Šta je novo?

mp3/wma player za auto

DDejanNS

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2005
Poena
304
Prilicno sam neupucen u tu problematiku a treba da kupim za auto pre svega kvalitetan uredjaj. Budzet mi je do 14000din.
Zagledao sam se u Alpine mp3/wma 4x45w model sa prorezom za disk, ne znam tacno oznaku koji se knap uklapa u cifru (u rodicu u NS jeftiniji par hiljada nego na spensu)
Mnogo mi je vaznija robusnost i kvalitet zvuka nego sirova snaga i da moze da se nabavi u NS.
Ako neko ima predloge...

znaci sad smo stigli od "ja sam osvojio prvo mesto" do "to mi je drugar zajedno radimo muziku" pa preko "ja samo ucim od njega" i na kraju "on je iz nemacke narucio neko pojacalo...i ima neki 15" zvucnik"

mislim....a pocelo je od toga da TI kad si zamenuo pioneer za alpine si uzeo prvo mesto... :S ne znam sta bih ti rekao

Ja nesto nisam zapazio nikog sa Audiobahn "opremom" na dB-u kod nas,
znam ciji je trula-visnja-metalic Clio iz BG . . . ali ne znam o kojim kolima ti govoris i gde se taj auto takmicio . . .
jos uvek niko od nasih iz SCG nije presao 150dB legalno i na takmicenjima
a i kod nas nema vise nikog sa 4x18"
a sumnjam i da ce ih biti, pogotovo ove sezone . . .

Decko se pogubio... :D

Bal... hej... Baltazar... Bal hej... Baltazar... BALTAZAR !!! :d :D :d

p.s. Opet ono staro: Ko razume, shvatice... :) Jos samo da postuje svoje namontirane slike kao vozi tog Clio-a.

A i vas dvojica ste se pogubili, ja ni vas dvojicu nisam video na takmicenjima tako da sto se toga tice nemate pravo glasa, pogotovo sto ste na pitanje da li ste bili na takmicenju van zemlje nisma ja al bio je . . .

Ja nisam ucestvovao, ali Panta jeste i ne moze da bude vise u toku sto se tice tih stvari nego sto jeste, tako da... :S:

p.s. Nema "farbanja" ovde. Svet je mali i sve izadje na videlo. ;)

Ja nisam ucestvovao, al sam bio sudija, a pantu licno poznajem i znam da je uzeo 2 prva i jedno trece mesto!

DDejanNS je napisao(la):
Mnogo mi je vaznija robusnost i kvalitet zvuka nego sirova snaga i da moze da se nabavi u NS.
Ako neko ima predloge...

Ali ne vidim kakve veze sve ovo ima sa cistocom zvuka ?

Poslednja izmena:
Znam za tebe, vec si mi rekao to, nego o Shiki-ju je rec...

Rekao si da GX-X i ja "nemamo pravo glasa" zato sto nismo ucestvovali na dB drag-u. :trust: To da li smo ili nismo ucestvovali, ne govori nista o tome koliko smo u toku oko tih stvari.

p.s. Moje misljenje u vezi drag-a Panta zna, tako da... :)

Alpine mp3/wma ide u auto 1. februara (tada cu moci da se uklopim u kreditni limit na kartici :D
i par zvucnika u vrata (16cm) takodje alpine. Ne znam da li su najbolji ali oduvek sam voleo da imam sve komponente od istog brenda :p

kada je sve razlicito imam osecaj kao da nosim rasparene carape :d

DDejanNS je napisao(la):
Alpine mp3/wma ide u auto 1. februara (tada cu moci da se uklopim u kreditni limit na kartici :D
i par zvucnika u vrata (16cm) takodje alpine. Ne znam da li su najbolji ali oduvek sam voleo da imam sve komponente od istog brenda :p

kada je sve razlicito imam osecaj kao da nosim rasparene carape :d

Gde si to uzeo u NS i koja lova? samo uredjaj bez zvucnika?

E i da pitam ovde, jel tacno da se mp3 za kola pravi bez onog anti soka? Rece covek u prodavnici da to ne postoji :trust:

ma mani ga, lupio je pa ostao ziv. Pioneer-i imaju 4/8 MB cache-a (zavisi od modela), tolko su imali i modeli bez mp3-a. Za ostale proizvodjace neznam, i na ovaj podatak sam slucajno naisao.

Poslednja izmena:
Ja bar ucim od profesionalaca,i znam koliko ti za zivota znati neces(odnosi se na GX-X),a i Panto ne znam na kojim takmicenjima si ti bio kad nisi video clia sa audiobahn pojacalom,necu ovde javno da spominjem kako se zove lik,ali pisi na pm ako te interesuju neki detalji,i da,umalo da zaboravim,u novom sadu je na proslom t&s postavio 154 db,a lik sa ljubicastim golfom ima 4*18",izgleda da ni ti ni tvoj "DELIJA" niste bas previse upuceni da ne kazem nesto drugo! A Dejane svaka cast za odabir uredjaja za kola neces se pokajati!!!

Nemoj mnogo da se istrcavas po forumu i da se gadjas pojmovima i ciframa o kojima ne znas dovoljno ili cak ne znas nista . . .
razmisli dobro pre nego sto nsto napises
i ako vec nesto ne znas, potrudi se da barem pitas nekog ili procitas nesto o tome
ovako stvarno ispadas smesan i sam sebe diskreditujes . . .

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Shiki i da mislis na Drazena *****ao si se, a da je izmereno toliko znao bih ja, posto sam je zamenik direktora db draga i db sudija !

A da, lik sa ljubicastim golfom(gnoj 2) nije smeo da se takmici jer je diskvalifikovan u NS, u KV je meren van takmicenja i sad se vratio u BG-u na sajmu kada je konacno namestio sve po propisima, a ono sto je ranije koristio ne priznaje se jer nije slozio muziku po pravilima !

Poslednja izmena od urednika:
Shiki Mozak je napisao(la):
Ja bar ucim od profesionalaca,i znam koliko ti za zivota znati neces(odnosi se na GX-X),a i Panto ne znam na kojim takmicenjima si ti bio kad nisi video clia sa audiobahn pojacalom,necu ovde javno da spominjem kako se zove lik,ali pisi na pm ako te interesuju neki detalji,i da,umalo da zaboravim,u novom sadu je na proslom t&s postavio 154 db,a lik sa ljubicastim golfom ima 4*18",izgleda da ni ti ni tvoj "DELIJA" niste bas previse upuceni da ne kazem nesto drugo! A Dejane svaka cast za odabir uredjaja za kola neces se pokajati!!!

Profesionalac sa audibahn pojacalom ?! :zgran: Ajd ti lepo bolje nadji nekog drugog "profesionalca" od koga zapravo nesto mozes i da naucis, a to znanje sa kojim se sad hvalis baci u vodu (znas kako se kaze: prvi macici se u vodu bacaju)

Drazen kaze da je uzeo prvo mesto sa 154 db,nije mi jasno zasto bi lagao! A i u T&S casopisu pise 154 db tako da mi nije jasno ko koga ovde farba!

Kupljeno u rodicu u ns i ugradjeno danas :)
Prezadovoljan sam sa Alpine CDE-9845RB. imao sam priliku da direktno uporedim sa Pioneer deh-4700mp jedan i drugi. Alpine je za klasu ispred u kvalitetu zavrsne izrade i upotrebljenim materijalima a po mom subjektivnom misljenju i po kvalitetu zvuka i dizajnu. Ogromna razlika je takodje i u osvetljenju displeja i tastera, pioneer je mnogo slabije osvetljen i displej je mutniji i prilicno nepregledan dok je alpine susta suprotnost po tom pitanju.
Alpine je skuplji oko 15% ali smatram da je razlika u ceni mala u odnosu na razliku u kvalitetu.

Verovatno mu je mnogo konkurentnija pioneer serija 5 (nisam imao prilike da probam) ali je i skuplja od alpine.
Svaka preporuka.

Jel' si ti siguran da si gledao u Pioneer 4700, a ne u Pionner, Pionir ili nesto slicno? :d :p

Delija je napisao(la):
Jel' si ti siguran da si gledao u Pioneer 4700, a ne u Pionner, Pionir ili nesto slicno? :d :p
Prilicno siguran :D ali cu proveriti jos jednom
Ima tockic za kontrolu jacine tona sa desne strane, crveno osvetljeni tasteri, plavo pozadinsko osvetljenje displeja u kontrastu sa tamnijim ciframa.

evo ovaj

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=9913&taxonomy_id=25-121

a Alpine je ovaj
http://www.corin.com.pt/srcImg.asp?IdMultimedia=865

pozdrav

Poslednja izmena:
@DDejanNS
Lep je taj Alpine, nema sta, al' i ti si pogresan Pioneer gledao, kao sto GX-X kaze...

Misko je napisao(la):
DDejanNS napisi koliko si platio Alpine da vidimo dal si dobro prosao.
14900 u supermarketu rodic u NS, placeno dina carticom na 12meseci.Do nove godine je cena bila 13900 ali tada nisam imao mogucnosti da kupim.Digli su cenu verovatno zbog inflacije. Na ostalim mestima u gradu ( a na vrlo malo mesta su uopste imali alpine) su cene za ovaj model bile 17000+ din.
Ne znam da li bi mi se isplatilo da sam kupovao u Bg ali sada je gotovo.

gx-x je napisao(la):
nije to taj, ovaj pioneer o kome mi pricamo je 4700MP

http://www.pioneer.co.uk/uk/product_detail.jsp?product_id=9928&taxonomy_id=25-121

al dobra je ta alpina, za tu razliku od 15% u ceni i ja bi je pre uzeo. Ali ovaj 4700 na linku je dosta drugaciji (pogotovo vizuelno) od onog koji si ti video.

koliko vidim razlika iskljucivo u boji osvetljenja i pozitiv/negativ osvetljenja displeja, ostalo je identicno.
Verovatno je zelena iluminacija i pozitiv displej varijanta preglednija

Poslednja izmena od urednika:
@DDejan:

kako je identicno ? ovaj srebrnu "bruseni metal" masku onaj sto si ti gledo je cista plastiketina, ovaj svetli zeleno, onaj crveno-sareno bzvz. ovaj ima i veci displej kolko mi se cini.

Malo je utihnula tema pa rekoh da je probudim :)
I ja kupujem mp3 za kola i razmisljao sam da kupim upravo taj Alpine, kao i DDejanNS. sem ako se nije pojavio neki novi koji je mozda bolja kupovina trenutno. Jeste da ste uglavnom svi iz ns-a ali mozda znate gde u Beogradu moze da se kupi ovaj plejer? (gde je najpovoljniji?) :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno