Šta je novo?

Move TV (aplikacija) [nije tema o TV box-u]

Narode treba mi pomoć

Ja i moj otac imamo postpaid broj i tarifu sa aktiviranom MOVE smart app
I na tv-u i na android uređaju
Tj. otac je imao do danas, i ugasio je broj danas kao i smart app, a ja imam i dalje.
Pošto je otac danas ugasio svoj postpaid broj kao i smart app problem je nastao kada želim da promenim uređaje na kojima je aktivirana MOVE app
Iako je izlogovan njegov nalog kao i više puta obrisan keš, a i cela app da bih ja mogao da se ulogujem sa svojim podacima, na onim uređajima gde je do isključenja bio nalog moga oca meni prijavljuje pri logovanju da je pogrešna lozinka i korisničko ime
Kada vratim ponovo na njegov nalog sve radi iako je prekinuta i ugašena usluga
Ima li neko ideju šta raditi u ovakvoj situaciji?

Zalis se Telekomu ako je kakve korsiti.
Ja sam imao isti slucaj.
Ocigledno je problem sto imas isti uredjaj kao neko ko je pre tebe instalirao Move i sad je u sistemu taj uredjaj povezan sa njegovim nalogom.
Ovo ne bi smelo da se desava ali to je nas Telekom.

Iako je izlogovan njegov nalog kao i više puta obrisan keš, a i cela app
Da li ste ovo radili sa opcijom "Odjavi se", "sign out" ili kako već piše u interfejsu Move aplikacije?
Pošto ako se samo obriše aplikacija (ili samo clear data) registracija uređaja ostaje i dalje u bazi a sistem ne dozvoljava da isti uređaj ( = isti "uid") bude asociran sa 2 ili više naloga. ( = ne pušta login na drugu nalog dok se ne ukloni uređaj sa prvog naloga).

Sad ti Move usluga uz taj raskinut paket pretpostavljam važi do kraja meseca?

Da li ste ovo radili sa opcijom "Odjavi se", "sign out" ili kako već piše u interfejsu Move aplikacije?
Pošto ako se samo obriše aplikacija (ili samo clear data) registracija uređaja ostaje i dalje u bazi a sistem ne dozvoljava da isti uređaj ( = isti "uid") bude asociran sa 2 ili više naloga.
Tako je sa opcijom "Odjavi se"

Najluđe što pokušavam na potpuno novi android uređaj da se prebacim gde nikada nije bio ni moj ni njegov nalog ulogovan i gde je prvi put app instalirana i isti problem? 😒

Zalis se Telekomu ako je kakve korsiti.
Ja sam imao isti slucaj.
Ocigledno je problem sto imas isti uredjaj kao neko ko je pre tebe instalirao Move i sad je u sistemu taj uredjaj povezan sa njegovim nalogom.
Ovo ne bi smelo da se desava ali to je nas Telekom.
Sve mi se čini da je memorisan kod njih na serveru MAC adresa i da to treba neko ručno sa servera da makne
Liči mi na to
Ali zašto ručno Boga pitaj kako je optimizovan taj njihov softver

Sad ti Move usluga uz taj raskinut paket pretpostavljam važi do kraja meseca?
Verovatno da, ali potpuno besmisleno ako je ugovor ugašen kao i broj

Verovatno da, ali potpuno besmisleno ako je ugovor ugašen kao i broj
Nemam iskustvo šta se dešava u slučaju raskida ugovora za mobilni, znam da za kad se uzme 1 mesec besplatno preko broja fixnog telefona i odmah otkažeš pretplatu da ti ne bi naplaćivali od sledećeg meseca da Move TV usluga radi do kraja kalendarskog meseca i da zatim obrišu Move nalog ( = više nisu validni login podaci).

Nemam iskustvo šta se dešava u slučaju raskida ugovora za mobilni, znam da za kad se uzme 1 mesec besplatno preko broja fixnog telefona i odmah otkažeš pretplatu da ti ne bi naplaćivali od sledećeg meseca da Move TV usluga radi do kraja kalendarskog meseca i da zatim obrišu Move nalog ( = više nisu validni login podaci).
To je sandardno kada je usluga aktivna
Tako rade sve striming app koje se gase pre 1. u mesecu
Ali razlika je što je ovde kompletna usluga ugašena što sve menja potpunu situaciju?!
Barem ja mislim da menja po meni logično da se tako postupa
Ali...

A da li si pregledao svoj nalog koliko imaš slobodnih slotova,ako se koristi browser zna često da popuni više slotova isti uređaj sa istim browserom. A iz nekog razloga kod MTS ti pri pokušaju prijave ako su popunjeni svi slotovi ti ne kaže pri prijavi to već da su pogrešno uneti podaci za prijavu.

