Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Probao pali gasi FF?
 
ma tako je vec danima, mesecima... u fazonu sto u vecini slucajeva radi, ali neki odredjeni klipovei ne rade, a na chromiumu sve radi...
 
Meni je FF naglo usporio danas iz cista mira, bukvalno ne znam sta se desava, Chrome radi normalno. Probao safe mode, nista
 
Ima li neka extenzija koja će da bar sa tabovima da mrdne sa vrha u sidebar? Sve što nalazim nikako ne može da ukloni tabbar sa vrha ekrana, a hteo bih da dobijem na visini na malom 16:9 monitoru.
 
resio sam tako sto sam primenio ovaj korak, dosta to ljudi ima i do firefox-a , to sam uradio zatvorio i otvorio firefox i sad radi
I’ve opened “about:config” in Firefox and I’ve modified these two variables.
security.sandbox.content.level 2
security.sandbox.content.read_path_whitelist = /sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/subsystem

Result : WebGL fixed. H264 and VP9 files playing fine.
 
Poslednja izmena:
Mrsko mi je priznati, ali sam instalirao ovu temu za Firefox jer je mnogo bolja od defaultnih na v92. Nije previše kontrastna, ali je opet aktivni tab veoma lako uočiti.

 
@nagard Evo uspeo sam na linuxu (Firefox v91.0.2), samo što ima problem na Gnome-u (titlebar close button je na pogrešnom mestu) . Možda je do CSD-a, a možda je i do Adwaita teme.

Screenshot from 2021-09-08 14-12-55.png

Ovaj https://git.sr.ht/~ranmaru/ff-vertical-tabs/blob/master/tabCenterReborn.css stylesheet css kod treba da staviš u Tab Center Reborn. preferences. Ne zaboravi da odradiš Save.

Screenshot from 2021-09-08 14-10-01.png

Ovaj https://git.sr.ht/~ranmaru/ff-vertical-tabs/blob/master/userChrome.css sačuvaj u chrome folder koji treba da se nalazi u Root Directory, pod default profile. Ne zaboravi na toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets u about:config da staviš na true.

Screenshot from 2021-09-08 14-15-21.png Screenshot from 2021-09-08 14-15-58.png

Verovatno si nešto propustio. Meni radi bez problema i na windowsu.
 
Poslednja izmena:
Danas primetim da na ovom search tabu imam samo 6 sajtova koja najcesce obilazim a ranije samm ih imao jedno 10tak, jel moze da se prosiri to nekako?
Untitled.jpg
 
Reinstalirao sam firefox jer je pocela gadno da zabada, sad vracam addonove ali ne mogu da nadjem Magic Actions for YouTube. Jel njih vise nema i dal postoji alternativa?
 
Koristim ff kao glavni pretrazivac, u njemu otvaram www.weather2umbrella.com a u njemu mi se prikazuje da je "moja lokacija" u Parizu a ne u Beogradu.
Upalio sam da mi odredjuje lokaciju ff i dozvolio u ff podesavanjima da w2a moze pratiti lokaciju i opet je tu Pariz koji sam samo na slikama video...
Sta uraditi da se Pariz izbrise u potpunosti (sad ne moze nikako, barem ja ne umem) i da moja lokacija bude Beograd?
 

Prilozi

  • 1.jpg
    1.jpg
    158.3 KB · Pregleda: 15
  • 2.jpg
    2.jpg
    170 KB · Pregleda: 23
Zna li neko dobru ekstenziju za pretragu u okviru stranice? Žalosno i tragedija što dobre stvari koje su radile više ne postoje i nisu kompatibilne. Pre je bila jedna takva zaboravio sam joj ime koja je bila sjajna i pravila velike uočljive krugove oko tražene reči. A jako bi bilo poželjno da može i da se podesi da pretragu zapamti i kad pređeš u naredni tab tj za sve tabove, izludeću od toga, to bi po meni bilo obavezno podešavanje u samom firefoxu da imaš izbor. Ne znam kome je logično da u svakom tabu kuca ponovo.. I to je bila nekad ext zvala se global findbar
 
Konacno sam ukljucio "sync" na ff (ff v.94.01 / 64bit), uneo svoj gmail nalog, za email (da otvaram, citam, pisem pisma...) koristim MS Oulook 2010.
Nece da mi se konektuje i otvori Outllok mejlove.
Da li je moguce da je danasnje prijavljivanje na ff sync sa emailom koji je i u outllok-u nesto pokarabudzilo?
Jutros, danas, Outlook radio normalno, sada, posle syinc-ovanja ne radi bez obzia da li je ukljucen (prijavljen) sync ili nije.
Sta raditi?
 
Sređujući foldere u bookmark-u slučajno sam obrisao folder -> remove folder
Da li mogu da ga vratim?
 
Da li postoji neki adons da isključi sliku na youtube-u a da ostane samo audio, ima li takva mogućnost?
 
Poolmaker@
Hvala, to je to što sam tražio.

alex303@
Pokušao foobar2000 v1.6.4, neće da radi.
 
Koliko je korisna ova opcija na firefoxu:
delete cookies and site data when firefox is closed
 
Kod mene je to pod obavezno i history takodje 😃
 
pa sta je bolje ta opcija samo na firefoxu ili add-ons Cookie AutoDelete na primer ?
 
Nazad
Vrh Dno