Šta je novo?

Mozilla Firefox 5.0 Final

pitam se zasto su odlucili da vec izdaju beta verziju 5.0? pa zato sto su uvideli da je 4 najveci krs medju browser-ima ikada... meni vec nekoliko dana cim otvorim vise od dva taba odmah krene kucanje i Not Responding, pa dok se ne oporavi.... iz mog licnog iskustva sa 4.0 verzijom, 3.6 je bila 200x bolja, a 4 je najgori browser ikada, cak je i svaki Explorer bolji!

p.s. morao sam ovo da napisem, jer me toliko nervira, a ne mogu da predjem na chrome jer su mi svi vazni podaci zapamceni u mozilli a mrzi me da pretovaram na chrome sve podatke.

Ja sam zbog FF4 se vratio sa Chrome na FF toliko o tome koliko je dobar. Nikakvih problema nema, a standardno imam po 20-tak tabova otvorenih, sa raznim apletima, fles reklemama i glupostim po ceo dan na poslu.

Firefox 4 je bio propast, kasnili su 6 meseci, i onda ga na kraju izbacise opet nedovrsenog i bagovitog, hardverska akceleracija na OSX a i u Windowsu je katastrofa...

ova petica izgleda bolje, mada jos je daleko iza opere i chroma u brzini UI.

Poslednja izmena:
@Proday
To našta se žališ je neverovatno, po meni je to neverovatno korisna stvar pogotovu kod preusmeravanja

@hedgehog
Ideš na opciju manage search engines a potom odabereš google i klikneš edit a zatim u prozorčiću koji ti se otvori klikneš na details i zatim štikliraš da ti google bude defaultni pretraživač kai i da ti bude glavni pretraživač u speed dial

@hedgehog
Ideš na opciju manage search engines a potom odabereš google i klikneš edit a zatim u prozorčiću koji ti se otvori klikneš na details i zatim štikliraš da ti google bude defaultni pretraživač kai i da ti bude glavni pretraživač u speed dial

mesas Operu i Firefox.....

to sto si upravo napisao, ne postoji u Firefoxu.....vec u Operi

Poslednja izmena:
Da li jos neko ima problem sa kopiranjem vece "kolicine" teksta? Imam grozan problem koji traje jos od 4-ke. Znaci, oznacim neki duzi tekst i kliknem desnim klikom, ali kontekst menija ili nema (zabaguje se ceo browser), ili, ako bas nije neki posebno obiman tekst, pojavi se posle pola minuta-minut!? Jedino kad je u pitanju neki kratak tekst, do 4-5 recenica, radi normalno.

U IE-u i Chrome_u nemam taj problem.

Izgleda da je ekstenzija TextLink pravila problem. Mrzelo me da proveravam sve ekstenzije, ali sam morao. Za sada radi kako treba.

Pozdrav ljudi. Iteresuje zbog mi se desava u Firefox-u na stranici facebook u rubrici prijatelji, kada kliknem na opciju nedavno dodati on ne prikazuje. U cemu je problem? u drugim browserima radi, samo u firefoxu nece. A inace sve ostalo, sve pohvale. Pozdrav i hvala vam.

Otvorim par tabova na fb i pocne da se gusi,posle nekog vremena izbacuje na vrhu prozora "no responding"...

Da li, još neko, doživljava konstatne i apsolutno neizazvane "application crashes"?
Meni se danas to desilo 3 puta, poslednji put, pre svega par minuta na ovom forumu, kad sam pokušao da zatvorim tab.

Možda je OS based, mada mi na poslu često "zakuca" i bude "application is not responding", gde je Win 7 Pro 64bit.
Dok kod kuće mi je OSX 10.6.7. instaliran. Ovo počinje da biva veoma, veoma iritantno... definitivno ću morati da pogledam drugim browser za primarni...
Firefox mi je neophodan zbog testiranja web aplikacija.

Ja do skoro nisam pravio neki veliki problem zbog losijeg rada mozile ali ovo postaje uzas.

