Šta je novo?

Mpeg 1

burca

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
630
Koja je najminimalnija masina za pustanje mpeg1 fajlova!

Da malo pojasnim:
Ortaku ne rade filmovi u divx-u(slaba masina + 1mb graficka) pa bi mu ja to isprebacivao u mpeg(video cd).Jel bi to radilo?

P2 na >450Mhz , 128Mb, Video karta sa 8mb,d aide kako treba.

Re: Re: Mpeg 1

borab je napisao(la):
P2 na >450Mhz , 128Mb, Video karta sa 8mb,d aide kako treba.
Otkud tebi te cifre!?!?!?!? Mislim da preteruješ. Ja sam gdedao bez problema VCD i SVCD diskove na mojoj staroj mašini koja je prilično ispod tih kriterijuma:

MB 440BX
CPU Celeron 333@416
RAM 64MB PC100
S3 Savage 3D 8MB AGP

Ovo garantovano brije. Ti si baš velikodušno dao reference. :)
Sigurno će biti sasvim dovoljan jedan Celeron 2 na kol'ko god i najgluplja video kartica sa 8MB RAM-a.

magick mi nebi poverovao kada bi rekao da sam imao priliku da nastelujem jedan
P1 166 pro + Virge GX
da gleda DivX filmove sve do 512xYYY na Cpu Q. = 0 bez desihronizacije !
Eto ti magick tvoj Intel na delu :)

Za MPEG-1, tj. ako hocesh tachnije za VCD, je P166 ili jachi sa bilo kojom grafichkom karticom.

Golden: Interesuje me koji je bio video bitrate i smoothness tog DivX filma kad si mogao da ga gledash na P166?

Bane

Bane, uze mi post iz usta... Ali... ja sam MPEG1 gledao 96. na P166, 32MB, i Virge (Diamond Stealth 2000 3D sa 2MB)... bez ikakve frke... :) - Vivid-ovi CD-ovi ;)

Tedoh ja da stavim jednu još matoriju konfiguraciju, ali na njoj prilično seckaju VCD dok se u setingu Xing pleyera ne stavi "optimize for performance" ali je tada slika nešto lošija. Ma nije to to, ali ajde:

MB 430TX
CPU K6 200MHz
RAM PC66 32MB
S3 Virge 4MB

Možda bi ovo i bilo O.K. samo da je Intel CPU. ;):D Ne stvarno, tada su Inteli razbijali, naročito u MMX aplikacijama kao što je MPEG1 dekodiranje.

byMaX je napisao(la):
Bane, uze mi post iz usta... Ali... ja sam MPEG1 gledao 96. na P166, 32MB, i Virge (Diamond Stealth 2000 3D sa 2MB)... bez ikakve frke... :) - Vivid-ovi CD-ovi ;)
Je l' imaš još te CD-ove? :p :D

Mpeg 1, tj. VCD bi trebalo da radi solidno na P1, K5 na 100 MHz i PCI karticom koja ima podrshku za to.

Drunk Devil je napisao(la):
Mpeg 1, tj. VCD bi trebalo da radi solidno na P1, K5 na 100 MHz i PCI karticom koja ima podrshku za to.
Ne znam kakva su tvoja iskustva, al' kažem ti da na K6@200MHz, 32MB PC66 i Virge PCI kartici to ništa ne valja. Može da se gleda tek kada spustiš kvalitet slike, koja tada izgleda više nego jadno. Verujem da P1@166MHz već mnogo bolje izlazi na kraj sa ovim zadatkom, pošto se ipak aplikacija ( Xing MPEG Player ) oslanja na MMX.

Bane je napisao(la):
Za MPEG-1, tj. ako hocesh tachnije za VCD, je P166 ili jachi sa bilo kojom grafichkom karticom.

Golden: Interesuje me koji je bio video bitrate i smoothness tog DivX filma kad si mogao da ga gledash na P166?

Bane

Malo sam preterao sa hvalama, ali ipak je to nekada bio dobar komp. Pro ATX proca itd...

Neznam koliki je `video bitrate i smoothness ` bio jer nisam ja kompresovao, a inace nisu bas svi filmovi u toj rezoluciji isli glatko tj, jedno 60% su isli kako treba dok ostali na komplexnoj i brzoj sceni malo stucali, ali bez desihronizacije.

magick je napisao(la):
Ne znam kakva su tvoja iskustva, al' kažem ti da na K6@200MHz, 32MB PC66 i Virge PCI kartici to ništa ne valja. Može da se gleda tek kada spustiš kvalitet slike, koja tada izgleda više nego jadno. Verujem da P1@166MHz već mnogo bolje izlazi na kraj sa ovim zadatkom, pošto se ipak aplikacija ( Xing MPEG Player ) oslanja na MMX.

K5 100 na Shuttle VX plochi sa S3 Trio je radilo sasvim solidno i sa Xing i sa nekim drugim plejerom, koji je bio uz video karticu Cirrus Logic, sa kojom je takodje sve islo dobro.

Na notebook-u sa P1 120 bilo je malo loshije, verovatno zbog slabijeg video adaptera.
Starija verija Xinga nije zahtevala MMX. Medjutim ovde je bitno ponovo naglasiti da video kartica mora da preuzme deo zadatka od procesora, znachi mora imati ugradjene funkcije za reprodukciju. To znachi da dosta toga zavisi i od njenog drivera.

Vrh Dno