Šta je novo?

Motorola Edge 40 Neo

Prilikom reseta sistem ponudi opciju da obriše eSIM ali je po defaultu ne dira, ako nekom zatreba info.

Da pitam i ovde:
Kako vam rade notifikacije za Viber i WhatsApp pre i posle azuriranja na Android 14?
Kod mene stize uredno zvucni signal za poruku, dok se pop-up notifikacija ne pojavljuje na lock screen, vec samo na ekranu kada je telefon otkljucan, iako je u Viber podesavanjima za notifikacije sve ukljuceno.
Na WhatsAppu postoji samo zvucni signal za poruku dok u podesavanjima za pop-up notifikacije stoji da ta opcija nije podrzana na verziji Androida koji koristim. Isto je bilo na Android 13 i na 14 koji mi je prekjuce stigao.....
Ima li resenja za ovo pre nekog apdejta aplikacija ili Androida?.....
I restartovao sam telefon i reinstalirao aplikacije nakon updatea Androida - nista se ne menja....

Imam problema sa novim edge 40 neo uzetim 28.8. u A1. Od početka nije hteo da pristupi Google photos (sve podešeno). Vraćam 30.8. u A1, oni na servis od 3 nedelje da bi mi vratili tel koji "se ponaša u skladu sa proizvođačkim spec." i da reklamacija nije osnovana. Dodaju da je Instaliran novi softver. Sada imam GP ali app ne mogu da mu pristupe tj vide. Viber, Google lens, Razni editori,Google galerija, WA, Facebook vide samo sadržaj koji se fizički nalazi na tel. Kod MSG akrobacije preko kamere pa onda na slike , Photo direktor uspe da mu pristupi kao spoljnu memoriju...Nalog uredno postavljen, sve dozvole app date , Photopicker (birač slika) koji omogućava pristup apikacijama uključen. Telefon je na A14 sa ažuriranjem od 1.8. Inače sve perfektno radi na jedan klik na ženinom Magic 6 lite (A14) i ćerkinom x8 (A13)pa čak i na mom starom moto g9+(A12). Da li je neko primetio ovakve probleme. Sutra nosim ponovo u A1 , mada mislim da su mi uvalili i da neće zameniti uređaj.
P.S. Pitanje sam postavio i u Motorola Srbije na forumu i od člana dobio odgovor da je u problem što sam neznalica. Ok , ako ja i nisam znalac kako to da mi je ovlašteni servis vratio tel koji ne funkcioniše , ili je ipak u pitanju nešto drugo.

Imam problema sa novim edge 40 neo uzetim 28.8. u A1. Od početka nije hteo da pristupi Google photos (sve podešeno). Vraćam 30.8. u A1, oni na servis od 3 nedelje da bi mi vratili tel koji "se ponaša u skladu sa proizvođačkim spec." i da reklamacija nije osnovana. Dodaju da je Instaliran novi softver. Sada imam GP ali app ne mogu da mu pristupe tj vide. Viber, Google lens, Razni editori,Google galerija, WA, Facebook vide samo sadržaj koji se fizički nalazi na tel. Kod MSG akrobacije preko kamere pa onda na slike , Photo direktor uspe da mu pristupi kao spoljnu memoriju...Nalog uredno postavljen, sve dozvole app date , Photopicker (birač slika) koji omogućava pristup apikacijama uključen. Telefon je na A14 sa ažuriranjem od 1.8. Inače sve perfektno radi na jedan klik na ženinom Magic 6 lite (A14) i ćerkinom x8 (A13)pa čak i na mom starom moto g9+(A12). Da li je neko primetio ovakve probleme. Sutra nosim ponovo u A1 , mada mislim da su mi uvalili i da neće zameniti uređaj.
P.S. Pitanje sam postavio i u Motorola Srbije na forumu i od člana dobio odgovor da je u problem što sam neznalica. Ok , ako ja i nisam znalac kako to da mi je ovlašteni servis vratio tel koji ne funkcioniše , ili je ipak u pitanju nešto drugo.
Ni meni nikad na Motoroli nije radio sync ni sa Google Photos ni sa One Drive, dok su na Samsungu automatski bili registrovani u galeriji. Sada iako nalozi stoje povezani slike nisu tu. Motorolina greška, nema šta drugo.

