja magična krpa + metoda spasila stvar :D

Da ali da si reklamirao LG-u oni bi prihvatili, ostali nece. Na zalost ja sam baksuz, nista ne pomaze. :D A monitor je mazen i pazen, sve procudere ispostovane a o5 se desio problem sa pixelom....

Vrati monitor jer nisi zadovoljan. Nema sta da im objasnjavas jer je zakon na tvojoj strani prvih 7 dana od kupovine

Pokusaj sa Dead Pixel Tester-om on ima opociju pixel exerciser u kojoj se pojavi prozor koji menja boju mozda se odglavi pri ucestaloj promeni boje
http://www.softpedia.com/progDownload/Dead-Pixel-Tester-Download-28480.html
ili sa Pixel Exerciser-om http://www.knas.se/Applications/PixelExerciser.aspx
"Pixel Exerciser can fix stuck pixels on your LCD screen by rapidly and repeatedly change the color input to the stuck pixel.
The Pixel Exerciser includes a fullscreen feature for identifying stuck or dead pixels by changing the color of the background
to either black or white, making it easy to spot faulty pixels."

Poslednja izmena:
Nisam pazljivo citao. Ako je plav, zaglavljen je. Ili ce nestati sam od sebe, ili googlaj metode odglavljivanja. ^I ovaj predlog iznad probaj.

Vrati monitor i uzmi novac nazad.Imas fore 7 dana da vratis proizvod ako nisi zadovoljan istim.Moraju da ti vrate novac.

Ne moraju oni nista, ne savetujte ga pogresno. Kakvih 7 dana? Gde to pise? Mogao je lepo da ih zamoli pre kupovine da proba monitor, sad je kasno.

Ima 14 dana da vrati proizvod ako je online kupovina, ovako samo ako prodavac ima dobru volju da zameni, ali pošto iz komunikacije vidim da nema, onda ništa.

Imas 2 miliona pixela i zbog jednog koji se primecuje samo pod crnom bojom ti kidas zivce.
Pa meni su na lg-u izasla 2 komada posle nedelju dana i nisam nosio nazad na reklamaciju, iako sam mogo.
2 tackice ***e..primetio tad i zaboravio na njih..
zato iskuliraj, i uzivaj u monitoru

I ja sam imao zaglavljen piksel na Samsungu posle nedelju dana,danas imam Benq i da kucnem u drvo sve je u redu.:smash:

Imao sam sličan slučaj sa Samsung-om 223B koji sam svojevremeno uzeo u Gigaslonu :d. Jedno dve nedelje posle kupovine, uđem ja u servisni meni i vidim da je monitor radio oko 500 sati. Zovem odmah prodavnicu i počnem polako da penim jer sam pri kupovini izričito tražio nov monitor koji nije bio otvaran, čačkan, stajao u izlogu i slično. Javio mi se baš lik koji mi je i prodao sokoćalo. Realno, dečko nije bio kriv - iz magacina mu je stigla kutija "fabrički" zapakovana sa sve Samsung brendiranim selotejpom (kako li su samo to izveli:trust:). Rekao je da ako nisam zadovoljan mogu slobodno da monitor vratim bilo kad i da me neće zamajavati sa servisima već da će ga zameniti na licu mesta. Realno, monitoru ništa nije falilo pa se smo dogovorili da ga, ako bude problema, pozovem i podsetim na ovaj razgovor...

Mesec i po posle toga pojavilo se jedno desetak zaglavljenih piksela u svim bojama. Naravno, u radnji nije bilo nikakvih problema - bez reči su mi dali drugi sa 0 sati power on time-a... :p

Imao sam sreće, valjda...

E, da, probao sam sa masiranjem i nisam uspeo da opravim ni jedan...

aj sta si to doziveo ko da ti neko umro..... hebes pixel..... :) posle 3 dana neces vise ni obracati paznju na njega :)

A ako je pixel tirkizno zelene boje i primecuje se na svi pozadinama i bojama, sta to znaci?

Ako se dobro sećam, ako je pixel uvek beo za TN ili crn za ostale panele onda je to mrtav pixel, ako je neke druge boje (plavi, zeleni, crveni) onda dobija struju - zaglavljen pixel.

Iz ove sada perspektive mi deluje smešno koliko sam se nervirao. U prvo vreme sam pokušavao da ga skinem i nervirao se kada ga vidim, međutim sada ga retko i primetim, iako je još uvek prisutan. Monitor je prva liga i nadam se da nikoga moja tema nije odvratila od kupovine istog.

Reko ti odma, od tolko iljada tackica ti se uvatio za dve.. uzivaj i cuvaj zivce za bitnije stvari :p

Nazad
Vrh Dno