Šta je novo?

Motorola Edge 40 Neo

Ja sam malo stariji od tebe em koristim android od verzije 2.1 i sve sto sam napisao je tacno i stojim iza toga.Nije dobra MOTOROLINA oprimizacija,nije dobra softwerska i korisnicka podrska,AON nikako nije stvar licnog ukusa nego potreba da znamo da je stigla poruka i za kraj za 400e samsung nudi vise.Znaci suma sumare ovo nije bila dobra kupovina.Govoris o poslovnom telefonu a dok ne uskljucis sve opcije u podesavanju baterije ne stizu obavestenja za whatsup i viber.I onda se jos pitas zasto se ceka A14?Prelistaj malo strane forume da vidis kako reaguju strani kupci navikli na mesecna Samsungova azuriranja.Govoris o poslovnim korisnicima a bezbedonosno azuriranje je mart 2024 a polovina juna ce jos malo.
Izvinjavam se sto mozda malo kasno reagujem na ovaj post.....Sta je to "vise" sto Samsung nudi u ovoj cenovnoj klasi? I samo da napomenem da ova Motorola ne kosta 400 vec 300 EUR.....

Izvinjavam se sto mozda malo kasno reagujem na ovaj post.....Sta je to "vise" sto Samsung nudi u ovoj cenovnoj klasi? I samo da napomenem da ova Motorola ne kosta 400 vec 300 EUR.....
Promašio si temu. Nije tema šta više ili manje nudi samsung, već je reč o tome da za razliku od motorole sve aplikacije rade normalno i da su ažuriranja redovna.
Takođe, sve navedeno nije uopšte vezano za cenu..

Kod A1 je A54 mogao da se kupi za iste pare kao i nasa motorola.Vrlo su i slicni telefoni ali softwerska podrska i azuriranja su daleko daleko bolji i sve radi savrseno jos od pre par godina.Mislim da ce dobiti cak 4 velika azuriranja i mesecna bezbedonosna koja su redovna.Mislim iskreno da i cenu drzi bolje sto je jako bitno.

Mi sa Yettela ćemo verovatno da dobijemo A14 na jesen 😅😅😅

Evo i kod mene ažuriranje.

Prilozi

• Screenshot_20240703-125845.png
    Screenshot_20240703-125845.png
    114.8 KB · Pregleda: 51
Evo i kod mene ažuriranje.
Uzeo motorolu edge 40 neo pre skoro mesec dana, preko fonli prodavnice, ništa operateri već za keš.
Odličan je,
stiglo danas ažuriranje na android 14.
E sad, kako brišete stavke sa početnog ekrana?
Ovaj interface je sličan kao kod nokije s tim što na nokiji si mogao da obrišeš na primer stavku kamera ili mape, ovde ne može.

Uzeo motorolu edge 40 neo pre skoro mesec dana, preko fonli prodavnice, ništa operateri već za keš.
Odličan je,
stiglo danas ažuriranje na android 14.
E sad, kako brišete stavke sa početnog ekrana?
Ovaj interface je sličan kao kod nokije s tim što na nokiji si mogao da obrišeš na primer stavku kamera ili mape, ovde ne može.
Zadržiš prstom na ikonicu, povučeš lagano na gore i pri vrhu će se pojaviti Remove, tu je premestiš i to je to.

Zadržiš prstom na ikonicu, povučeš lagano na gore i pri vrhu će se pojaviti Remove, tu je premestiš i to je to.
Hvala, uspeo sam.
Neko je pitao od kog meseca je bezbednosna zakrpa, od aprila ove godine.
I meni se čini da je baterija malo bolja tj. potrošnja, tri dana mi je izdržalo.

Evo i na Yettel je stigao A14 videćemo kako se ponaša telefon posle apdejta. 😁 Još nekih security zakrpa je pristiglo, tri puta je tražio restart. 1. jun je datum patcha.

Evo i kod mene security apdejt, nedelju dana nakon A14.

Prilozi

• Screenshot_20240710-141647.png
    Screenshot_20240710-141647.png
    92.6 KB · Pregleda: 22
Zasto u upustvu za esim za hrvatski ne2go stoji da kad se skenira qr kod treba da se omoguci roming?da li se neko razume kako funkcionise esim da ne napravi troskove roming interneta?

Pozdrav!
Od kad se tel nadogradio na android 14, i mene je sad počelo da zeza nestizanje poruka na whatsappu dok ga ne otvorim.
Kad je bio android 13, stizale su bez problema, čak je i pisalo uvek ono checking for new messages.
Probao sam da odradim reset app preferences, stizale su poruke i onda sam morao da ga stavim u airplane mode da odradim nešto da me ne bi niko uznemiravao,
kad sam upalio i vidim poruke na whatsappu i dalje ne stižu same.
To sam primetio pogotovo kad sam ažurirao patch za jun.
Da li imate vi takav problem?

Meni od apdejta na A14, posle reseta na fabrička podešavanja sve radi kako treba, i baterija se mnogo bolje ponaša. Jedini bag koji me nervira je to što zakuca na minimum osvetljenja na adaptive brightness i moram ručno da pomeram do željenog nivoa...

Meni i dalje ne rade viber notifikacije. Probaću fabrički reset. Nemam više ideju šta s tim da radim. Inače, baterija traje dosta duže, sve je stabilno, interfejs dosta sličan kao i prethodni. Ima par nekih novih funkcija, ali još ne stižem da isprobam sve.

Meni i dalje ne rade viber notifikacije. Probaću fabrički reset. Nemam više ideju šta s tim da radim. Inače, baterija traje dosta duže, sve je stabilno, interfejs dosta sličan kao i prethodni. Ima par nekih novih funkcija, ali još ne stižem da isprobam sve.
Poz!
Što se viber notifikacija tiče, jel ste pokušali sa reset app preferences?
Ja sam sinoć restartovao telefon i radi whatsapp sad.

Probao sam reinstall Vibera. Za sada radi sve, ali tako je i ranije bilo po par dana na starom sistemu,pa zabaguje. Videćemo sada. Za sada radi sve kako treba. Pozdrav!

Hvala puno na savetu! Pozdrav!

Jel se desavalo nekom da posalje poruku na viberu a poruka stigne skroz drugoj osobi na wacap? I drugi put se desilo da sam poslao sliku na viberu nekom iz imenika a slika stigla i drugaru sa kojim sam cesto u kontaktu..

Da uskocim sa jednim pitanjem.
Da li ovaj telefon podrzava 5G mrezu?

Hoću da odradim fabrički reset, ali do sada to nisam radio na telefonu sa aktivnom eSIM karticom.

Hoće li reset poništiti i eSIM karticu, ili ona ostaje sačuvana?

Vrh Dno