Šta je novo?

Motorola Edge 50 Neo

drdekzar

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2011
Poena
225
Prilično zanimljiv model telefona po lepoj ceni i ovog meseca sa poklonima.
Dobar hardver, može se reći mala dijagonala ekrana😉 i odlične boje.

Sivi 41990 din. trenutno, u F(A1) prodavnici.
Dobar telefon za taj novac (posebno za mlađe ili senior korisnike), kad budem imao vremena napisaću utiske.

Uzeo ga za 280e od preprodavca sa KP, 3god yettel garancije, aplicirao sam za onaj poklon punjač i zvučnik pa nek mi je sa srećom. Verovatno ću preći sledeće nedelje na njega kao daily driver dok ne ažuriram 4god podataka sa starog telefona. Što se tiče specifikacija i veličine ovo je za mene idealan telefon, prvo razočarenje a nadam se i poslednje je falična maskica, proizvođač bi trebao da promeni ime u not so good company jer im je kontrola kvaliteta nikakava, nekako su uspeli da kontaminiraju smesu od koje se pravi maskica i sada ne liči ni na šta, ko prljava. Već su poručene druge sa Alija kao i zaštitna stakla.

Prilozi

• IMG_20241215_000815.jpg
    IMG_20241215_000815.jpg
    81.9 KB · Pregleda: 130
Uzeo ga za 280e od preprodavca sa KP, 3god yettel garancije, aplicirao sam za onaj poklon punjač i zvučnik pa nek mi je sa srećom. Verovatno ću preći sledeće nedelje na njega kao daily driver dok ne ažuriram 4god podataka sa starog telefona. Što se tiče specifikacija i veličine ovo je za mene idealan telefon, prvo razočarenje a nadam se i poslednje je falična maskica, proizvođač bi trebao da promeni ime u not so good company jer im je kontrola kvaliteta nikakava, nekako su uspeli da kontaminiraju smesu od koje se pravi maskica i sada ne liči ni na šta, ko prljava. Već su poručene druge sa Alija kao i zaštitna stakla.
Reciklirani materijali pa zato, a razočarenja rek počinju...

Kakve veze ima što je reciklirani materijal?
U ovom dezenu je čak i proizvođač stavio namerno nepravilnosti da podsećaju na kafu

Verovatno kod tih recikliranih materijala/biomase nema pravila kako će proizvod (u ovom slučaju maska) ispasti na kraju.
Maska iz pakovanja Grisaille verzije ne izgleda ovako štrokavo, ali je veoma klizava, praktično nikakav grip ne pruža. Telefon bez maske ima klizav ram (iako je od plastike, više podseća na alu), ali poleđina od ''eko kože'' daje kakav-takav grip, i telefon mnogo manje kliza iz ruke.

Itekako ima pravila.

Pa dobro, imaš plastike na novoj Dačiji Daster koje podsećaju na izgrebane i blatnjave površine, to kada proizvođač zamisli da bude tako na svim primercima (što je slučaj kod 50 Neo u toj boji kafe).

Grisaille verzija maske ne izgleda ovako štrokavo, a koliko sam video na netu, ni verzija u crvenoj boji, bar kada je ovaj model u pitanju.

gsmarena_001.jpg

Poslednja izmena:
Postoje dve opcije. Ili je proizvođač hteo da dobije taj efekat ili je greška u proizvodnji.
Sa aspekta kvaliteta, neprihvatljivo je da postoje takve razlike između proizvoda u serijskoj proizvodnji.
Dakle, ako postoje primerci bez tih "nepravilnosti" onda je greška u proizvodnji.

I ja sam proverio na par recenzija crvenih modela kakve su maske, nema tog trunja. U svakom slučaju do sada nikada nisam koristio maske koje dolaze uz telefon već kvalitetnije i pokazale su se dobro što se tiče padova. Na prvi mah sam video da ima dosta bloatware-a i nebitnih igrica, to je pobrisano. Ekran i boje su baš dobri, kad uporedim sa 9T ovo moje jadno žuto, isprano. Za dalje upoznavanje i testiranje moraće da me sačeka .

@dzonizju
Što tako, daj mu šansu, ako ne grešim ti imaš 30 fusion model

Reciklirani materijali pa zato, a razočarenja rek počinju...
Umesto da resis problem sa svojim telefonom ti ides i trolujes teme jer te mrzi da odneses telefon na reklamaciju.

