Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Moze se "vratiti" i ponovo instalisati uBlock Origin..Guglao sam i nesto su pominjali datume, vreme , itd, ali nemoguce da ne moze ni jedan add da se instalise..??
Vrati datum, na jucerasnji, ubaci ga i prolazi..Posle vrati na danasnji datum i , za sada , radi..
pozz

meni je nightly ugasio sve addone. kaze da ne ispunjavaju standarde i da su iskljuceni. sve se crveni...

resenje: iskljuciti xpinstall.signatures.required i sve radi ok.

Poslednja izmena:
Radi se o certifikatima: https://www.bleepingcomputer.com/ne...being-disabled-due-to-an-expired-certificate/

Porilicno težak fail. Rade na fixu i ako info sajt kreša: https://discourse.mozilla.org/t/cer...d-ons-to-be-disabled-or-fail-to-install/39047

https://twitter.com/firefox/status/1124527050490933248

Vracanje sata i datuma nije nikak odobro rjesenje jer zahvati sve ostalo sto se radi na PC-u. Najbolje je koristiti chrome i edge kao alternativu. Instalacija *.xpi fajlova takodjer ne radi (da se ekstenzije rucno instaliraju). Javlja korumpirane fajlove tako da se ceka Mozilla fix. Ne znam kako petko rade takve promjene. Neki sumnjaju na sabotazu. Who knows.

Ista prica i meni kako sam presao na Firefox x64 67.016b tako mi je disablovao maltene sve addonove. Pokusah da vratim na verziju 15, ali ne lezi vraze, tada Ff pri podizanju izbacuje obavestenje da kako ne bi poremetio i corruptovao fajlove iz tog profila, mora da se napravi novi profil, tako da sam kao i vi, osudjen da cekam fix i da gledam glupe reklame po YT :D

Evo trenutni fix:

We rolled-out a fix for release, beta and nightly users on Desktop. The fix will be automatically applied in the background within the next few hours, you don’t need to take active steps.

In order to be able to provide this fix on short notice, we are using the Studies system. You can check if you have studies enabled by going to Firefox Preferences -> Privacy & Security -> Allow Firefox to install and run studies.

You can disable studies again after your add-ons have been re-enabled.

We are working on a general fix that doesn’t need to rely on this and will keep you updated.

Upravo sam aktivirao Studies, kao sto je Glenn naveo i u roku od par sekundi mi se Ff "refreshovao" i svi addonovi su se reaktivirali. Tako da potvrdjujem da ovaj trenutni fix radi.

Kod mene tek jutros sve se isključilo ali fix radi. 67.ob19 je verzija. Nisam morao ništa da reinstaliram.

Poslednja izmena od urednika:
Meni stoji disablovan automatski update firefoxa posto ono sto radi ne volim da menjam, ALI ff je ipak insistirao da mi disabluje sve addonove, ok remove addons, update firefox, reinstal addons - Download failed. Please check your connection, prc, koja glupost :/

Ја сам баталио firefox од како су угасили све додатке и прешли на други систем. Сада трошим waterfox који ради као стари ff. Јавите кад овај опет постане нормалан.

probaću i ja ili waterfox ili palemoon

Uh sinoc kad sam video da su mi se ugasili svi add-onovi vec sam mislio da resetujem il reinstaliram browser, ali dosao prvo na forum i video da to svima desava.
Pa da sacekam onda da srede brljotinu.

Ја сам баталио firefox од како су угасили све додатке и прешли на други систем. Сада трошим waterfox који ради као стари ff. Јавите кад овај опет постане нормалан.

Ovo je greška (ili loša odluka razvojnog tima), nema veze sa glupostima koje su pravili. Ja ne mogu da korstim te stare forkove, gomila novih ekstenzija ne radi kako treba. Jedini Quantum fork je Cliqz, a on opet ne nudi ništa što FF ne može. I naravno Tor :)

Uradio sam ovo po uputsvtu sa njhove podrske
https://support.mozilla.org/en-US/k...&redirectslug=add-ons-failing-install-firefox

Za nekoliko minuta su se u about:studies pojavili ti fixevi, restartovao sam browser i vratili se svi add-onovi.
Dobro je sto ih nisam deinstalirao.