Hm ja za sad ne znam da li sam imao i jedan crash. Primetio sam samo jedan problem. Kada koristim krupisanje tabova, i kada se shiftujem sa jedne na drugu grupu preko precice, ume da se istripuje pa da mi u jednoj grupi prikaze i one iz druge grupe. To se ponekad desava.

Nisam imao nijedan crash ni sa 5.0 ni sa 4.x, ponekad se desi "not responding" na par sekundi, ali isključivo kad tek uključim kompjuter i firefox sa gomilom tabova dok se još sve nije "zalaufalo"...

Takodje i kod mene.
Inace ne pamtim kad mi je crashovao FF poslednji put.

Kako da ugasim u Ff5 da kada izadjem iz njega da mi ne sačuva otvorene tabove?Ranije me je pitao a sad u 5tici to radi automatski,petljao sam po podešavanjima i jedino mogu da ugasim browsing history ali to nije to?

Probaj ovo, bez obzira što piše da je za FF4:
One change in Firefox 4 is to by default stop Firefox displaying the warning message, but it can be turned back on by changing some preferences.

Type about:config into the location bar and press enter
Accept the warning message that appears, you will be taken to a list of preferences
Locate the preference browser.tabs.warnOnClose, if its value is set to false, double-click on it to change its value to true
Repeat this for these 2 preferences browser.warnOnQuit, browser.warnOnRestart
Starting with beta 12 there will be an additional preference that needs to be set to true - browser.showQuitWarning

Sad je pocela ova poruka da se pojavljuje prilikom startovanja mozzile!

Prilozi

• mozila.jpg
    mozila.jpg
    23.5 KB · Pregleda: 88
ponekad se desi "not responding" na par sekundi, ali isključivo kad tek uključim kompjuter i firefox sa gomilom tabova dok se još sve nije "zalaufalo"...

I kod mene je isti problem sa ff4 , ali ovo radi nasumicno , neki put sa jednim a neki put sa nekoliko tabova. Mislim da ne zavisi toliko od tabova , koliko je mozda do addona. Koliko je ovo izrazeno u ff5 , da znam da li da prelazim uopste na novi?

Malo sam zbunjen sa novim izdanjima FF . Da li je moguce da ce vec za nekoliko nedelja i FF 6 da se pojavi ? Koja je poenta svega toga menjana brojeva i ko ce tu da se snadje ?
FF 286 :type: za nekoliko godina

Koristio sam ff4 od bete i to sa povelikim brojem tabova i nikada nisam imao vecih problema, jeste par puta bilo crash-eva, ali sa 300+ tabova je radio zadovoljavajuce brzo, dok mi je chromium pucao i sa 6 puta manje tabova. Na ff5 sam isto presao od pojave bete i nije mi se desio nijedan crash, nisam imao nikakvih kocenja, jedino mi malo traje ucitavanje svih tabova pri pokretanju, mada ih je sad uglavnom otvoreno ispod 100. Najcesce probleme kod ff-a izazivaju add-oni, ali dobro kome se to desava i mrzi ga da izbaci problematican add-on on nek jednostavno zameni browser, to je bar lako, mada nije lose uvek imati vise instaliranih browsera za svaki slucaj ;).
ff6 i ff7 se vrlo brzo pojavljuju, mada ni meni nije jasno zasto toliko brzo, jer i ova 5-ica je za sada odlicna.

Pre bih rekao Chrome, ako je do toga. ;)

ja imam 4.0.1 i sve sam namestio kako meni odgovara, pluginove, tabove , menjao izgled skroz i sve mi radi super i kako valja i sad mi nudi update na 5.0 a ja se pitam ako je updatujem jel će da mi zezne nešto od mojih ličnih setovanja, ne bi ponovo sve da kalemim trebali su mi nedelje i dani da sve doteram po mom ukusu :test:

Bekapuj mozilla folder ako se bojis da ce nesto da upropasti. ;)

Nazad
Vrh Dno