Šta je novo?

Mozilla Firefox 4.0 Final

Jedina moja zamerka, to sam odmah provalio, je da su zamenili mesta za New Tab i New Window, kad se klikne desnim clickom, navikao sam da mi je New Tab drugi po redu odozgo i evo celo vece otvaram "nove prozore" :D.

Jednostavije je stisnuti točkić na mišu!

Zna li neko kako mogu da pomerim bookmarks dugme na primer izmedju back-forward dugmeta i url-a, dok je bookmarks toolbar ukljucen? Ne svidja mi se da stoji skroz sa desne strane. Kada je bookmarks toolbar iskljucen, onda ga mogu pomerati gde hocu.
Takodje, tabovi mi se nalaze u title bar-u (u redu sa narandzastim firefox dugmetom), a ja bih voleo da budu u redu ispod.

za tabove: isključi "Tabs on top" vidi sliku:

Poslednja izmena:
"bookmarks toolbar" je (kod mene) totalno nefunkcionalan. Nikako ne mogu bookmarkove da izredjam tamo, vec mi se svi namestise u "menu bar-u".
Jel postoji nacin da se to sredi , makar i sa addon-ovima?

Ne razumem u cemu ti je problem, meni je bookmark toolbar apsolutno isti kao i ranije, i na istom mestu?

I Win i Mac verzije rade odlično, bar za sada i barem meni. Uočljive su razlike u brzini učitavanja stranica, koje ionako redovno posećujem, počev od bench-a.

Nisam nešto naročito oduševljen samim UI-em, ali je generalno dobar.

Konachno mogu Bench da normalno koristim,do ove verzije FF,skrol je bio uzasan,a shto je josh gore,ni sa Operom nisam video neko poboljshanje.Sve ostale funkcije rade primetno bolje od prethodne verzije.

Uh kako dobro promena, radi fenomenalno brzo, nema vise onog kocenja kad otvorite 25 i vise tabova!
Svaka cast za FF tim, ovo je vredelo cekati.
Jeste tekst malo muta, dosta je ostriji u IE9, bar meni, cak mogu reci da mi je u IE9 savrsen tekst.
Sta treba da se promeni u FF4 da bi imali takav tekst, kao u IE9 ?
U about:config nadji gfx.direct2d.disabled i stavi da bude true.
Time se gubi deo hardwerske akceleracije, ali se fontovi vracaju u normalu.

Ne razumem u cemu ti je problem, meni je bookmark toolbar apsolutno isti kao i ranije, i na istom mestu?

pa super sto je tebi ali meni nije :p a necu da koristim Menu toolbar , jer mi samo bookmarks toolba treba.

ne znam da li to mozda ima veze zato sto sam isao na upgrade pri instalaciji. mozda sam trebao uninstall pa onda cistu instalaciju.

Konačno mi se FF ne vuče pri pokretanju, veliki plus.

pa super sto je tebi ali meni nije :p a necu da koristim Menu toolbar , jer mi samo bookmarks toolba treba.

ne znam da li to mozda ima veze zato sto sam isao na upgrade pri instalaciji. mozda sam trebao uninstall pa onda cistu instalaciju.

Jesi li ti siguran da si nekad ranije koristio FF. Ako nisi iskopirao bookmarke u bookmark toolbar, naravno da ih neces videti.

koristim FF od kad znam za sebe ;)

sredio sam bookmarks toolbar, samo sam reinstalirao i importovao i sad je sve u redu :d

Ja ne znam sta je tacno poboljsano, ali impresivno mi je da kad drzim otvroreno par tabova, par sati, firefox radi brzo, a zauzme 400-500mb RAM-a.
FF 3.x mi je vukao po prebijem kad bi duze ostao otvoren.

Ali blinka ovo: :D
http://glow.mozilla.org/

Poslednja izmena:
Evropljani skidaju po 3 puta ;) Probah,nije to to,cekam ff5
btw isti taj sajt u IE9 radi 5 puta bolje :)

Poslednja izmena:
Od te cifre u Srbiji 24.000 download-a

win xp
prvo dugme bookmarks, posle adress bara dugme new tab
i da, ostavio sam tabove ispod a ne iznad, lepse mi a mozda i navika

Prilozi

• ff.png
    ff.png
    14.3 KB · Pregleda: 59
http://glow.mozilla.org/
Isti ovaj sajt otvori u ie9 i ff4,predji mishem dole po ovim "podeocima" (downloads per minute),Koci ff,nije tako tecno kao u IE. Drugo,serach u adress baru,navikao sam tako zbog chrome-a,u hromu odmah izbacuje rezultate pretrage,isto tako i u Ie9,samo ff treba 3 sek.Fontovi malo blurovani,video sam gore reshenje,ali da sakatim hw akceleraciju,ne pada mi na pamet. Jednostavno ie8 vs ie9,nebo i zemlja,znaci preporod,ff3.x vs ff4,ima vrlo malo poboljshanja i optimizacije,sve ostalo je sminka. Da ne bude zabune,chrome mi je primarni i default browser,ali ie9 je za sada rame uz rame s' njim.