Ko ne zuri, ne mora na ovaj nacin, pise da rade na tome da izadje general fix u narednih nekoliko sati koji ce se automatski instalirati u pozadini i resiti problem.

Poslednja izmena:
Uradio sam ovo po uputsvtu sa njhove podrske
https://support.mozilla.org/en-US/k...&redirectslug=add-ons-failing-install-firefox

Za nekoliko minuta su se u about:studies pojavili ti fixevi, restartovao sam browser i vratili se svi add-onovi.
Dobro je sto ih nisam deinstalirao.

Ko ne zuri, ne mora na ovaj nacin, pise da rade na tome da izadje general fix u narednih nekoliko sati koji ce se automatski instalirati u pozadini i resiti problem.

Proradilo je i meni.

Meni nista od toga nije pomoglo, probao sam 10x i nista. Navodno je bilo prvo za par sati, pa should in 24h, evo proslo je 26-27, i dalje ne stize nista...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Evo, za manje od minut se vratili od kad sam dozvolio "Allow Firefox to install and run studies". Nisam ni FF restartovao. Samo se odjednom pojavili .

Sramota je da ljudima govore da upale telemetriju kako bi se instalirao hotfix, umesto da su ostavili download link.

Može pomoć stručnjaka?
reinstalirao sam win, stavio firefox i hoću sad da ga sinhronizujem da ne bi ručno vraćao sve međutim nema šanse da se setim šifre na nalogu :(
Ima li nekog rešenja?
Na drugom kompu imam sinhronizovan ff ulogovan na nalog međutim ako odem u Options > Privacy & Securety > Saved logins i ukucan email na koji je logovan ff ne izlazi mi ništa a ako kucam firefox onda dobijem jednu stavku:
chrome://FirefoxAccounts...... ali username nije taj email već neki random string a i pasword je nešto kao kodirani string, kaže ("version":1,accountData.... itd..

Ima li neka spas opcija jer ako se ide na "zaboravio sam lozinku" kaže da će sve živo da resetuje što bi da izbegnem.

Thanks

Edit. btw. ima li neka preporučena lista adonova, ja sam samo stavio Adblock plus koji odavno koristim, zlata vredan ali ne bi bilo loše dodati neke koji će svući youtube video recimo !

Poslednja izmena:
Izasao je i finalni fix. Ako FF nije sam updateovan, provjerite na: help/about firefox.

Je l' ima neko rešenje za verziju za telefone? uBlock je disabled i ne može da se uključi ponovo.

Sta se ovo dogodilo?

Vec sam hteo da ga batalim kada sam video da ne rade dodaci, i onda pokrenuo apdejt i vratilo se sve na staro.

Ne mogu vise da podnesem da browser ne radi kako treba i da moram da ga menjam.

Meni stoji disablovan automatski update firefoxa posto ono sto radi ne volim da menjam
Ne možeš zamisliti koliko je to rizično. Pogotovo u vezi browser-a.
On topic: koristim Waterfox i addon-ovi normalno rade.

Sta se ovo dogodilo?

Vec sam hteo da ga batalim kada sam video da ne rade dodaci, i onda pokrenuo apdejt i vratilo se sve na staro.

Ne mogu vise da podnesem da browser ne radi kako treba i da moram da ga menjam.
I meni se to isto desilo. Samo sam posle otisao u about, odradio restart browsera i svi addoni se vratili.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ukratko sertifikat vezan za sertifikaciju addonova im je istekao i svi addonovi su postali unsigned sto znaci da nijedan nije radio jer FF ne dozvoljava pokretanje bilo cega sto nije signed na release verziji.

Dobar failsafe fazon ali kad oni zeznu desi se ovo.

Kako im je to promaklo znace se uskoro, resili su na relativno brz i efikasan nacin, e sad problem je sto su uopste dozvolili da do toga dodje...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno