Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

download status bar kod mene radi na WF28, ali neznam zasto neradi google translator, mislim radi ali nece da prevodi. Da li jos neko ima problem.

Poslednja izmena:
Firefox 29 Final

Novi izgled uz Australis temu ...
Uklonili su addon toolbar što mislim da je loš potez i siguran sam da će nervirati mnoge korisnike...
Ono što je plus kod nove verzije je integrisano uveličanje ili umanjenje web stranice...

Download
ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/29.0/win32/en-US/Firefox Setup 29.0.exe (27.7MB, en-US)

AdBlock plus 2.6 Final je izašao pre nekoliko dana
https://downloads.adblockplus.org/adblockplus-2.6.xpi

Element hiding helper for Firefox 1.3 Final je takođe izašao pre nekolikio dana
https://downloads.adblockplus.org/elemhidehelper-1.3.xpi

NoScript 2.6.8.20
http://www.noscript.net/releases/noscript-2.6.8.20.xpi

Ipak su zadržali taj glupi koncept. Naročito za meni. Ja sam prestao da koristim Nightly, pa više ne pratim nešto naročito razvoj.

Kakva glupost ovo uklanjanje add-on toolbara. Plus sto se ne moze premestiti reload/stop page dugme.

Facepalm meseca.

samo malo navike i nema problema

Ljudi dozivljavam blagi nervni slom...
Reinstalirala sam MF, pre toga bekapovala bookmarks i sada ne mogu da ih vratim...sistem ne prepoznaje profil!!!
Sta da radim?
untitleda.JPG

Poslednja izmena:

Na bolje se nije tesko navici. Probao sam 29ku na Win 8.1 i Ubuntu, na oba radi kao sat. Jako brzo, ne kao webkit/blink varijante ali jako blizu tome. U odnosu na Chrome, tabovi su bolje uradjeni (default), dok je u odnosu na raspalu Operu 20 mnogo bolji browser (sto nije tesko jer je nova Opera tesko smece).

Ono sto mi smeta na oba sistema a sto ne znam kako da resim jeste skrol. Fin je, tecan po mojim standardima ali zato ima problema sa renderingom. Blinka ekran dok se skroluje, valjda aliasing problemi ili sta vec. Probao sam sa hardware acc on i off, isto je.

Osim toga, top browser trenutno. Ono sto treba da srede jeste da poboljaju integraciju tj. ove sync alate (tu je Chrome nenadmasan) kao i da ozbiljno porade na speed dial jer je onaj iz nove Opere puno bolji (sa starim speed dial iz Opera 12 da ne poredim).

Nije mi smetao Chrome look, samo mi nedostajao status/addon bar. Dok ovi nisu izbacili novu verziju Status4Evara. :)

Inace, jel i vama brze startuje ovaj 29 nego ranije verzije? Ili mi se samo cini.

Poslednja izmena:
Nije mi smetao Chrome look, samo mi nedostajao status/addon bar. Dok ovi nisu izbacili novu verziju Status4Evara. :)

Inace, jel i vama brze startuje ovaj 29 nego ranije verzije? Ili mi se samo cini.

Poprilicno se brze startuje. Bolje otvara i tabove. Mada i dalje zna da se zagusi sa velikim brojem tabova (na mojoj masini). Chrome i Opera nemaju tih problema.

Ima li neka opcija/addon da na paste&go otvara pastovanu adresu u novom tabu, kao u Operi? Sa Tab Utilities moze da prodje, ali mi ta opcija i kucanu adresu otvara u novom tabu.

@G@W

Speed dial i dodao bi još dve -tri stvari najmanje bitan ali ugodan oku je neki dobar skin kao bi dobio prozirnost kao na operi, zatim mogućnost blokiranja reklamnih sadržaja bet dodataka i meni najvažniji Mouse gestures

@DeRadicci
Možda malo ali je to verovatno subjektivno jer da nisi pomenuo ne bih ni obratio pažnju.
Ova opcija pak zna značajno da ubrza podizanje http://lifehacker.com/disable-firefoxs-hardware-acceleration-to-fix-slowness-749344037

Poslednja izmena:
Ovo je rešenje. Medjutim, zahteva da je uključena istorija i isključen privatan surf, tako da otpada kao korisno. Ne razumem zašto je to uopšte povezano sa sesijama...

brojtro...::)

imam isti problem odkako sam instalirao 29-ku.istorija je uključena,ali uvek otvara gugl...pomoć...?

Verovatno ti je početna stranica podešena na google

jeste,ali sam podesio da krene sa zatvorenim tabovima od predhodnog puta...

Obriši keš i proveri kako je podešen session manager ili tab mix plus ako ga koristiš

Morao sam da reinstaliram ceo system pre neki dan, instalirao sam FF 28.0 i odmah updejtovao na 29.0 i evo sada se pojavio i 29.01 i neće da mi zapamti History. Namešteno je da pamti ali neće. Uninstall, reinstall i još uvek neće pa neće. Koj' mu je ? Nisam importovao ništa sa IE sem Favorites, namestio najslabiju zaštitu i bez Avast-ovog mešanja i provere starnica i jopet ničevo.

Sve namešteno što se History tiče, Nije htelo ni sa novom novcatom prvom instalacijom, bez add-onsa. History radi u Safe modu sada, opet ponovio sva nameštanja pa se vrato u "običan mode" i jopet neće.
OK. sada sam uradio sve to posle Reset-a vratio iste add-ons i sada radi history kako treba. Neznam šta mu je bilo, nije htelo pre ni posle 3 reseta.
Nije mi se nešto događalo ovako dugo vremena, ovaj isti FF mi je instaliran još od verzije 20 ili malo pre i samo je updateovan na novije.

Koristis li mozda AdBlock Plus? Meni je smetao dosta dug cold start - ispostavilo se da je ABP ucitavao filtere u glavnoj niti i sto vise filtera imas, to je start sporiji. Sredili su to u nekoj od 2.5 development verzija...

Poslednja izmena:
Koristim, sad je i on update-ovan. :)

Ne mogu da se setim od koje verzije FF sam poceo da stavljam i AdBlock. Znam da je ranije bilo brzo pokretanje, pa recimo, od FF 27 sporije, pa sada opet brzo.

AdBlock je bio problem... Video sam jedan addon - Bluhell firewall, odlicno blokira adove, minimalno zahtevan, bez listi - jedino mu nedostaje whitelist...

Iako stavim: browser.tabs.onTop;false svejedno su tabovi na vrhu - jel možda neko ima rešenje za ovo? 29.0.1 verzija na OSx je u pitanju i do ovog update-a s ovim "false" je sve bilo OK.

...hvala na odgovoru...očistio sam ccleanor-om,a istovremeno se i apdejtovao na 29 1 i sad radi kako treba...ne znam,ali mislim da je 29 0 bagovao...
Imaš na linku koji sam naveo kako očistiti, startovati u save režimu, srediti profil itd ako ti zatreba ubuduće

Nazad
Vrh Dno