Šta je novo?

Mp4 Player...

• Začetnik teme Začetnik teme deky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

deky

Čuven
Učlanjen(a)
23.10.2003
Poena
619
Ok, interesuje me sta koristite sa pustanje mp4 fajlova i sta predlazete kao pristojno resenje? I molim vas nemojte mi reci nokia suite 🙂

Takodje, Media Player Classic.

Ok, koji codec koristite? Posto meni nece da otvori, a koristim KL codec pack...
Predlozi?

K lite codec pack i Media Center 2005

i iPod 😀

Poslednja izmena:
Crystal Player.

Klite je oko 17mb a media centar je sastavni deo wina...

DivX codec najnoviji + Media Player Classic...

ZoNi je napisao(la):
a iPod je 35MB? sve ukupno mnooogo... a uz to i nije nesto 😉
iPod je 30Gb ali to nema veze.

Ne razumem sta je mnogo kod 17mb...tu su uvrsteni svi moguci kodeci koji ce ti ikad zatrebati...

Zahvaljujem svima na pomoci, stavio sam kombinaciju: najnoviji ffdshow + mpc, za sada lepo radi, pozdrav svim :wave:

Poslednja izmena:
LUC1FER je napisao(la):
iPod je 30Gb ali to nema veze.

Ne razumem sta je mnogo kod 17mb...tu su uvrsteni svi moguci kodeci koji ce ti ikad zatrebati...
a isti efekat dobijes instaliranjem samo ffdshow od 3mb

ffdshow ne moze da pusti matroska fajlove...kao i h264 koje moze ali rade dosta lose...

LUC1FER je napisao(la):
ffdshow ne moze da pusti matroska fajlove...kao i h264 koje moze ali rade dosta lose...
posto nemam nijedan matroska fajl, onda sam malo pogledao po Netu:
http://www.matroska.org/downloads/windows.html

a h264 pusta... imam samo jedan h264 film, ali sam ga lepo odgledao - samo je potreban neki noviji ffdshow...

Poslednja izmena:

Prilozi

• ClipBoard-1.webp
    ClipBoard-1.webp
    47.1 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
A inace je kao problem registrovati MatroskaSplitter?
(regsvr32 matroskasplitter.ax)

a za sta se inace koristi matroska?
i koje su mu/njoj prednosti u odnosu na nesto popularnije

Matroska je tip kontejnera (isto ko AVI i OGM), prednost mu je što može da sadrži više audio staza kao i titlove, za razliku od AVI-ja koji sadrži samo jedan video i (opciono) jedan audio.
OVDE ima uporedna tabela svih trenutno aktuelnih formata kontejnera.

/edit
Gledam sad na wikipediji, matroska je od ruskog матрёшка, što je ona drvena "babuška" što sadrži druge babe u sebi 🙂 What do you know! 🙂

Poslednja izmena:
matroska se koristi uglavnom za HD materijal i mnogo bolje radi sa drugim a nego sa ffdshowom...
uopste sav HD materijal je bolji sa Kliteom nego sa ffdshowom

ok
hvala
al ja i dalje nisam naisao na matroska materijal do sad
a i klite mi je malo veliki za download

Zaboravili ste samo da pomenete da novije verzije K-Lite-a u sebi sadrže i ffdshow.
Baš sam skoro preko P2P skinuo neke matroska fajlove (bili su u arhivi pa nisam ni znao da ih skidam 🙂), a mogu da se nađu i filmovi sa tonom na dva jezika.

