Šta je novo?

Mozilla Firefox 10.0 - FINAL

Goyakla

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2005
Poena
705
Stigla i jubilarna 10. verzija.
Najvažnija novina je da je većina addonova kompatibilna sa novom verzijom (navodno)

DOWNLOAD

Poslednja izmena:
A Waterfox 10? :D

*** al menjaju verzije brzo :beer: , sad cu je testiram :)

TT

Ništa novo nisam primetio osim želje da se po broju prestigne Opera, IE

Što ne prave 64bit verziju?! I stvarno su smorili više...u zadnjih 2god 5x više verzija nego u predhodnih 20!!!

Ima x64 verzija - Waterfox.

Isto tako ima i Pale Moon x64 koji ja.koristim, medjutim to su "nezvanicne" verzije, nije ih radila Mozilla, nego je neko prebacio kod u x64

Zbog necega mi je zvucnije "fire" nego "water" :)
Takodje nikakve promene ne vidoh.

Jeste primetili koliko FF sporije ucitava JuTub od IE9???

Instalirao, proradio Nortonov addon, osim toga na oko sve isto ko i prethodne 2-3 verzije.

Upravo to i pitam; sto mozila ne izdaje x64bit nego se igram sa kojekakvim vodama i vatrama?!

Taj waterfox nije zvanican cini mi se. 64bit verzija ima u nightly buildu 12-ke i moze da se preuzme. Koliko je stabilna... Najbolje sacekati par nedelja dok zvanicno ne izbace 12ku.

Taj vodeni je nezvaničan čak mislim da je neki naš radio

Taj vodeni ubija kako radi, brz i stabilan ;)
A nas lik je radio samo logo. Koji bih i ja bolje odradio :d

Šta je sad 12-ka koja se pominje?! Zar nije ffox verzija 10 tek izasla x86 doduse!!

spomenuo je da ce 12 ka od mozille imati x64 bitnu verziju :)

Cek hoces da kazes da ce 11 da preskoce i za par nedelja vec izbacuju i 12 koja ce da bude x64?!...strava; ziveo ffox 998 koji ce da izadje sledece godine!!!

Najbolje je odmah da daju oznaku 1000 i onda će biti u prednosti u odnosu na sve browsere:crash:

Ne znam kakva je Win verzija FF10, ali je Mac verzija odlična! Konačno su smanjili, pa makar to bilo za 5-7% RAM usage, ali je smanjen. Mada, kako sada stvari stoje, posle celonoćnog web dev, za koji koristim isključivo FF(tek kasnije proveravam u drugim browserima, odnosno webkit i IE), trenutni RAM usage FF-a je 256MB, sa 5 otvorenih tabova, 4 instalirana addon-a. Primera radi, Chrome 16 trenutno koristi, sa svega 2 otvorena taba i samo jednim plugin-om(flashblock) koristi 247MB(a upalio sam ga pre 10min).

Ono što mi se najviše dopada je novi WebDeveloper toolkit koji je ugrađen u sam FF i koji sadrži gomilu opcija iz FireBug-a.
Za one koji još nisu preuzeli FF10, evo jedan screenshot.
15mh9j6.png

Neka ostala iskustva... mislim da se stranice brže otvaraju, prvenstveno one uradjene u html5. Definitivno bolje performanse sa JS. Samim tim verujem da je Win verzija još bolja. :D

Da, nisu ih mucile u Chrome-u, a ovde smetaju. :p

Upravo tako, samo su primenili google-ovu politiku :)

A to znači svakih 40-tak dana nova verzija...

Poslednja izmena:
Jel nekom YT trokira ko lud u HD rezolucijama? IE9 radi 20x bolje, sto je za mene OMG!

Ja ne znam dal me SBB zeza, ali pre bih rekao da je ovaj 10.0 bagovit. Jutros od kako se sam update-ovao, posle nekog vremena (nisam uspeo tacno da odredim interval, ali recimo pola sata) stane internet saobracaj totalno. Tako stoji zakucan 15-20sec i nastavi kao da nista nije bilo. Net radi, msn/gtalk/skype u pozadini sljakaju bez problema i dopisujem se s ljudima.

Jel se desava ovo jos nekome? Ako je do mene, lako cu da se vratim na 9.0 dok ne izadje 11 ili 12 :)

edit:
sta 30min, sad mi se desilo posle 5-10min.

Poslednja izmena:
^ Odradi full uninstall ( cekiraj da ti obrise profil... ), pa ponovo instaliraj.

Mada, ovih dana SBB zeza samo tako, sneg im je ostetio instalacije po celom gradu!

ne kapiram zasto vas muce oznake....

Ni ja ne kapiram zasto vas muce oznake ! Dok god sve ekstenzije nesmetano rade i dok god su verzije kompitabilne kakve veze ima koja je verzija . Svejedno se i sam po sebi FF updejtuje tako da ce , verujem i ta besmislena trka za brojem verzija jako brzo prestati da bude interesantna i njima samima . Ja sam vec prestao da obracam paznju na broj verzije , mada me je to izludjivalo i plasilo ispocetka :wave:

@Risko
Nije do Mozille, malopre sam pitao drugara koji ima Chrome, isto je SBB, 4-5 kuca od mene i kaze da i njega zeza. Ali isto kao i mene, ne radi samo bas kratko, pa proradi, tako da nije strasno ne nerviram se.

Nego, jel vam prikazuje Bench forum normalno? Meni sve ostalo radi ok samo ovde nemam onaj separator izmedju sticky i obicnih tema.

edit:
Takodje mi izlazi ovo vec 2-3 put od ove 10.0 verzije, mada je mozda i to do sbb-a :)
Napominjem da samo jednom pritisnem send.
Prilikom slanja poruke prijavljene su sledeće greške

This forum requires that you wait 15 seconds between posts. Please try again in 15 seconds.

Poslednja izmena:
Ovde očito neki nisu shvatili da nije reč o oznakama

Kod mene su dodali novu funkciju :) Naime u odredjenim intervalima polja za search krenu da odbijaju saradnju (google search gore desno, search polje na nekim sajtovima...). Ne moze nista da se upise u njih, kao da su zatamljena. Restartujem FF i onda neko vreme radi normalno, pa se opet vrati.

Nazad
Vrh Dno