Šta je novo?

Motorola Edge 40 Neo

Navedi bar 5 AI funkcija...

Sto puta ispricana prica. Ko zivi za azuriranja iPhone i Samsung.
Meni apsolutno nije bitno koji je android i kad je bila zadnja "sigurnosna" zakrpa. Ako telefon radi bez bagova, smrzavanja i samostalnih restarta to je to.
Da ne pominjem da bar polovina korisnika i ne zna ni koji model i operativni sistem ima a komoli verziju.
Ja sam bas zadovoljan sa edge 30 neo. Da me nije smarao 3-4 puta dnevno da instaliram A14 nebi ga ni instalirao.
Iz mog iskustva telefoni najbolje rade sa verzijom androida sa kojom su izasli. Nove verzije cesto donesu vise problema nego koristi jer se budze na brzinu pa posle ispravlaju bagove u hodu ako ih uopste i isprave. Xiaomi je najbolji primer milion azuriranja dva miliona problema.

Koliko se na pojedinim temama kmeči o ažuriranju, stekoh utisak da nekima život zavisi od toga. Ili su toliko dokoni u životu pa im je ovo najveća briga.

Da, ali to imaju samo Samsung, Pixel i niko više.
Ostali moraju da plate pretplatu Guglu za neke od funkcija u okviru njihove galerije ili da kupe u plej prodavnici neki softver. Od 2025 je Samsung najavio da će neke AI usluge biti plaćane.

Kmece j
Koliko se na pojedinim temama kmeči o ažuriranju, stekoh utisak da nekima život zavisi od toga. Ili su toliko dokoni u životu pa im je ovo najveća briga.
Kmece jer ne dobijaju notifikacije za vuber i whatcup na vreme pa se nadaju da ce 14 to da ispravi.Kmece jer obecana baterija od preko 5000am ni priblizno ne traje koliko bi trebala zbog lose softerske optimizacije.Kmece zbog nepostojanja always on zaslona na skupom amoled telefonu pa se nadamo da ce to da poprave.Kmece zbog ruznog interfejsa .

Za interfejs se zna da je skoro čist android i tu neće biti izmena i to je tako već duže vreme kod Motorole. Zbog toga sam je i kupio. Kome ne odgovara, ima širok izbor.
Trajanje baterije zavisi od mnogo toga, kako hardvera, tako i softvera, ali napisati da Motorola ima lošu softversku optimizaciju je krajnje neozbiljno. Pre će biti da je problem u Dimensity 7030.
Što se tiče aplikacija, time bi trebalo da se pozabave developeri istih.
AOD je stvar ličnog ukusa.

Motorola je više usmerena na poslovnu upotrebu, a manje na zahteve balavaca i neke totalno nebitne funkcije.
I za kraj, telefon od 400 eura se u današnje vreme nikako ne može smatrati skupim uzimajući u obzir raspone cena telefona.

Jel primetio neko bag sa automatskim osvetljenjem ekrana? Recimo u hladovini pod suncobranom kad je svetlos preko potrebna prepoznaje da je mrak i skroz zamraci ekran i onda morate napamet da bodete gde osvetljavanje da ga sami posvetlite.
Inace sam telefonom prezadovoljan

Za interfejs se zna da je skoro čist android i tu neće biti izmena i to je tako već duže vreme kod Motorole. Zbog toga sam je i kupio. Kome ne odgovara, ima širok izbor.
Trajanje baterije zavisi od mnogo toga, kako hardvera, tako i softvera, ali napisati da Motorola ima lošu softversku optimizaciju je krajnje neozbiljno. Pre će biti da je problem u Dimensity 7030.
Što se tiče aplikacija, time bi trebalo da se pozabave developeri istih.
AOD je stvar ličnog ukusa.

Motorola je više usmerena na poslovnu upotrebu, a manje na zahteve balavaca i neke totalno nebitne funkcije.
I za kraj, telefon od 400 eura se u današnje vreme nikako ne može smatrati skupim uzimajući u obzir raspone cena telefona.
Ja sam malo stariji od tebe em koristim android od verzije 2.1 i sve sto sam napisao je tacno i stojim iza toga.Nije dobra MOTOROLINA oprimizacija,nije dobra softwerska i korisnicka podrska,AON nikako nije stvar licnog ukusa nego potreba da znamo da je stigla poruka i za kraj za 400e samsung nudi vise.Znaci suma sumare ovo nije bila dobra kupovina.Govoris o poslovnom telefonu a dok ne uskljucis sve opcije u podesavanju baterije ne stizu obavestenja za whatsup i viber.I onda se jos pitas zasto se ceka A14?Prelistaj malo strane forume da vidis kako reaguju strani kupci navikli na mesecna Samsungova azuriranja.Govoris o poslovnim korisnicima a bezbedonosno azuriranje je mart 2024 a polovina juna ce jos malo.

