Šta je novo?

MP3 flash playeri 256 MB

Delija je napisao(la):
Upravo videh u cenovniku MB Softa MSI 256Mb za 115€!
Provericu sutra.

To je stvarno super cena. Valjda na ovo ne ide PP? :boom:

Ja se ozbiljno dvoumim izmedju mega sticka i rhombe,
evidentno je da je Msi jeftiniji, i sto se tice dizajna ruzniji/prostiji
u odnosu na creative.

Msi radi na aaa bateriju sto predstavlja dodatni trosak kao i punjac za
istu(e), pa opet tu aaa bateriju mozete zameniti usput, a sta da radite
sa praznom rhombom koja ima li-ion bateriju (verujem neizmenjivu)?

Verujem da creative daje malo bolji zvuk, a o kvalitetu slusalica
kod oba plejera nemam predstavu.

Ljudi, jer ima neko da je probao oba pa da mi malo pomogne savetom?
Hvala. cheers

ps @byMax, kucam ja "rhonde" i nesto mi cudno a ne znam sta ;P

Sasha je napisao(la):
Delija je napisao(la):
Upravo videh u cenovniku MB Softa MSI 256Mb za 115€!
Provericu sutra.

To je stvarno super cena. Valjda na ovo ne ide PP? :boom:

Ja se ozbiljno dvoumim izmedju mega sticka i rhombe,
evidentno je da je Msi jeftiniji, i sto se tice dizajna ruzniji/prostiji
u odnosu na creative.

Msi radi na aaa bateriju sto predstavlja dodatni trosak kao i punjac za
istu(e), pa opet tu aaa bateriju mozete zameniti usput, a sta da radite
sa praznom rhombom koja ima li-ion bateriju (verujem neizmenjivu)?

Verujem da creative daje malo bolji zvuk, a o kvalitetu slusalica
kod oba plejera nemam predstavu.

Ljudi, jer ima neko da je probao oba pa da mi malo pomogne savetom?
Hvala. cheers

ps @byMax, kucam ja "rhonde" i nesto mi cudno a ne znam sta ;P
Ja koristim mega stick 1. Pretpostavljam da su slušalice iste u kod ovog novog modela. Žica prolazi kroz kanap (okovratnik) što je dosta praktično rešenje. Zvuk je dobar, čini mi se bolji od slušalica koje dolaze uz mp3 CD player Samsung. Medjutim ostljive su na savijanje tako da mi je posle 6 meseci otkazala jedna slušalica. Moram priznati da nisam bio baš pažljiv sa tim. Znači nema obmotavanja oko plejera itd.

Sad sam proverio. Te cene su tacne i imaju ih na lageru!

Strava! Eto mene uskoro u BGu! :)

Delija je napisao(la):
Sad sam proverio. Te cene su tacne i imaju ih na lageru!

Strava! Eto mene uskoro u BGu! :)
Stvarno povoljno 256 MB za 115 eu. Ja sam prošlog leta Mega stick sa 128 MB platio 100 EU. Ali nisam zažalio svakog evrića kog sam dao. Mada mi ide voda na usta za ovih 256 MB to moram priznati.

Ma strava, nema nigde opisa tog MSI megastika 2... dobicu ja na test uskoro, i verovatno necu vrnuti, cena je extra... A sam plejer mora biti mnogo bolji od keca...

pozdrav

ps. Creative zvuci malo bolje or MSI-ja, bar po mom ukusu... Meni je ipak iRiver zakon za te stvari, ali je nesrazmerno skuplji ...

Vezano za Bluetooth + MP3. Mi smo uvezli XLive modele MP3 plejera sa svim dodatnim mogucnostima (flash, voice rec, mp3, FM...) + sto ima bluetooth. Ja sam ga licno probao, a dacu i Max-u da ga testira. Opisacu samo BT funkciju.
Slusate muziku i zvoni vam tel. Muzika se utisava, u slusalicama cujete RING RING (standardni MP3 fajl), pritisnete taster da se javite i pricate bez vadjenja slusalica ili telefona. Kad se razgovor zavrsi, prekida se veza i muzika nastavlja tamo gde je stala. Plus naravno wireless transfer fajlova... Kvalitet izrade je odlican kao kod iRiver-a + odlicne funkcionalnosti. Na zalost, sada nam je stigla samo mala kolicina ali ce uskoro biti veca ponuda. Cena je 160 E