Rešeno resetovali mi nalog na samom sistemu
Ubacili smo novi user I pass
Proradilo
Iz nekog nepoznatog razloga je prosto blokiralo sa prethodnim podacima

Da li je neko instalirao move smart na Amazon firesticku? Ubi se da nađem resenje. Ne mogu. Ako neko moze da mi pomogne hvala.

Imam besplatno preko boksa, i kad sam instalirao i udjem u video klub, vidim da se skoro sve dodatno naplacuje?!?! Koja je to fora?? Sta god hocubda pustim treba da se plati ili apolon(a i to imam besplatno preko ugovora) hbo(i njega imam u paketu) nista mi nije jasno🤦

@Pljeska
Aktivirao si Move TV uslugu kao digitalni servis uz mobilnu postpaid tarifu? Pošto tako ima samo osnovni TV paket.

Imam besplatno preko boksa, i kad sam instalirao i udjem u video klub, vidim da se skoro sve dodatno naplacuje?!?! Koja je to fora?? Sta god hocubda pustim treba da se plati ili apolon(a i to imam besplatno preko ugovora) hbo(i njega imam u paketu) nista mi nije jasno🤦
Zovi, piši i traži da ti oni aktiviraju. Tako je i kod mene bilo. Pisao sam prigovor i sad je sve aktivirano i besplatno..

Na Fire Stick ima Orion aplikacija a Telekom očigledno baš zabole što nema Move.

Zovi, piši i traži da ti oni aktiviraju. Tako je i kod mene bilo. Pisao sam prigovor i sad je sve aktivirano i besplatno..
Ja im pisao, odgovorili da "MOVE OTT aplikacija sadrži samo Osnovni paket TV kanala." Je l' sam ja to nešto loše ukapirao, o istom Move se radi?

Ako sam dobro razumeo ti imas besplatno na osnovu box paketa, pise u UO i na sajtu sta je free za tvoj box, sta ti sleduje. Kako ces da gledas (iris, move..) ne bi trebalo da igra bilo kakvu ulogu.
Ja sam trazio da ispostuju sta pise u ugovoru za box 4 beli, jer me sleduje.
Mada sam dva puta isao u poslovnicu zbog toga ali u poslovnici znaju samo da uzimaju pare, a da rese nesto tesko.
Tek kad sam pisao prigovor omogucili su mi pristup za Apolon, HBO itd.

Kad samostalno aktiviraš preko moj MTS aplikacije onda aktivirate move OTT osnovni paket koji nude da se kupi uz mobilnu tarifu za 2100 din. A da bi aktivirali onu što koristite uz box pakete mora da ih zoveš i da ti oni aktiviraju.

Pitanje da li je uopšte taj move koji ide uz box išao uz box kada sam ja produžavao ugovornu obavezu.

Ako sam dobro razumeo ti imas besplatno na osnovu box paketa, pise u UO i na sajtu sta je free za tvoj box, sta ti sleduje. Kako ces da gledas (iris, move..) ne bi trebalo da igra bilo kakvu ulogu.
Ja sam trazio da ispostuju sta pise u ugovoru za box 4 beli, jer me sleduje.
Mada sam dva puta isao u poslovnicu zbog toga ali u poslovnici znaju samo da uzimaju pare, a da rese nesto tesko.
Tek kad sam pisao prigovor omogucili su mi pristup za Apolon, HBO itd.
Jet ti imad box beli?? To je i moj paket, znaci moram da ih cimam da im pišem da bi mogao oreko Mova da gledam apolon i hbo?

A sto koristis Move tv app, imas i STB, Iris ? Da li sa njima imas mogucnost besplatnog gledanja? Ako ti trazi da placas zovi ih da ti aktiviraju.
Za box beli su besplatni Arena Sport, RTS, Telcast, TS media, Apollon, HBO, paket 4k, balkan myusik itd...

A sto koristis Move tv app, imas i STB, Iris ? Da li sa njima imas mogucnost besplatnog gledanja? Ako ti trazi da placas zovi ih da ti aktiviraju.
Za box beli su besplatni Arena Sport, RTS, Telcast, TS media, Apollon, HBO, paket 4k, balkan myusik itd...
Ma move sam instalirao kod devojke u stanu, posto sam uglavnom sad tu 90%vremena,instalirao sam i hbo, nego imaju na apolonu neke serije sto bi pogledao pa zato!! Moj paket je beli, tako da pisacu im ovih dana baš!

