Šta je novo?

Mozilla Firefox 5.0 Final

Ova petica stvarno fenomenalno radi. :) Koristio sam Chrome do prekjuče kada je počeo da mi baguje na svim računarima, pa sam rešio da probam FF5 i stvarno sam se oduševio i izbrisao Chrome, ponovo mi je FF default browser, poslednji put je to bilo kada je bila verzija 3.0.1. :D

meni i dalje lepse radi chrome...ali koristim ff koji ima freeze momente na nekoliko sekundi i koji mi sad vec idu na zivce...kod 4 mi se to nije desavalo

Imao sam pinovanih oko 15 tabova, dodjem na bech i iskoci prozor da mi je stigla pm, ja procitam, zatvorim glavni prozor FF-a, ostane otvoren onaj sa porukom, ja i njega zatvorim.... Kada kasnije upalim PC/FF imam sta da vidim, svih 15 pinovanih tabova je izgubio i vratio mi je samo prozor sa pm. Jeli moguce ovo? Pa ovo je neverovatan bug, pinovane tabove ne sme da izgubi nikad, ma sta otvarao zatvarao! Poludeo sam!

Mogu reci da mi FF5 bas lose radi, probao sam i 5.0.1 i nema vecih poboljsanja. Cesto nesto zakucava, i spor je dosta, pogotovo kad ga uporedim sa google chrome koji radi besprekorno

Da li bi trebao da povuce 5.0.1 preko update-a? Meni 5.0 stalno izbacuje "Firefox is up to date" :trust:

I meni. Mozda je taj .0.1 jos uvek u beta fazi pa jos nije public...?

Download sa zvanicnog sajta skida verziju 5.0.1 tako da jeste Final.

5.0.1 donosi samo OS X ispravke, zato nisu pustili automatic update za Win verziju...

to je već klasika da update kasni iz browsera

Ma nista dok ne izbace neku postenu zakrpu, ovako se vise ne moze...
Tu 5.0.1 mogu da okace o rep

Pa neznam, mozda me neki toolbar ili nesto slicno za***va...

Meni na prvom tabu sporije otvara padajuci meni, u odnosu na druge tabove?
Kada pozatvaram druge tabove, prvi proradi kako treba .
Zna li neku u cemu je stos?

Disableovanje hardware acceleration, resih problem.
Cisto, ako neko ima isti problem da se ne muci.

Neverovatno koliko sam se mucio sa FF5, a resenje mi je bilo takoreci pod nosom...

Znaci kad sam instalirao Adobe Flash Player "specijalno za FF5", preporodio se;)

vec moze da se skine Firefox 6 final.....nije 100% final, ali bi trebalo da bude 16. avgusta, ako se ne otkrije neki veliki bug

Just had the sign-off meeting

We're going to land 2 safe mobile-only fixes on mozilla-beta
Then we are pulling mozilla-beta to mozilla-release and building final today
Then we will ship mozilla-release to the desktop beta channel before the weekend to make sure nothing screwed up (should be no content changes but it would be silly not to test what we will ship!)
We will ship the build off mozilla-release to the release channel on 2011-08-16 if no issues are found

https://wiki.mozilla.org/Firefox/Planning/2011-08-10#Beta_.286.29

koristim taj builds, nikad bolje nije radio Firefox :) ali koliko sam citao sta treba da se uradio u ovoj godini, tek na verziji 9 ockeujem pravu stvar xD

Poslednja izmena:
taman kad pomislis da sve radi lepo....bam !

Firefox 6...jutros provalim kako se usporava sa youtubom......1080p flash video....u 2 taba....i to je to...totalni raspad...sporo...bagovito..back to Chrome....

sta se desava bre !?!?! :S koliko ce im trebati da napravim upotrebljiv browser ? o razdvajanju procesa, tab animacijama, pdf readeru i gomilu UI gluposti necu ni da pricam....ali FLASH? pa bar to da ubodu....

Jel nekom još kolje procesor sa plugin contiener for firefox? U čemu je fora?

Ma Firefox je skroz propao kao browser. Koristio sam ga od 2.0 verzije kada je stvarno bio neprevazidjen, ali posle verzije 4.0 sam jednostavno morao da ga batalim i predjem na Chrome, jer je jednostavno prozdirala ram i procesor i mnogo bagovala.

Ta bagovanja i nestabilnost se javljaju samo kod nekih korisnika (uglavnom su izazvana losim stanjem sistema, nekompatibilnoscu sa nekim drajverima, losim add-onovima...).

Meni Firefox radi odlicno (...v4, v5, v6), v4 mi nije pravio probleme ni u beta fazi....

Ta bagovanja i nestabilnost se javljaju samo kod nekih korisnika (uglavnom su izazvana losim stanjem sistema, nekompatibilnoscu sa nekim drajverima, losim add-onovima...).

Meni Firefox radi odlicno (...v4, v5, v6), v4 mi nije pravio probleme ni u beta fazi....

netacno da se javlja samo zbog stanja sistema, nekompatibilnoscu, sa nekim drajverima, losim add-onovima.....ff 4 je imao bezbroj bagova, sve do ff 7, koji jos nije stao na noge kako treba, mozda do verzije 10 naprave browser koji ce raditi priblizno chromu, sto se tice brzine i stabilnosti....

Pa chrome prvi ima bug-ove i ne podrzava razne stvari, ja sam sa chrome presao na FF 4 zato sto mi je vise odgovarao (posto je chrome poceo da se slogira sve cesce i cesce)

chrome prvi ima bugove?o.o

to sto ne podrzava razne stvari...nisam ni pricao o tome, rekao sam brzina i stabilnost....mada ne znam sta to chrome ne podrzava, sto se tize web tehnologija i standarda....

ali chrome nije prica, samo sam hteo da kazem koliko je ff 4 bio bagovit....

Za razliku od FF, Chrome tim placa korisnike koji nadju greske u samom browseru, sto samim tim povecava interesovanje i kvalitet svake verzije. Nadam se da ce se FF u skorije vreme dovesti u red, i da ce prestati da izbacuju nove verzije tako brzo i da ce vise vremena posvetiti otkrivanju i uklanjanju bagova.

Hmmmm,evo,instalirao sam zadnju verziju flash plejera i situacija se smirila.Inače,kod mene,sem spomenutog problema FF radi odlično i znatno brže od Chrome

Ljudi a sta vama smeta ta verzija, pa chrome developers je na verziji 16, izbacuju ko kifle bre, svakih 10 dana novi broj, pa niko ne kuka

Meni lično ne smeta.Jedino što me iritiralo jeste spomenuti problem sa kontejnerom

netacno da se javlja samo zbog stanja sistema, nekompatibilnoscu, sa nekim drajverima, losim add-onovima.....ff 4 je imao bezbroj bagova, sve do ff 7, koji jos nije stao na noge kako treba, mozda do verzije 10 naprave browser koji ce raditi priblizno chromu, sto se tice brzine i stabilnosti....

To je tvoje iskustvo...
Ja kazem da su mi verzije 4, 5 i 6 radile odlicno, i to na 3 razlicite masine ( Win 7 i Win xp ).

Nazad
Vrh Dno