Šta je novo?

Motorola mpx200 problem

Da ne otvaram novi thread, kako se podesava kontrast i osvetlenje na ovome telefonu?

programs/settings/more/2 power managment 6 phone settings

Tu se samo podesava externi displej, lepo i pise - Ext. LCD Style & Contrast. Mene zanima podesavanje glavnod displeja.

Mislim da tako nesto nikad nece postojati za ovaj mobilni.. :(
Na netu nisam bas nista nasao...

Tom^Cat je napisao(la):
Evo imam i ja jedan problemcic, pa da ne otvaram novi thread...

Kada povezem mobilni sa kompom nakon nekog vremena ActiveSync (v3.8 sa MS sajta) izbaci Error i nece vise da se poveze, moram da istekam kabl pa sve ponovo.
Ovo se ne desava samo tokom sinhronizacije podataka nego i kad se sve zavrsi, znaci dok samo onako stoji. Zanimljivo je sto i nakon toga mobilnom mogu bez problema da pristupim preko Mobile Device i prebacujem fajlove i ostalo.

Jel zna neko do cega je ovo ?
Meni se isto desavalo, ali kada sam iskljucio kaspersky, prestalo je. Tako da probaj tu varijantu...

Da li je neko imao problem sa sinhronizacijom sa Outlook-om ? Sve osim Inbox-a se lepo sinhronizuje, ali Inbox nikako.

2 pitanje:
1.mp3 kako radi? tj.jel tel moze da ga reprodukuje i preko slusalica i preko zvucnika ili...?
2.kameru znam da nema ali mi ortak rece da ima za neki smesan kes da se kupi za njega eksterna kamera od 1.3 megapiksela.
dali je to istina i ako jeste zna li neko gde je ima...?

1. preko player-a, bilo na zvucnik, bilo na slusalice
2. znam da ima neka koja navodno snima video 640x480.. koj'i ce ti externa kamera za mob? samo će smetati...

Bolje za neki krs od kamere dodaj 10 eura, ona mpx-ova slika u 640*480 i snima filmove u nekoj bednoj rezoluciji i seckaju ko ludi (cini mi se oko 5-10fps), video codec je mjpeg, audio nekompresovan...

pitao sam cisto da ono u eventualnim trenucima imam priliku da ovekovecim nesto ili snimim neki klip...inace,jel seckaju filmovi kad se gledaju na njemu(Divx) (naravno uz smanjenje rezolucije)

Xvid i Divx rade super u 220x176 sa stereo zvukom u 22050Hz, mada se desi da zaseckaju kada je neka scena sa puno pokreta, ali su veoma gledljivi...
Imas dosta programa za konvertovanje na primer 'PocketDivXEncoder_0.3.51_RC11.exe', koji sve automatski uradi i to odlicno, naravno sa titlom i srpskim slovima...

Uz Betaplayer ništa ne secka, samo u pocketdivx-u smanjiti adekvatno kvalitet filma, da bude manji od 200mb fajl. Ako se sluša film na slušalice, preporučujem 44100Hz, barem 52kbit/s, stereo.

I jedno pitanje za Nidzu, u sta kompresujes? Divx? Meni stvarno seckaju neki filmovi u scenama sa mnogo pokreta, cak i kad stavim 22050 mono, mada je slika pun ekran.. Cak i kad iskljucim posprocessing opet seckaju..

p.s. kada uradim benchmark postigne nekih 115% zato sto u ostalim sporim scenama nabije nekih 150%

Flesovao sam mob sa Supermoto 2 wm2003 3.70.23.0 i brate baterija mi traje 6 sati. Naravno da sam pre flesovanja napunio bateriju do jaja.
Nije mi jasno u cemu je fazon. Da li je jos neko imao ovakav problem.

I meni je sa supermoto2 trajala kratko. Takav je windows. A ono sa punjenjem baterije pre flesovanja je samo mit :) Vrati se lepo na supermoto1 ili mpxland...

Vratio sam se, mada mi se vise svidja 2003-ka.

sikili je napisao(la):
Vratio sam se, mada mi se vise svidja 2003-ka.

don't get it.. pa supermoto1 i mpxland su 2003ojke skoro identicne supr..2

Na sm2 mora da se stavi gsmfix. I baterija će da traje normalno.

Pa i instalirao sam Supermoto 2 sa gsmfixom.

Siroce je napisao(la):
I jedno pitanje za Nidzu, u sta kompresujes? Divx? Meni stvarno seckaju neki filmovi u scenama sa mnogo pokreta, cak i kad stavim 22050 mono, mada je slika pun ekran.. Cak i kad iskljucim posprocessing opet seckaju..

p.s. kada uradim benchmark postigne nekih 115% zato sto u ostalim sporim scenama nabije nekih 150%

Hm. Ako je sinemaskop (16:9) nemoj da ga skroz kropuješ da bude kompletan ekran, podesi da ima oko 130 linija u visini film, a širina 220. Bez problema će ti raditi. Isključi ekvilajzer, i on zna da troši cpu vreme.

Sve je to ok, samo je mnogo sitno ako ne kropujes... Pre bih zrtvovao zvuk i pustio ga u nekih 22050 stereo, sto i nije toliko lose.

Vrh Dno