Moje prvo iskustvo sa Move aplikacijom na Move Box-u je apsolutno razočaravajuće, budući da istovremeno imam Iris Box i EON Box (van mreže), pa mogu sve lepo da uporedim. Move box je dobila moja sestra, ja samo ispobavam.

U pitanju je ovaj box:

Dakle SEI Robotics model sa Amlogic S905X5M SoC i Cortex A55 CPU na 2.5 GHz, 2 GB RAM, 32 GB storage, Android 14 itd.

Najpre me je neprijatno iznenadilo to što kada se rezolucija podesi na 1080p50Hz, zapravo se aktivira 1080p24Hz. Kada se podesi 1080p59.94Hz aktivira se 1080p50Hz - nekoliko rezolucija je pomešano i to se lako vidi u programima kao što su CPU Info i AIDA64. Ovo je očigledan bug, tako da je u konkretnom slučaju najbolje ostaviti podešavanje na Auto, tako se dobija 50Hz tamo gde je to optimalno.

Duga stvar, još gora: "ugrađena" Move aplikacija na Move boxu, je u funkcionalnom smislu identčna Move aplikaciji za Smart TV koju možete da instalirate na bilo kom drugom Android TV uređaju, pri čemu se dobija isti stream: na 50 fps idu samo RTS kanali i Arene, svi ostali live programi idu u 25 fps, dakle kajroni sa slovima cupkaju i trzaju, slika deluje neprirodno na svim programima koji idu uživo osim pomenutih.

Meni je ovo zaista neprihvatljivo (u tehničkom pogledu, jer televiziju slabo gledam) i ne znam kome je namenjen ovaj amaterski prototip koji se (pre)skupo plaća. Jasno mi je da je Telekom za Iris TV aplikciju držao ovakvo dugorazredno stanje sa kvalitetom slike (i niži bitrate i nije sve što ide uživo u 50 fps), ali je zato na Iris STB sve bilo kako treba. Ne znam da li uopšte postoji Move OTT gde sve što treba da ide u 50 fps, ide u 50 fps, da li je ovo nešto samo na konkretnom modelu boxa koji sam probao, da li Telekom još nije "doradio platformu". Ja sam na ovom istom boxu privremeno instalirao i EON TV aplikaciju i kada pustim isti program na Move aplikaciji, pa na EON aplikaciji, što bi se reklo "svi u sobi" primete očiglednu razliku u kvalitetu (već sam u ranijim postovima pominjao da Move ima i niži bitrate u odnosu na EON TV).

Ako nekome ovo ne smeta, OK, ali ovo je još uvek objektivno poluproizvod.

Vidim loše komentare za MOVE, ja koristim IRIS GO na mobilnom telefonu i Laptopu i savim sam zadovoljan (koristim MTS kanale iz BOX 3 paketa). Uzeo bih 5icu L da koristim MOVE aplikaciju i na TV isto samo MTS kanale. Sad sam u dilemi dali će mi slika biti lošija sa MOVE aplikacijom na TV. Vidim da post člana iznad govori da to baš i nije dobro rešenje. Ako ima još neki komentar.

Vidim loše komentare za MOVE, ja koristim IRIS GO na mobilnom telefonu i Laptopu i savim sam zadovoljan (koristim MTS kanale iz BOX 3 paketa). Uzeo bih 5icu L da koristim MOVE aplikaciju i na TV isto samo MTS kanale. Sad sam u dilemi dali će mi slika biti lošija sa MOVE aplikacijom na TV. Vidim da post člana iznad govori da to baš i nije dobro rešenje. Ako ima još neki komentar.
Meni bas lepo radi. FireTv, Box i mob app imam. Za sada sam zadovoljan

Meni bas lepo radi. FireTv, Box i mob app imam. Za sada sam zadovoljan
Nervira me sto moze samo jedan smart tv app

Nervira me sto moze samo jedan smart tv app
Da trebali su ostaviti kao i ranije što je bilo 3 slota, a ti sam izaberi na kojim ćeš uređajima da aktiviraš tv, telefon, tablet, pc ili neki box
Ovako je mnogo osakaćeno i ograničeno
p.s. Kako sada ima da se nabavi tv za jako male pare u prodavnicama puno nas ima kući i drugi i treći tv i ovo sa jednim slotom je katastrofa odluka

Pozdrav, vidim da su negativni komentari vezani za Move aplikaciju, ja sam razocaran ovim update-om, slika je uzasna, sad je kao na pravom iptv-u koji ide preko nekog loseg net-a, da ne duzim, da li postoji sansa, da se vratim na Iris, inace koristim HP4024 na optici?

Nazad
Vrh Dno