Bio sam u prilici da vidim vise Motorola Edge 50 Neo Poinciana i na svim je takva maska od recikliranog materijala, verujem da ce mnogima to smetati pa ce kupiti drugu.

Koristio sam 50 Neo zato i kažem. Displej ima problem sa osvežavanjem i štuca non stop, baguje kamera počev od fotografisanja pa do obrade slika(to je i do procesora) i sama aplikacija krešuje, UI se ponaša kao da je fon zaražen virisom(sa vremena na vreme samo izbaci iz app), jedino se baterija pokazala ok al to je verovatno jer malo malo obara osvežavanje na 60hz.

Moja supruga koristi već mesec dana ovaj model telefona i skroz je preadovoljna, nema nikakvih problema, imao je neki update pre par dana.
Videću baš posle dal ima nekih zanimljivih slika pa da okačim.
Maska je kod nje isto crvena i koliko sam negde pročitao izrađena je od 100% Plant based materijala.
Kamera aplikacija jeste kaže bila sporija ali joj se čini da je posle ovog update brža, a nikada joj se Nine desilo da je izbaci iz neke aplikacije

Kamera aplikacija je radila očajno (na početku prodaje, dakle ceo septembar i skoro ceo oktobar). I u većini testova, pa i GSMA, su to naveli kao manu - Camera app is frustratingly laggy.
E sad, mislim da su bila 2 velika ažuriranja u prethodnih mesec i po dana, i već posle prvog lag u kamera aplikaciji je znatno smanjen, i generalno kamera aplikacija radi bolje i fluidnije (ali i dalje to nije skroz sređeno). Nisam primetio neka ozbiljnija usporavanja i pucanja kamera app.
Kvalitet fotografija je dobar za ovu klasu, glavna kamera dosta dobra, telefoto je retkost u ovoj klasi a po kvalitetu je takođe dobra. UW kamera onako, može da posluži ali je po kvalitetu lošija od glavne i telefoto. Prednju kameru nisam mnogo koristio, ali deluje ok.
Video snimanje sam probao par puta na kratko, nemam neke zamerke, prosečan, upotrebljiv kvalitet video snimaka.

Displej je odličan za ovu klasu (u smislu kvaliteta panela) ali kombinacija automatskog podešavanja osvežavanja i LTPO tehnologija donose dobro poznatu manu te kombinacije - ''štucanje'' u nekim situacijama. Nije strašno, ali se primeti.
Inače sam sve na ovom telefonu podesio na auto. podešavanja, svakako je mnogo bolje softversko iskustvo posle RN 10 sa bagovitim softverom i 60Hz ekranom.

Zvučnici dosta dobri, audio kvalitet u toku poziva dobar, vibra. motor jedva prosečan, primetno lošiji od standarda za flagship klasu, ali to je očekivano.

Generalno telefon radi stabilno, i bez stalnih sitnih bagova kao prethodni Xiaomi. Mnogo je pouzdaniji softverski, ima primetno bolji ekran, bolje zvučnike, IP68, mnogo bolji kamera setup, manje kliza iz ruke. Zanimljivo je i to što po trajanju baterije nije lošiji od Xiaomi-a sa 5000 mAh i za nijansu većim ekranom. E da, ima mnogo nekih glupih Moto aplikacija, još ih nisam obrisao.

Ono što je najbitnije za starijeg korisnika (dovoljno brz telefon, koji ne baguje, i ima odličan/pregledan ekran, jednostavan UI i dobre kamere), ovaj model to ispunjava.
U specifikacijama piše da je navodno otporan na udarce (MIL-STD-810H), ne bih se mnogo uzdao u to ali preživeo je i 3 pada za kratko vreme. Ali to je posledica strašno klizave maske (od ovih recikliranih materijala), koja je dodatno zaštitila telefon ali pad je posledica upravo te klizavosti.
Kada se koristi bez maske, poleđina od eko kože pruža dobar grip, i pored klizavih bočnih lajsni telefona. Displej je zaštićen sa GG3, to je verovatno dobra zaštita od ogrebotina, ali to staklo verovatno lakše puca od GG 5 i novijih.

Dobar je ovo telefon ali mislim da ne vredi preko 40k din, maksimalno 45k (koliko je i plaćen na nekoj promo akciji sredinom oktobra, dok je u drugim bojama koštao oko 60k din, te cene su baš preterano visoke).