Konkretno na ovom modelu ili nekom drugom?

Da li je možda neko probao/poredio ovaj telefon sa Edge 50 Fusion? Ne mogu da procenim koji je bolji izbor, na papiru je 40 Neo malo bolji ali je pitanje kako je u realnom radu. Deluje da je najveća razlika u bojama fotografija sa glavnih kamera, 40 Neo ima neutralnije boje i kontast, 50 Fusion prilično saturisane boje i visok kontrast. Deluje mi i da 50 Fusion snima malo bolje uw i low light fotografije. Sa druge strane, 40 Neo ima malo bolji čipset.

Poslednja izmena:
Da li je možda neko probao/poredio ovaj telefon sa Edge 50 Fusion? Ne mogu da procenim koji je bolji izbor, na papiru je 40 Neo malo bolji ali je pitanje kako je u realnom radu. Deluje da je najveća razlika u bojama fotografija sa glavnih kamera, 40 Neo ima neutralnije boje i kontast, 50 Fusion prilično saturisane boje i visok kontrast. Deluje mi i da 50 Fusion snima malo bolje uw i low light fotografije. Sa druge strane, 40 Neo ima malo bolji čipset.
Motorola se dosta gubi sa svojim modelima, prethodne verzije su uglavnom bile - Fusion je jači a Neo budget, sada je Neo skuplji a ne nudi ništa specijalno bolje, na tvom mestu preskočio bih Neo zarad starijih modela.

Da pitam i ovde:
Kako vam rade notifikacije za Viber i WhatsApp pre i posle azuriranja na Android 14?
Kod mene stize uredno zvucni signal za poruku, dok se pop-up notifikacija ne pojavljuje na lock screen, vec samo na ekranu kada je telefon otkljucan, iako je u Viber podesavanjima za notifikacije sve ukljuceno.
Na WhatsAppu postoji samo zvucni signal za poruku dok u podesavanjima za pop-up notifikacije stoji da ta opcija nije podrzana na verziji Androida koji koristim. Isto je bilo na Android 13 i na 14 koji mi je prekjuce stigao.....
Ima li resenja za ovo pre nekog apdejta aplikacija ili Androida?.....
I restartovao sam telefon i reinstalirao aplikacije nakon updatea Androida - nista se ne menja....
Poz!
Što se tiče notifikacija, ja sam kad sam ažurirao na android 14 imao problem da mi nisu stizale poruke sve dok ne otvorim whatsapp, i rešio sam tako što sam išao u podešavanja pa u apps pa tamo gde brišeš aplikacije i išao na reset app preferencess i onda ponovo dozvoljavao obaveštenja na whatsappu i sad stiže sve uredno kako treba.
Jedino na gmailu ne dok se ne ažurira.

Poz!
Što se tiče notifikacija, ja sam kad sam ažurirao na android 14 imao problem da mi nisu stizale poruke sve dok ne otvorim whatsapp, i rešio sam tako što sam išao u podešavanja pa u apps pa tamo gde brišeš aplikacije i išao na reset app preferencess i onda ponovo dozvoljavao obaveštenja na whatsappu i sad stiže sve uredno kako treba.
Jedino na gmailu ne dok se ne ažurira.
Pa i na Gmailu imaš da podesiš na koliko vremenski da ti refreshuje.

Kako da iskljucim da kad god se povezem na wifi i kad azuriram aplikacije preko wifi telefon sam skida brljave moto igre njih 4-5. Obrisem i kad se ponovo povezem on ih opet skida. Automatkso azuriranje je iskljuceno nije zbog toga.

probaj sa aplikacijom igre na telefonu. Vidi da li može da se uradi disable, pauziranje...

probaj sa aplikacijom igre na telefonu. Vidi da li može da se uradi disable, pauziranje...
Poz!
Sve što se može onemogućiti onemogući.
Meni je home screen čudan, vratilo mi se i play store i maps i kamera, a nikako ne mogu da ih obrišem kad zadržim prst i kad idem gore dole levo desno.
I od kad se skoro ažuriralo, ima neki live lock screen onemogućim ga, ne vredi i dalje se ažurira.

