Imam od avgusta G5+.
Nisam neki zahtevan korisnik, uglavnom telefon, pročitam mail čisto informativno, čitam knjige, tu i tamo HBO ili EON pustim ali retko ali je vrlo upotrebljivo...
Klinci tuku igrice, hbo, tv i youtube ko mutavi sa njihovog profila (odlična opcija koja radi baš kako treba, mada retko menjam telefone pa nisam nešto pametan da li ima bolje, lošije rešeno menjenje profila...).
Veliki plus je turbo punjenje, traje baterija meni i po dva dana ali umeju da je potroše i dosta brzo. Uglavnom, nisam baš merio ali brzo napuni, bar se nije desilo da negde žurim a da nije napunjen.
Memoriju ne uspevam da napunim.
Po meni sasvim solidna izrada.
Možeš da deinstaliraš milion gluposti koje ti ne trebaju zahvaljujući clot androidu.
Prvi put koristim otisak prsta ovako dugo i stvarno odlična stvar i pozicija.
Malo sam više nagluv pa neću da pričam o kvalitetu zvuka, ali ima zvučnik koji se čuje za sve pare, ono da baš trešti
Od minusa bi naveo kameru (ja je retko koristim, imam fotoaparat ako treba nešto kulturnije). Od podešavanja ima sve, ali ne mogu sa sigurnošću da kažem da li je neki domet ili razdaljina sa koje se fotografiše problematično kada je kvalitet u pitanju. Jednostavno, do nekog rastojanja objekta slike su prilično dobre, skoro odlične, a malo dalje kao da sam molerisao valjkom lice
A u pitanju je recimo sledeća razlika, klinac je 3-5 metara od mene i raspad ako je dalje od toga. Ne znam kako da objasnim, zauzme otprilike oko 2/3 fotografije i sve kako treba, ode 5 metara dalje i zauzme oko 20% fotografije i bezveze kad malo zumiraš. Mada sam skoro probao sa samsungom s8 od drugara i šta znam, bolje je ali i to ima svoja ograničenja (inače dosta koristim canon G15).
Drugi minus je što mi sredio staru micro SD. Nisam isguran da je do telefona, nisam ispoštovao odjavljivanje niti prošitao uputstvo da li mora da se odjavi micro SD. Mada mislim da na prethodnom sony-ju nisam odjavljivao. Mada i ta kartica ima sigurno preko 5 godina i neki manji kapacitet. Trenutno mi je sasvim dovoljna ugrađena memorija (trenutno oko 50% iskoriščeno).
Onaj aktivan ekran ili kako se zove, uglavnom pozitivno, ne smeta. Malo mrdneš telefon i tu su obaveštenja, pogledaš, skloniš...
Kamera štrči na leđima, onaj krug, nekako bezveze leži na stolu... Kupio nilkin frost case (ili tako nekako, da ne tražim sada link sa alija) i rešeno uz minimalno narušavanje dimenzija.
Nosim ga po džepovima, bacim u ranac za pecanje ili bajs, padao je već nekoliko puta (i bez futrole)... za sad sve u redu.
Zadovoljan sam, mislim da neko ko ne može da živi bez kamere telefona možda i neće biti zadovoljan. Meni je sasvim dovoljna.