Mikica je napisao(la):
Vezano za Bluetooth + MP3. Mi smo uvezli XLive modele MP3 plejera sa svim dodatnim mogucnostima (flash, voice rec, mp3, FM...) + sto ima bluetooth. Ja sam ga licno probao, a dacu i Max-u da ga testira. Opisacu samo BT funkciju.
Slusate muziku i zvoni vam tel. Muzika se utisava, u slusalicama cujete RING RING (standardni MP3 fajl), pritisnete taster da se javite i pricate bez vadjenja slusalica ili telefona. Kad se razgovor zavrsi, prekida se veza i muzika nastavlja tamo gde je stala. Plus naravno wireless transfer fajlova... Kvalitet izrade je odlican kao kod iRiver-a + odlicne funkcionalnosti. Na zalost, sada nam je stigla samo mala kolicina ali ce uskoro biti veca ponuda. Cena je 160 E
To je bre prava stvar. Volim bežično pa to ti je. Toliko da sam pisao o tome i gde ga u stvari nema. Po sitemu što je babi milo to joj se i snilo.
Čitao sam i o nekom diva plejeru takodje bluetooth, ali sad istinito. Pogledajte na hardverindustry sajtu.

Evo, ja necu da testiram po mesec dana ko sto imam obicaj, vec cu vec sutra da postavim test... (dva Irivera, rhomba i ovaj XLive koji sam danas uzeo). Nazalost, necu moci da vam kazem koliko mu traje baterija, ali verujem da je makar kao rhomba. Vec po interfejsu plejera (softvera), imam neki osecaj da iRiver stoji iza XLive-a... ne znam zasto ... To je samo pohvala, naravno... Ocekujte test sutra (trebalo je da bude veceras, ali... :)...\

pozdrav

byMaX je napisao(la):
Evo, ja necu da testiram po mesec dana ko sto imam obicaj, vec cu vec sutra da postavim test... (dva Irivera, rhomba i ovaj XLive koji sam danas uzeo).

Iz gorenavedenog proizilazi da test mega sticka 2
ne ocekujemo skorije? :rolleyes:

Ma, ladno nisam dobio usb kabal sa ovim plejerom. Moracu ponovo do CompLanda ili negde da nabavim onaj Bluetooth dongle od MSI-ja...

pozdrav

ps. objavicu i test megasticka 2 brzo posto ga dobijem...!

Megastick2 je odlican uzeo sam ga i plejer je do j*ja jedino sto se meni ne svidja su sluske koje nisu bubice vec se kace na uvo i rasipaju zvuk na sve strane sad sam uzeo sony bubice i sad je sve kako treba, onda za nosenje oko vrata vise nije normalan kanapcic nego neki kich srebrni q*ac palac koji u zivotu ne bi oko vrata stavio sve ostalo je ok lako se podesava lepo hvata radio stanice bez drajvera ga XP vidi kao prenosivi disk. Znaci plejer vredi svake pare i za sada ga ima u MB softu. Znaci preporuka za kupovinu. E sad ova Rhomba ne znam da li vredi tih 50-tak E vise jel je manje vise slicna samo sto iza nje stoji Creative. Znaci kome nije bitno sta pise na plejeru neka slobodno uzme MSI-ja

Max,kabl je ostao kode mene u racunaru uboden :( Ali i nije frka, snimio sam ti dosta pesama na njega.

byMaX je napisao(la):
Evo, ja necu da testiram po mesec dana ko sto imam obicaj, vec cu vec sutra da postavim test...

Pa mislim ovo stvarno nema smisla, obecao si
nam test proslog meseca ;P

Pa gde je taj test?

p.s. Jos malo pa proslo mesec dana! :)

Mikica je napisao(la):
Slusate muziku i zvoni vam tel. Muzika se utisava, u slusalicama cujete RING RING (standardni MP3 fajl), pritisnete taster da se javite i pricate bez vadjenja slusalica ili telefona. Kad se razgovor zavrsi, prekida se veza i muzika nastavlja tamo gde je stala.

Pa ja takvu stvar radim vec godinu ipo na SL45 :) Jaka stvar, prekine se muzika dok te neko zove :)
Josh te BT bubice mozes lako da izgubis :beat:

Ajmo sad malo ozbiljno, jel ima neko pojma da li neki od tih mp3 playera podrzava OGG? Znam sigurno da ga najnoviji iRiveri podrzavaju sa novim firmwareom, ili je odgovarajuci firmware u pripremi. Ovaj malo stariji iRiver koji ja imam, (max je radio test za bench pre godinu dana, ima u arhivi) na zalost ne podrzava, jer ne postoje tehnicke mogucnosti u njemu za tako nesto. Potreban mu je buffer (veci nego sto ima) na decoderu zbog prirode OGGa.