Pozdrav!
Imam pitanje oko zastite ekrana. Prvo, da li mozda dolazi predinstalirana fabricka folija na telefonu, a drugo, sta koristite za zastitu, gdje uzimate (aliexpress ili lokalno) i ako moze neki link sa alija da je neko narucivao i da se pokazalo kao kvalitetno. Nebitno da li je staklo ili folija. Pretpostavljam da se staklo zbog zakrivljenosti teze postavlja i prije odljepljuje

Pozdrav!
Imam pitanje oko zastite ekrana. Prvo, da li mozda dolazi predinstalirana fabricka folija na telefonu, a drugo, sta koristite za zastitu, gdje uzimate (aliexpress ili lokalno) i ako moze neki link sa alija da je neko narucivao i da se pokazalo kao kvalitetno. Nebitno da li je staklo ili folija. Pretpostavljam da se staklo zbog zakrivljenosti teze postavlja i prije odljepljuje
To ti je u principu bacanje para. Koje god da staviš ubrzo će se odlepiti ili će ući vazduh, to je mana zakrivljenog ekrana.

Pozdrav!
Kod mene je Edge 40. Došao je fabrički bez ikakve folije pa sam razmatrao koju zaštitu da stavim. Čitajući forum zaključio sam da šta god da stavim neće dugo trajati zbog zakrivljenog ekrana i onda sam ga nosio jedno 2-3 meseca bez ikakve zaštite sa gornje strane. Međutim, kada mi je ispao izgrebao se ekran. Tada sam odlučio bolje išta nego ništa pa sam stavio foliju. Otišao sam u najbližu radnju, a to mi je neki štand sa maskicama u Immo centru, i nalepio foliju (bubble free) koja se seče prema modelu na licu mesta. Bila je neka akcija tada, možda oko 1500 din. Inače je 1900 - 2000. Evo već nekih 10 meseci nigde se odlepila nije, ni najmanji problem.

Tati sam na istom mestu lepio na A35, on je ravan ekran, i nije izdržala ni 6 meseci. Nekako se pomerila, kao da je otklizala cela prema gornjoj ivici telefona i onda je počeo da ulazi vazduh.

Ja sam uvek stavljao folije i maske i sada sam rešio da se pravim pametan, kao neću, paziću ga, i platio sam odmah ceh. Tako da nema pravila. Vredi probati. Zavisi i ko ti postavlja to.

Kod mene je Edge 40. Došao je fabrički bez ikakve folije pa sam razmatrao koju zaštitu da stavim. Čitajući forum zaključio sam da šta god da stavim neće dugo trajati zbog zakrivljenog ekrana i onda sam ga nosio jedno 2-3 meseca bez ikakve zaštite sa gornje strane. Međutim, kada mi je ispao izgrebao se ekran. Tada sam odlučio bolje išta nego ništa pa sam stavio foliju. Otišao sam u najbližu radnju, a to mi je neki štand sa maskicama u Immo centru, i nalepio foliju (bubble free) koja se seče prema modelu na licu mesta. Bila je neka akcija tada, možda oko 1500 din. Inače je 1900 - 2000. Evo već nekih 10 meseci nigde se odlepila nije, ni najmanji problem.

Tati sam na istom mestu lepio na A35, on je ravan ekran, i nije izdržala ni 6 meseci. Nekako se pomerila, kao da je otklizala cela prema gornjoj ivici telefona i onda je počeo da ulazi vazduh.

Ja sam uvek stavljao folije i maske i sada sam rešio da se pravim pametan, kao neću, paziću ga, i platio sam odmah ceh. Tako da nema pravila. Vredi probati. Zavisi i ko ti postavlja to.
Hahaha bio sam i ja isto u Immo centru, to je ono izlivanje folije, meni nije trajalo iskreno, znam o čemu pričaš, tada je 2 soma bilo.

Sve potpisujem, ista situacija kod edge 40. Od početka ne radi viber i messenger sad ne radi ni wa. Katastrofa, nikad više. Ovo nije filozofija nekog proizvodjača nego bezobrazluk, da ne mogu normalno da koristim telefon.. ako može pomoć šta ste radili sa wa pošto sam tu najviše aktivan a nikako da namestim da dobijam poruke na vreme.
Ne znam kako sam se zadesio na ovako staroj poruci, ali ja sam sve probleme sa notifikacijama resio tako sto sam ugasio "manage background apps".
Screenshot_20250124-151811.png

I ja imam foliju isto, takođe su sekli.
Evo od avgusta do dan danas stoji.
Maskicu koju sam dobio uz telefon ne skidam.
Ne znam kako sam se zadesio na ovako staroj poruci, ali ja sam sve probleme sa notifikacijama resio tako sto sam ugasio "manage background apps".
Pogledajte prilog 477774
Što se notifikacija tiče, ja sam to rešio tako što sam išao na restore app preferences i to je to.

jel bi neko prodao fabricku masku sto dolazi uz uredjaj? naravno ako je ne koristi. moja je na samrti, a na oglasima ne mogu da pronadjem nista slicno.

meni je neko preporucio da zalepim tu neku foliju sto seku po meri. konkretno neka radnja u novom sadu u jevrejskoj? meni je stajala oko mesec dana, i prvi put kad mi ispao telefon, folija se odlepila i sitni kamencici se zavukli izmedju iste i ekrana, i ostala mala ogrebotina sa strane. evo koristim ga jace od godinu dana bez ikakvih folija, ispadao mi tel milion puta i nista mu nije. jedino se naravno maska po coskovima sjebala, ali moto je ziv :D

jel bi neko prodao fabricku masku sto dolazi uz uredjaj? naravno ako je ne koristi. moja je na samrti, a na oglasima ne mogu da pronadjem nista slicno.

Meni je ta fabrička maska blago izgrebala plastiku na leđima telefona celom dužinom otvora, jedno 1-2 mm širine. Lako se prašina zavuče jer je maska otvorena celom donjom ivicom. Mada je i dalje koristim jer ne udebljava telefon značajno.

Takođe nemam nameru da plaćam folije 1500 dinara svaka dva meseca, tako da telefon unazad barem godinu dana nema nikakvu zaštitu, a nema ni ogrebotina. Šta god da su koristili da tretiraju staklo, lepo radi posao.

skroz ok mu je zastita, imao sam dva padanja jednom sa visine dzepa drugi put sa frizidera na plocice i ostao je citav. Prvi put njegova fabricka maska a drugi put maska sa alija.. oba puta pao na gornju desnu ivicu (izgleda mu je tu teziste zbog kamere), zvuk je bio jeziv mislio sam da je prsnuo ekran u stotine delica ali eto nista. I kako vidim edge 40 neo je zadnji motorolin telefon a i od ostalih proizvodjaca koji je za solidan novac pruzao dosta dobre specifikacije. Sada za mnogo vece pare nude dosta manje, pritegli ram memoriju, povukli rucnu sa procesorima, ekranima itd..

Vredi li ovaj telefončić danas nov bez papira 150e za kupovinu,12/256?

Pitanje za korisnike ovog tel.,nešto se čudno dešava sa baterijom ovog telefona.Ovo nije loša ili ispodprosečna baterija kad se uporedi sa bilo kojom osrednjom baterijom,ovo je dno dna.Sestric ga koristi,jutros bio na 100%,bio u školi i vratio se sa 60%...Nije ga ni koristio..
Pogledam vreme rada bat. kaže 1:55 min ekran,reko katastrofa.Izadjem i udjem ponovo u bat. piše vreme rada 55min.
Reko tel je pobrljavio skroz..reset,i dalje ostade na 55 min,tako da pretpostavljam neki bug kod motorole...Za nekoliko min čačkanja kod mene za par min skinu sa 60 na 55%,ludilo.Bolja ova matora bat od 6 god nego ova nova.
Kapiram da je tel izašao pre 1,5 god i od nekih ispravki nema ništa,da su hteli rešili bi vrv do sad.
Samo nada da ono klasično uredjaj se "navikne" na novog korisnika i optimizuje bat. trajanje koliko toliko..
Ovako ne verujem da može više od 4-5h da izgura.

Odradi update ako si uzeo nov pod hitno, rešile se (skoro) sve muke sa baterijom kada je prešao sa androida 13 na 14.
Meni moj gura lagano po dan i po - dva, zavisi koliko ga drndam. Lagano ga ugnjavim u toku dana, uveče bude na 60-ak %.

Hm, moj je koliko se sećam fabrički bio na 13-ici, ažuriran odmah nakon kupovine na 14 + još jedan veći update sistema imao u međuvremenu, ne računajući sitne zakrpe.

Vrh Dno