Poslednja izmena:
Ajde neka meni neko kaze zasto imam problema sa pustanjem 720p x246 filmova? Probao sam da koristim single ffdshow[poslednja verzija FFdshow-20060828-rev2546], probao sa kombinacijom matroska spliter+ffdshow, probao sam Klite najnoviji i sve to dosta "secka" preko MPC-a. BSplayer pusta koliko toliko glatko ali neka zelena linija [nekih 2 cm debela, preko cele sirine ekrana] mi se javlja u gornjem delu. U cemu je problem? Grafika? Proc? Grafika [GF4 MX440] mi je malo slabija ali nije valjda da ne moze ovako nesto da izgura? Proc je XP1800+ i imam 2x256 RAM-a. Sve to tera EpoX 8RDA+.
Hvala na odgovorima

@Swiper: Moja preporuka - VLC Player! Besplatan, radi na svim OS, pušta SVE moguće formate. U poslednje vreme gledam jako mnogo HDTV fajlova - jedino VLC mi pušta bez greške. MPC radi... Ali kilavije.

http://www.videolan.org/vlc/

jel se misli na mp4 video fajlove?

poseto je audio format izumro pre par godina kda se pojavio, odnosno nije nikada ni zaziveo iako je obecavao manju kompresiju od mp3.

ja sam samo sa media player-om uspeo da otvorim mp4 video.. prvo sam mislio da je greska pa sam renameovao na .avi ali nije hteo da ga pusta onda.. ni kao .mpg...

Ajde neka meni neko kaze zasto imam problema sa pustanjem 720p x246 filmova? Probao sam da koristim single ffdshow[poslednja verzija FFdshow-20060828-rev2546], probao sa kombinacijom matroska spliter+ffdshow, probao sam Klite najnoviji i sve to dosta "secka" preko MPC-a. BSplayer pusta koliko toliko glatko ali neka zelena linija [nekih 2 cm debela, preko cele sirine ekrana] mi se javlja u gornjem delu. U cemu je problem? Grafika? Proc? Grafika [GF4 MX440] mi je malo slabija ali nije valjda da ne moze ovako nesto da izgura? Proc je XP1800+ i imam 2x256 RAM-a. Sve to tera EpoX 8RDA+.
Hvala na odgovorima

HD filmovi su ti pre svega procesorski zahtevni, mada nove graficke preuzimaju
na sebe deo obrade ( Nvidia PureVideo, i ATi -ne znam ime tacno ) .
Kod druga na bartonu koci 720p h264 film .
Probaj sa CoreAVC, to je po meni najbolji dekoder sto se tice h(x)264 .

Moj problem valjda ima veze sa ovom temom. Download-ovao sam:
Alicia Keys - You don't know my name (live @ rock in Rio) 2004{1920x1088 HDTV}dd5.1.mpg
I nijedan poznati plejer neće da ga pusti.
Pokušavao sam sa mv2, media player klasic, win media player 11, powerDVD delux7, winamp i vlc media player-om i ne pa ne...Skoro svi izbace da ne podržavaju format a vlc ga kao pušta samo što nema ni zvuka ni slike a onaj progres bar protrči za 10 sec ceo fajl.
Fajl je čini mi se samo jedna numera a veličine je oko 800MB.
Komp mi je d 805 dual core, ati x1600xt, ploča foxconn 1GBddr2 itd.

Ovih dana sam dosta ceprkao po netu trazeci koja je najbolja kombinacija za glatko pustanje 720p fajlova kodiranih x264 codecom i dosao sam do zakljucka:

1. CCCP - Combined Community Codec Pack koji su u sebi sadrzi ffdshow u kome obavezno disable-ovati DTS, AC3 kao i H.264
2. Za gore navedena dva (AC3 i DTS) je najbolje da se brine AC3Filter
3. za H.264 - CoreAVC Pro

Naravno, sve to treba da tera MPC koji ide uz CCCP! Za titlove VobSub i to mu dodje sve potrebno.. Glatko idu i 1080i filmovu u .ts formatu..
Pozdrav!

Poslednja izmena:
HD filmovi su ti pre svega procesorski zahtevni, mada nove graficke preuzimaju
na sebe deo obrade ( Nvidia PureVideo, i ATi -ne znam ime tacno ) .
Kod druga na bartonu koci 720p h264 film .
Probaj sa CoreAVC, to je po meni najbolji dekoder sto se tice h(x)264 .
Kod mene na Bartonu (2800+) radi glatko 1280x780 HDVT video u VLC playeru. Šta li rade ti ljudi sa kompjuterima...? :S:

Nazad
Vrh Dno