Šta je novo?

Mozilla Firefox 10.0 - FINAL

^Ima problem sa downloadom na sajtu. Nadjite neki custom link na mediafire. Taj je validan.

@Griffin
Pročitaj nekoliko puta baš te dve rečenice koje si izdvojio, a ako ti ponovo ne bude jasno čitaj iznova i iznova i možda uhvatiš suštinu

Ništa novo nisam primetio osim želje da se po broju prestigne Opera, IE

Najbolje je odmah da daju oznaku 1000 i onda će biti u prednosti u odnosu na sve browsere:crash:

ne kapiram zasto vas muce oznake....

Ovde očito neki nisu shvatili da nije reč o oznakama

@Griffin
Pročitaj nekoliko puta baš te dve rečenice koje si izdvojio, a ako ti ponovo ne bude jasno čitaj iznova i iznova i možda uhvatiš suštinu

procitaj opet, mozda i ti ne uhvatis suštinu....ja sigurno nisam :D

Posle dugo vremena imam problema sa FF. Cesto se zablokira, a na netbook-u stalno secka prilikom ucitavanja foruma i vecine sajtova. Uradio sam i uninstall i ponovo instalirao, ali ne vredi. Mislim da sa verzijom 10 nije sve bas kako bi trebalo.

^^^ Izisao je i 10.0.1. Mozda je reseno nesto od tih problema.

Ok, FF 10 je zaista brzi od nekih prethodnih verzija, trosi manje RAM-a, ali i dalje postoji problem sa raznim flash elementima i scroll-om, npr. na http://www.formula1.com/default.html - ovo centralno "2012 races now on sale" takoreci "pliva" dok se stranica scroll-uje gore-dole tj. nekako "zapinje" dok se scroll-uje u samo jednom smeru. Ovo nije jedini site sa tim problemom, cak se i na YT desava nesto sl. (mada manjeg intenziteta).
S obzirom da smooth scroll i sl. podesavanja ne uticu na to - da li uopste postoji neko resenje/opcija ili je problem do samog (render-a) browser-a?

ja koristim ff onak koj instaliram i vise ne diram. Ako mi radi sve kako treba i ne opterecuje me ne razmisljam do koje verzije su oni stigli Upgrade radim samo kada mi ff sam izbaci potrebu za to. Sto bi se opterecivao i ceko svaki dan na njihovom sajtu da vidim sta je novo izaslo. Kada se pojavi zvanicno i meni ce ff to sam odraditi ovako nema potreba. Meni je sve isto izmedu 9 i 10 ne primecujem razliku. Mozda jede manje memorije ali ja to ne vidim imam je dovoljno.

@Extreme

Sad sam probao na 3 različita browsera i nigd eneprimećujem problem koji navodiš. Da nije reč o memoriji ili brzini internet konekcije?

Ne. Samo FF. Chrome, Opera, IE9 rade odlicno/isto, FF jedini "secka" (pri sporom scroll-u - red po red i sl.), odnosno odr. elementi deluju kao da nisu celina sa ostatkom strane (pri brzem scroll-u gore-dole i sl.)...

^ Evo, i ja sam testirao, na Firefox 10.01, radi prerfektno.
Nista nije usporeno, ne izdvajaju se delovi pri brzom scroll-u...

Nije bas toliko izdvajanje, koliko neko nezavisno pomeranje/"plivanje" u odnosu na ostatak, nije fluidno (kao celina, prvenstveno)...
***, mozda su gremlini :D

Kada se flash disable-uje/uninstall-ira - sve radi kako treba...

Sad se bar zna u čemu je bio problem:)

Pa nista vise nego i u pocetku, odmah je bilo jasno da je problem negde u FF-u a u vezi flash-a (s obzirom da isti funkcionise normalno u dr. browser-ima).
Najveci problem je sto korisniku ne odgovara Opera a oko Chrome-a vlada opsta paranoja...

Meni bledi mesec i dalje radi bolje od originalnog ff-a. :)

Da li neko zna zbog čega waterfox neće automatski da mi se update-uje? Kod ff-a odem na Help -> About Firefox i on sam povuče poslednju verziju. Kod WF-a uvek kaže "Waterfox is up to date", a znam da nije.
Ne smeta mi to, jedino što mi malo kvari korisnički osećaj.

Mislim da nikom ne radi automatski update kod Waterfoxa.

Posle ažuriaranja na 10.02 javio mi se problem sa prikazom google početne strane tj. reklama za chrome se vidi samo do pola i ne može da se isključi

Prilozi

• ff gogle problem.jpg
    ff gogle problem.jpg
    40.2 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
Cesto mi ova nova verzija zabode kad flesh stranicu otvorim tipa yt. Zaledi sve i nakon minut izbaci onaj sivi crash report flash umesto yt videa....windows 7 star oko 2 godine.....probao sam i verziju 9 i waterfox v10....ima li neko ideju sta da jos probam, obrisao sm samo cache u opcijama....

Poslednja izmena:
Jedan trik za ubrzavanje instalacije dodataka

1. about:config
2. search for security.dialog_enable_delay
3. Double-click the entry and change the value to 0

Nazad
Vrh Dno