Brže i stabilnije radi neko BETA. Sviđa mi se četvorka

ie9 je strvarno neverovatan napredak napravio. html5 radi ubednjivo najbrze na njemu od svih popularnijih browser-a. Evo lepog sajta za testiranje http://html5.redbull.com/

Opet ti sa tim sajtom. Uhvatio si se tog Microsoftovog html5 demoa (otvori sajt kompanije koja je napravila sajt i videces da su povezani sa Microsoftom) i na osnovu njega tvrdis da je IE9 najbrzi. Probaj u Chromeu da otvoris taj sajt i videces da radi isto kao u IE9. Imas gomilu Chrome Experiment sajtova ima i Microsoft svoje html5 demo sajtove, a i Mozilla svoje. Kad neko ko je dovoljno zaludan istestira sve te sajtove moci cemo da pricamo o tome koji browser je najbrzi.

html5 je prica za sebe ;) Ovaj redbull sajt nema veze sa MS niti sa IE,u chromeu radi losije nego u ie,dok u ff radi najlosije za sada. Ali pretpostavljam da ce svi browseri za 3-4 meseca max,podrzavati html5,i prikazivati sajtove radjene u njemu. Ali namerno nisam pomenuo html5,vec jednostavno klasican surf,otvaranje stranica,back forward,kao i rad browsera sa stranicom punom flash sadrzaja (reklama banera,videa itd)

Za open in new tab i new windows da se vrati kao u ff3 treba da u folder chrome(C:\Users\korisnicko ime\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\nesto.default\chrome) napravi novi fajl userChrome.css i da se u njemu ovo iskopira
Kod:
#contentAreaContextMenu > * { -moz-box-ordinal-group: 2; }
#context-openlink { -moz-box-ordinal-group: 1 !important; }

I ovaj RedBull i Firefox log su uzasno neoptimizovani. Rade kao da renderuju neki 3D u pozadini, ne kao da prikazuju najjednostavniju mogucu 2D grafiku. Pogledajte na apple.com kako html5 moze da radi...

Sta ti konkretno fali kod ovog FF-a pa nije to to. Vidim da si ti jedini kome nije to to, jer su cini mi se svi zadovoljni.

daleko bilo da si svi zadovoljni....

FF4 i dalje izgleda kao neka beta....toliko bugova..pa cak i u UI, sto je prosto za ne poverovati, 12 beta i 2 RC-a a i dalje izgleda lose...

I ovaj RedBull i Firefox log su uzasno neoptimizovani. Rade kao da renderuju neki 3D u pozadini, ne kao da prikazuju najjednostavniju mogucu 2D grafiku. Pogledajte na apple.com kako html5 moze da radi...

zar moras i ovde da pomenes apple? a lol....

Probaj u Chromeu da otvoris taj sajt i videces da radi isto kao u IE9.

Kad sam rekao da ie9 radi brze od svih popolarnih browser-a na tom sajtu, onda sam tu uracunao i chrome medju njih. Daleko od toga da radi isto.
I gde si provalio povezanost archetype-inc sa M$?
I ako nije problem postuj neki sajt koji favorizuje FF4.

Poslednja izmena:
Kad sam rekao da ie9 radi brze od svih popolarnih browser-a na tom sajtu, onda sam tu uracunao i chrome medju njih. Daleko od toga da radi isto.
I gde si provalio povezanost archetype-inc sa M$?
I ako nije problem postuj neki sajt koji favorizuje FF4.
Za razliku od vecine ljudi na ovom forumu nemam potrebu, a ni volje, da ubedjujem druge da je ono sto ja koristim najbolje, a nacin na koji nesto radim jedini ispravan. Svako ima pravo da veruje u ono sto hoce, a poneko prouci situaciju pre nego sto pocne da donosi sudove.

ludim ovde..

ne znam zasto mi ne radi HW akceleracija...na snow leopardu

kad je ukljucim HW:
-sporije ucitava stranice, PRIMETNO sporije
-brze radi otvaranje tabova, menjanje tabova itd...
-smoothscroll radi bolje, ne perfektno, ali bolje(smoothscroll addon)
-ne radi mi 3D testovi, onaj fish tank itd... BUKVALNO MI TREBA 2-3 SEKUNDE DA BI PROMENIO TAB , toliko se zabaguje da moram da zatvorim odmah test tab....
-Personas teme UZASNO usporavaju ceo FF

kad iskljicim HW:
-brze otvara stranice....
-sporije radi otvarnaje tabova itd...
-smoothscroll radi losije....
-idalje ne radi 3D fishtank test.....sve isto...
-Personas ne usporava browser...

WTF?

edit:probao u Chromu isti taj fish tank test, ima isto fps-a kao u FF, oko 3-4, ali zato sve ostalo radi ko sat, nema usporavanja...

ima neko predlog?:S

Poslednja izmena:
Za razliku od vecine ljudi na ovom forumu nemam potrebu, a ni volje, da ubedjujem druge da je ono sto ja koristim najbolje, a nacin na koji nesto radim jedini ispravan. Svako ima pravo da veruje u ono sto hoce, a poneko prouci situaciju pre nego sto pocne da donosi sudove.

Izvini ali ti si prolupao.

Prvo ja nijednog trenutka nisam ubedjivao nikoga da treba nesto da koristi, niti sam rekao da je to jedini ispravan nacin, niti ti uopste znas koji browser ja koristim.
A drugo nisi odgovorio ni na jedno moje konkretno pitanje.

Conclusion: dovidjenja.

Vrh Dno