XLive podrzava OGG, kao i nove serije iRivera. Nije mi jasno sta ce vam to... Ja nigde nisam video OGG pesmu za DL, zaista. MP3 i WMA mi dosta :)

ps. test kasni jer cu ubaciti jos dva plejera u odnosu na prethodno zamisljeni. Roundup nije sa 3 vec sa 5 plejera. Samo zbog toga...

pozdrav

Znaci li to da ce u testu biti i Megastick?

pozdrav

byMaX je napisao(la):
Nije mi jasno sta ce vam to... Ja nigde nisam video OGG pesmu za DL, zaista. MP3 i WMA mi dosta :)

Pa, mogu da rekompresujem kolekciju u OGG, i da je drzim negde samo za player. Mislim, nije ni bitno, playeri sad vec imaju mnogo memorije, pa nije problem ni koristiti mp3 na 192kbps, zbog kvaliteta. Ovo oko Ogga me je interesovalo vise informativno.

Nema potrebe koristiti OGG ako imate WMA.
64kbps VBR 2pass je sasvim uredu za male uredjaje kao sto su takvi player -i. Ja sve svoje pesme rekompresujem u bas taj format i kvalitet da bi sto vise pesama stalo na iRiver, i kvalitet pesama je odlican. Vise nego zadovoljavajuci.
Ako vam treba neka pomoc oko toga kako da kompresujete u WMA i to besplatno na vrlo lak nacin, samo kazite.

Artz je napisao(la):
Nema potrebe koristiti OGG ako imate WMA.
64kbps VBR 2pass je sasvim uredu za male uredjaje kao sto su takvi player -i. Ja sve svoje pesme rekompresujem u bas taj format i kvalitet da bi sto vise pesama stalo na iRiver, i kvalitet pesama je odlican. Vise nego zadovoljavajuci.

WMA prosto ne moze da se meri sa OGGom, taj 64k WMA je uzasan. 80kbps OGG je po meni optimum za mp3 player, ali sve cesce nosim mp3 na 192kbps.

192 kbps na slusalicama, jos ako su bubice koje verovatno i nosis na ulici? Ne vidim nikakvu potrebu za tim, al dobro ukusi su razliciti.
I zasto ti je WMA 64kbps uzasan? Inace pricao sam o wma9 koji je dosta bolji od starog wma8.

Zavisi od zanra.
Recimo za onaj R'nB, Hip hop i te gluposti 64k je dosta, i ne vidim sta ce vise, ali za klasican Power/Speed Metal je recimo neophodno minimum 160, preferabilnije 192, samo da se cuju svi instrumenti razgovetno...

Mikica je napisao(la):
Max,kabl je ostao kode mene u racunaru uboden :( Ali i nije frka, snimio sam ti dosta pesama na njega.

Ma ok je to, ali sto se dopunjava preko USB-a, a ostala mi jedna crtica na bateriji, pa ga koristim na kasicicu :(

pozdrav!

OptiPlex je napisao(la):
Zavisi od zanra.
Recimo za onaj R'nB, Hip hop i te gluposti 64k je dosta, i ne vidim sta ce vise, ali za klasican Power/Speed Metal je recimo neophodno minimum 160, preferabilnije 192, samo da se cuju svi instrumenti razgovetno...

Slusas metal??

Maxo hoce li taj review vishe? Pusti taj 6600 iz ruku i napishi text :d

Sta mislite kakav je MP3 player sa SL 45 u odnosu na MSI MP3 playere,ja slusam muziku sa SL45 i mogu reci da sam prilicno zadovoljan.

BTW:Koliko su 128/256mb MMC kartice za Sl45 jer sam ogranicen na ovu od 16mb a samim tim i na 3-4pjesme

kakve modele mp3 playera ima sony (one koji koriste mem stick) jer mi ove nedelje stize sony digitalac pa cu kupiti bar 128mb sony mem stick pa kontam da mi je bolje da uzmem player koji koristi isti stick nego da uzemem posebno recimo msi-ov player

da li neko probao neki od sony modela

W12 je napisao(la):
Sta mislite kakav je MP3 player sa SL 45 u odnosu na MSI MP3 playere,ja slusam muziku sa SL45 i mogu reci da sam prilicno zadovoljan.
BTW:Koliko su 128/256mb MMC kartice za Sl45 jer sam ogranicen na ovu od 16mb a samim tim i na 3-4pjesme

Odlican. Ja sam ga koristio godinu ipo dana. Siemensove slusalice su super, i dobra stvar je sto su istovremeno i handsfree, tako da ti lepo zvoni na slusalicama kad te neko zove, i pricas preko njih.

Sada sam presao na iRiver, jer mi siemensove sluske otkazuju. Ostale su mi 64MB MMC i USB MMC reader, jel te interesuje zamena ta dva za tvoju 16MB karticu + doplatu?
Baci mi Private Message ako si zainteresovan.

Nazad
Vrh Dno