Poslednja izmena:
@alex035
Nije, pitao sam ga, taj dan je svratio do yettela i uzeo telefon, aplicirao sam i odobren mi je poklon, kažu čeka se i do 60 dana. Ima neka fora da može preko firme svake godine da uzme do 4 telefona na članove porodice il šta već, on ga platio tipa 6.000 din, prodao meni za 33.000 . U domaćoj je garanciji, platio sam ga 17k manje nego u radnji ( ako računamo fonly onda 9K manje ) tako da je meni to sasvim ok. Pojuriću u međuvremenu neki punjač sa KP , ima ih za oko 3.000, kad meni stigne punjač ide u oglase zvučnik ako valja zadržavam.

Ne znam na koju foru ali preko shoppstera sam uzeo punjač sa kablom od 125W za samo 2.400din, za taj novac nema ni onaj od 68W, taman sam hteo da ovde preporučim kad ono prc , promenili cenu na 5.800 din. Ovaj može da napaja koliko vidim i laptopove

Prilozi

• cena2.JPG
    cena2.JPG
    60.8 KB · Pregleda: 71
  • cena1.JPG
    cena1.JPG
    36.2 KB · Pregleda: 79
Možda nije baš za ovu temu ali se dvoumim između neo i fusion

Šta da radim?

Uzeo bih odmah neo ali me brine da mi ne bude mali ekran pošto sam navikao na 6.7"

Da odeš do prodavnice/poslovnice nekog operatera i vidiš oba telefona.
Meni se neo baš sviđa...

@ bakara
Za Neo sam se odlučio jer je manji, baterija po gsm areni bi trebala da je bolja od fusion, i pre svega ima telefotokameru i jače performanse. Fusion ima samo veći displej. Zavisi šta su ti prioriteti

Stigli pokloni nakon 25 dana, zvučnik je ekstra.
IMG_20250113_173544250_HDR_PORTRAIT.jpg

Možda nije baš za ovu temu ali se dvoumim između neo i fusion

Šta da radim?

Uzeo bih odmah neo ali me brine da mi ne bude mali ekran pošto sam navikao na 6.7"
I ja sam birao između ta 2 modela, i izabrao Neo. Pre svega zbog telefoto kamere, malo bržeg čipseta, malo oštrijeg displeja i kompaktnosti.
Dobar telefon, osim što softver ima sitna štucanja, tu i tamo, i što nisu sredili keširanje, pa i pored 8GB neke aplikacije brzo izbacuje iz RAM-a. To je ubedljivo najveća mana do sada, i lako može da se reši. Ali, Motorola navodno nije baš ažurna u rešavanju takvih gluposti.

E sad, ako si navikao na 6.7'' displej, možda ti 50 Neo neće baš odgovarati. Edge 50 Pro se ne isplati, a od 6.7" modela imaš Honor 200 za malo više novca od 50 Fusion.

Da li neko zna kako da izbrišem Google pomoćnik -a i asistenta.

Ako neko slučajno zna da li može da se puni punjačem za Xiaomi od 67 w , i gde ima da se kupi samo kabl koji bi povezivao sa USB -a koji ide u punjač nastavak ali za Motorolu EDGE 50 neo .

Hvala unapred .

Cudno pitanje imas...
mozes da punis bilo kojim punjacem i kablom, nista tu nema specificno za motorolu a posebno ne bas za "edge neo 50"

neces sa svakim dobiti brzo punjenje ali ces sa svakim moci puniti.

Cudno pitanje imas...
mozes da punis bilo kojim punjacem i kablom, nista tu nema specificno za motorolu a posebno ne bas za "edge neo 50"

neces sa svakim dobiti brzo punjenje ali ces sa svakim moci puniti.
Nije čudno pitanje ali ni malo .
Tražim koji podržava brzo punjenje .

Ako neko slučajno zna da li može da se puni punjačem za Xiaomi od 67 w , i gde ima da se kupi samo kabl koji bi povezivao sa USB -a koji ide u punjač nastavak ali za Motorolu EDGE 50 neo .

Hvala unapred .
Motorola bi trebalo da ima usbc na usbc. Kabl vidi negde u prodaji sa što više ampera. Ja imam neke od 3A.
Ultra nešto neće da se puni sa ostalim punjačima. Čak na nekim puni nenormalno sporo. Imam šaomi od 67 W na poslu, pa mogu videti kako puni ultru. Ali sa koliko tačno snage, to ne mogu videti nigde.

Nazad
Vrh Dno