Pošto menjam telefone svake 2 god. preko operatera ovaj put je izbor pao na Motorolu (uvek neki drugi proizvodjač). Hteo sam Pro, ali na kraju izabrah Ultra. Ovo su neke moje opservacije, posle mesec dana korišćenja telefona i na neki način, delom i uporedjivanje sa prethodnim telefonom (Realme GT Neo 2). Telefon je ok, solidan, nije "mind blowing". Solidne gradje, lepo leži u ruci, lagan. Ekran je dobar, svetao, osvežavanje ekrana je dobro, sve teče glatko. Ovde kreću prve zamerke, mala širina ekrana, zakrivljen, pa je prilagođavanje sa prethodnog telefona malo trajalo, iako sam pre Realme GT Neo 2 gde je širi i ravan ekran, imao Huawei P40 pro sa uskim zakrivljenim ekranom). Čini mi se ponekad, da mu malo kasni odziv na dodir. Zvuk (muzika, zvonjenje itd.) je dobar, nemam zamerki, mada u odnosu na prethodni telefon, za nijansu tiši. Na recenzijama, u principu, niko ne govori o jačini zvuka prilikom razgovora. Preko fiksne linije, zvuk druge strane je malo prigušeniji, tako mi se čini, ništa strašno, dok je preko Vibera i Whatsappa odličan. Software je solidan, zamerke su neujednačenost ikonica aplikacija (neke ispunjavaju celu ikonu, neke ne, pa izgleda malo bezveze), neujednačeno povećavanje slova (negde su slova velika, a negde i dalje sitna, iako blago povećana), nema sopstvene aplikacije: za vreme (kad se uradi update software prelazi na 1weather, koja je puna reklama i mora da se plati da bi se reklame uklonile), nema galeriju, nema app za muziku, nema file explorer. Glavna zamerka je autonomija baterije, troši se relativno brzo, postoji "standby drain", punjač dobar 125w, pa se napuni brzo, uz regularno korisćenje može da pregura dan. Eto to su ukratko neka moja zapažanja vezano za Ultra telefon. P.S. ne vredi tolike pare, ima i boljih opcija, a ja žalim što nisam sačekao još malo, pa uzeo Honor 200 pro.