Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Firefox postao skoro neupotrebljiv u poslednje vreme, azuriram na verziju 36.0.1 i sad vise ni adblock plus ne radi.
A tek sto sam nekako preboleo operu...
I sta sad?
Najbolji addon za adove je ublock - trenutno nije na AMO-u, ali uskoro. A Adblock plus radi bez problema na novijim verzijama, i ažuriranje ide automatski.

Imao sam problem nedje sa Adblockom, i pokazuje mi reklame. Nadjoh negdje da pise nesto kao "Da li i dalje vidite reklame".. pritisnuh, udje mi u kakvu bazu i poce check. Odradio neki update - izadjoh i sve ok.

Da napomenem, nije bio update addona, jer sam i ja mislio da je do toga.

Hm... uBlock deluje prilično OK, ali za sada ne vidim da je bolji (a ni lošiji!) od ABE/ABP.

Čini mi se da je ABE bolji u smislu da mu je mnogo lakše dodati neke elemente za blokiranje...

Laptop jedne poznanice, samo na mozilli, na chrome nema.
Uvukao se izgleda u aplikaciju mozille, ne pomaze nista brisao, antimalware, nevredi vraca se iznova i iznoiva.

Screenshot (3).png Screenshot (4).png Screenshot (5).png

Obrati paznju na :
Operating System:Windows XP/Vista/7
32-bit program. Can run on both a 32-bit and 64-bit OS.
This program does not work on Windows 8.1 at this time!

Nisam, evo sad skidam...gde ponovo da istaliram svez windows.

Screenshot (8).png

Nazalost nista.

Poslednja izmena:
Podesi ti malo bolje parametre za skeniranje, verovatno nije ukljucena particija na kojoj je Win. Meni skeniranje traje bar 20-ak min :)

Da nisam bio podesio, vidim da je pretrcalo samo.
Sad nasao je 8 komada, ali nista nije pomoglo.
Mada moram priznati da je sad kud i kamo "pristojniji" :d

Screenshot (9).png

Poslednja izmena:
Jesi siguran da si obrisao? Program je malo nezgodan za rukovanje, pa si mozda prevideo nesto...

Trebalo bi da jesam, odredio sam svaki posebno na delite.
Evo sada ga cesljam sa defenderom to sam skroz zaboravio na full scan.
Konacno se oslobodih napasti, totalno brisanje mozille kao da nije postajala.
Samo predhodno napravite backup od bookmarks.
Dobar turtorijal. https://www.youtube.com/watch?v=gSUjeWsFTgE
Nema potrebe gledati klip sve pise u deskripciji.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
(link) Uklonite prozorče za "prihvatljive reklame" (acceptable ads) u AdBlock plus
about:config > extensions.adblockplus.subscriptions_exceptionscheckbox;false

Uklonite Cotribute dugme iz AdBlock opcija
about:config > extensions.adblockplus.hideContributeButton;true

Isključite automatsko ažuriranje za AdBlock plus
about:config > extensions.adblockplus.subscriptions_autoupdate;false

Isključite Google spyware
(link) about:config > browser.safebrowsing.enabled;false
(link) about:config > browser.safebrowsing.malware.enabled;false

Isključite još jedan spyware
(link) about:config > beacon.enabled;false

Poslednja izmena:
Help-Troubleshooting Information-Refresh Firefox

Ovo to resava problem 99%

Da li vam se desava sledece, kad zatvarate tabove pojavi se prazan tab na drugom mestu
Untitled.jpg

Poslednja izmena:
Pojavljuje se i prazan,nedovrsen ili cak taj sto zatvorim ostane na novom koji je otvorem vec sa nekim sadrzajem koji sam prethodno otvorio ...

Mislio sam da sam jedini :D Vidim da svi imamo AMD kartice, možda je do toga? Mada isključio sam i hardversku akceleraciju jer su mi se nekad sadržaji sa stranice preklapali/brisali tokom skrolovanja.

Mislio sam da sam jedini :D Vidim da svi imamo AMD kartice, možda je do toga? Mada isključio sam i hardversku akceleraciju jer su mi se nekad sadržaji sa stranice preklapali/brisali tokom skrolovanja.
Kod mene je sve AMD ali se takve stvari ne događaju.

Desava mi se i na laptopu gde nije AMD graficka tako da to pada u vodu :p

Nesto slicno mi se prvi put pojavilo i to juce, posle apdejtovanja WF-a na poslednju verziju (imam amd gpu). I nije bilo moguce ugasiti tab osim restartom pretrazivaca. Danas se ne javlja..

Poslednja izmena:
Kod mene se to resava sa minimize/maximize ff-a . Btw na laptopu to imam cesto dok na racunaru iz potpisa ne bas tako cesto ...

Potvrdjujem za to minimize/maximize. Veoma cesto i iritantno, pogotovo kada je ucitan tab sa youtube klipom.

A ono sto je veoma zanimljivo, to mi se desavalo mesecima (znaci nije do verzije) i na vise kompova - svi pod Windows 7 x64.
Pre 20 dana predjem na Windows 8.1 x64...i Firefox nema taj problem. xD

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno