Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Ako Maxthon može da exportuje bookmarke kao HTML, to bi trebalo da bude rešenje problema ;)

Da li postoji neki addons da moze da mi pokazuje u trenutku zauzece ram, cpu, download kao sto imam u maxthonu Pogledajte prilog 178286 i drugo da li moze komanda gestova skrolovanje kroz tabove koje je po default UR i UL da bude zadrzati Desni klik i skrolom napred/nazad, da li je ovo izvodljivo u Waterfox?

Hvala na savetima sto se tice bookmarka, resio sam tako sto sam exportovao bookmark kao HTML i uvezo u Waterfox, a da li za ovo gore sto sam pitao postoji resenje?

Imam jedan problem ali nikako da provalim kako da ga resim. Ne mogu da gledam klipove ili neki video na bilo kom sajtu jer uvek kad treba da krene snimak stoji samo zeleno. Probao sam svasta nesto od zamene drajvera za grafiku, instaliranja flash playera, jave... Problem nikako da se resi. Youtube normalno radi. Na Chrome sve radi dok na firefox-u i maxthon-u nece. Inace to sve pravi problem od kada sam se prebacio na win 10.

Razmisljam da predjem na firefox, ali kolko se secam u adressbaru kad se kuca nema search suggestions osim za bookmarke. Jel to i dalje tako

Poslednja izmena:
Od zadnjih par updatova Youtube preko Ff je postao neupotrebljiv, sporo ucitavanje, sporo reagovanje kontrola (ne pojave se odmah nakon hovera, vec tek posle par sekundi, a nekada se i ne pojave, vec moram vise puta da hoverujem da bi odreagovalo), 1080p 60 i 1080p 45 laguju jezivo(720p radi ok), pojedine videe nece da ucita nikako, stalno ih ucitava ali nikako da pusti (dok na drugim browserima rade), uzas, osecem se kao da sa 386 masine pokusavam da pustim fullHD, bas je postao trom.

^ i ja sam to primetio u poslednja 2-3 dana.. mislio sam da je nesto do YT. Koristim poslednju verziju WF..

Sa HTML5 nema problema...

Ima li nekog načina da sprečim Firefox da toliko zauzima memoriju ili da ga na neki način ubrzam? U svakom trenutku mi je upaljeno između 15 i 25 tabova, nakon sat vremena rada memory usage mi ode na ~2gb a nakon dva sata ode na 2,9gb i onda moram da ubijem proces.

Ima li nekog načina da sprečim Firefox da toliko zauzima memoriju ili da ga na neki način ubrzam? U svakom trenutku mi je upaljeno između 15 i 25 tabova, nakon sat vremena rada memory usage mi ode na ~2gb a nakon dva sata ode na 2,9gb i onda moram da ubijem proces.
Gledaj koliko ti je memorije ostalo, ako si samo na FF a imaš 8GB, onda ti sigurno bar 4GB zvrji prazno.

@Exodusbgd

Pa to ti nije nesto mnogo zauzeta memorija. Na Chrome vec na 10+ taba mi memorija prelazi 3GB :d

Takav memory usage, sa toliko tabova, je vec neko duze vreme. Ne znam zasto mu je cudno.
A Chrome je komedija. :D

Zašto je Firefox opet isključio MSE za VP9? Pa mora ručno da se uključi.

Meni YT radi sasvim normalno.

@ Dark Magician: a šta je to? Kako se vidi da je isključeTo?

To je u suštini da na YouTube radi VP9 kodek, koji je efikasniji što se tiče bandwidth-a od h264.
Na nekom YT videu idi u about player, pa ako ti nešto stoji crveno, znači da neaktivno.
Podešavanje je u about:config, upiši WebM, i stavi na true media.source.extension.

Znaci to je korisno za korisnike sa sporijim netom.

A da li je hardverski manje zahtevno? Cisto da znam za ubuduce, za matore slabije masine.

Poslednja izmena:
Fala, DM :)

Još jedno pitanje @ all: kako pronaći i obrisati mrtve bookmarke? AM Dead Link može da ih proveri, ali ne i obriše. Postoji li neko drugo jednostavno rešenje?

Koji su nesposobnjakovići postali, to je neverovatno. Opet su odložili 64-bit build za stabilni kanal. Nakon obećanja i obećanja evo sledeća verzija...kasne godinu dana skoro od roka.

Moze li se na uBlock origin nekako blokirati obavestenja o blokiranim stranicama??

Poslednja izmena:
Bilo je najavljeno da će addonovi, koji nisu "reviewed by Mozilla", biti automatski disejblovani u v41, ali izgleda da to i dalje nije slučaj :)

Vidim da Adguard AdBlocker i dalje radi normalno :)

Addon SearchLoad Options više ne radi, a i autor ga je uklonio sa Add-ons strane :( Šteta.

Molilabih odgovor na sledece pitanje:
Kako omoguciti da se pdf fajl u mozili otvara bez dijaglog prozora u kojem se pita da li zelim da otvorim ili da sacuvam fajl?
Hvala.

Verovatno: odeš u Options > Applications. Nađeš PDF u listi, pa klik na produžetak texta u koloni Action. Tu probaj da podesiš.

Koliko ce vise da traje ovo smaranje? Ni jedan bloker ne pomaze.

123.PNG

Daj link za taj sajt.

Nazad
Vrh Dno