Misko78
Čuven
- Učlanjen(a)
- 03.05.2004
- Poena
- 675
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel i5 12600K + Corsair 115i Elite Capellix
- Matična ploča
- MSI PRO Z690-P DDR4
- RAM
- Kingston Fury Renegade RGB 3200 4x16GB
- GPU
- Gigabyte Aorus Master 3080
- Storage
- Kingston KC3000 + WDC-WD120EFBX
- Zvuk
- Onboard
- PSU
- Corsair HX750
- Kućište
- Phantex P600S
- Monitor
- IIyama G-Master GB2770QSU
- Miš & tastatura
- Razer Basilisk Ultimate + Corsair K70 RGB MK2 LP
- Laptop
- Macbook Pro M3
- Mobilni telefon
- Iphone 15
- Pristup internetu
- Kablovski internet
astrolog je napisao(la):Misko ne volim da repliciram samo neshvatam sustinu zasto si dao te linkove. Lepo sam napomenuo da se ide na oficijalni sajt pa valjda svaka graficka karta osim imena proizvodjaca ima i svoju oznaku.
Link o GF6800GT govori o grfickom procesoru NV40 i tamo recimo nema MSI. Pa da i ima u mojoj knjizici lepo pise da je podrzana 8x ploca kako za AGP tako i za PCI.
Specifikacije se razlikuju od proizvodjaca do proizvodjaca iako sve imaju isti GPU NV43 ili NV40. Moja je Vivo kartica pa valjda na ploci osim GPU ima jos neki chip ( Philipsov ) i jos neke drangulije pa u zavisnosti od arhitekture same kartice a ne samo od GPU proizvodjac limitira i daje opste uslove za pravilan rad svog proizvoda. O tome ja pisem a ne uopsteno sto oni tvoji linkovi govore.
Cetvrti put ponavljam NX6800GT AGP/PCI 8x
NX6600GTVTD128 8x i ne radi pod win 98SE u sta sam se i uverio.
Za ostale modele kartice to ne mogu tvrditi jer nisam citao njihove specifikacije, Neki navode da im kartica zahteva 300W napajanje a ova moja 350W i vishe.
Ako si shvatiu sustinu OK. Dakle gleda se proizvodjac i model a ne GPU po sajtovima gde manje vishe sve pise isto.
Sustina je dakle ispostovati ono sto proizvodjac trazi za svoj proizvod da bi pravilno radio i zasto samo smaramo i spamujemo bez veze.
Pozdrav!
Slazem se sa vama da treba gledati uputstvo i da je to odbrana od nezeljenih kvarova, problema itd. Takodje slazem se i sam preporucujem da uvek treba proveriti i kod samog proizvodjaca na internetu jer uputstva mogu biti puna rupa. I posetiti forume koje drzi svaki ozbiljniji proizvodjac jer tamo mozete saznati apsoluno sve o tehnickim aspektima odredjenog modela.
Ne slazem se sa vama oko vase tvrdnje da 6600GT i 6800GT ne podrzavaju 4x AGP. Evo linka sa MSI sajta o bas vasoj MSI 6600GT kartici na koju je odgovorio covek koje je moderator dela MSI foruma posvecenom grafickim karticama. I u samom thread_u preporucuje coveku koji ima problem da karticu prebaci u AGP4X mod.
Da se ne bi dalje "prepucavali" povlacim se iz dalje rasprave ne zato sto mislim da vas uvredim ne saslusavsi vas kontra argument ako ga budete izneli, a rado cu ga procitati, vec zato sto rasprava stvarno prerasta u spam