Ja nisam primetio nikakav problem sa notifikcijama. Uredno stigne i za vacap i viber, i u padajucem meniju moze se procitati sta pise u poruci kad malo spustite tj bez otvaranja poruke. Jel ste na to mislili?

Nije valjda da sam na forumu pisao i koliko godina imam :) Izgleda da sam postao em mator, em senilan
Imaš Thinkshield na telefonu i što se tiče bezbednosti to ti je dovoljno i u startu mnogo više nego što nudi konkurencija. Ko je na šta navikao, u to ne ulazim, jer se radi o ličnim afinitetima.
Inače, ako ti se poslovna primena telefona svodi na Viber i Whatsup, onda zaboravi na sve što sam napisao u vezi toga.

Ja sam malo stariji od tebe em koristim android od verzije 2.1 i sve sto sam napisao je tacno i stojim iza toga.Nije dobra MOTOROLINA oprimizacija,nije dobra softwerska i korisnicka podrska,AON nikako nije stvar licnog ukusa nego potreba da znamo da je stigla poruka i za kraj za 400e samsung nudi vise.Znaci suma sumare ovo nije bila dobra kupovina.Govoris o poslovnom telefonu a dok ne uskljucis sve opcije u podesavanju baterije ne stizu obavestenja za whatsup i viber.I onda se jos pitas zasto se ceka A14?Prelistaj malo strane forume da vidis kako reaguju strani kupci navikli na mesecna Samsungova azuriranja.Govoris o poslovnim korisnicima a bezbedonosno azuriranje je mart 2024 a polovina juna ce jos malo.
Nažalost, sve si u pravu.
Sve ovo sam lično doživeo u dve iteracije Motorola telefona.
A hteo sam da im pružim šansu..
Treći put?
Hm. Ipak ne.
Pametnom dosta..

Nema tu mnogo pameti. Ili ti filozofija nekog proizvođača legne ili ne. Ne pružaj drugu šansu. Uvek kupuj ono na šta si navikao i gde si svoj na svome.

Nije valjda da sam na forumu pisao i koliko godina imam :) Izgleda da sam postao em mator, em senilan
Imaš Thinkshield na telefonu i što se tiče bezbednosti to ti je dovoljno i u startu mnogo više nego što nudi konkurencija. Ko je na šta navikao, u to ne ulazim, jer se radi o ličnim afinitetima.
Inače, ako ti se poslovna primena telefona svodi na Viber i Whatsup, onda zaboravi na sve što sam napisao u vezi toga.
Natravno da ne mislim da je poslovna primena viber.Ali sta je samsung lud sto izdaje mesecna bezbedonosna azuriranja?Neki ljudi imaju milione na racunima i mbanking aplikacijama.

A ja ti opet odgovaram da je za bezbednost kod Motorole zadužen Thinkshield.

Sve potpisujem, ista situacija kod edge 40. Od početka ne radi viber i messenger sad ne radi ni wa. Katastrofa, nikad više. Ovo nije filozofija nekog proizvodjača nego bezobrazluk, da ne mogu normalno da koristim telefon.. ako može pomoć šta ste radili sa wa pošto sam tu najviše aktivan a nikako da namestim da dobijam poruke na vreme.

Jeste li pisali bar na play store podršci za viber i Whatsapp?

Jeste li pisali bar na play store podršci za viber i Whatsapp?
Neće biti da je to do Vibera, Whatsapp-a, niti operativnog sistema..
Treba se suočiti sa bolnom istinom a to je, da na znatno jeftinijim uređajima sve gore nabrojano radi.
Ne bi me ništa začudilo da jednom saznamo da je baš loša implementacija ThinkShield-a kod motorole dovela do problema sa Vib, Wa, itd..
Zbog eventualnih 'reakcija' odmah da dodam, mislim da je ThinkShield respektabilna platforma za zaštitu.
Moja sumnja prevashodno pada na lošu implementaciju od strane Motorole

Poslednja izmena:
Kod mene nije bilo problema na Viberu na edge 20 pro, dok whatsapp ne koristim pa ne znam. Svakako ne sporim ni jedno negativno iskustvo navedeno na forumu. Nije me mrzelo da bacim pogled na komentare za Viber na play storu i videh da se gomila ljudi žali na razne stvari.

Supruga ima Xiaomi 13T. Adobe pdf reader, play store ni ne nudi za instalaciju, dok je Guglova galerija slika ostala na verziji od pre skoro godinu dana jer ne dozvoljava apdejt. Telefon iz srednje klase sa cenom od oko 500 eura u pretprodaji koliko je i plaćen pre skoro godinu dana.

A ako je problem u Thinkshieldu, onda bi Viber trebalo da se prilagodi zahtevima Motorole, a ne obrnuto, jer bušna zaštita na telefonu ne treba nikome.
Lično u telefonu imam i firmine i lične bankarske aplikacije, gpay i gomilu fotografija i dokumenata koji nisu baš za javno deljenje (vezano za posao).

Poslednja izmena:
Čitam sve oko ovih problema,pa rekoh samo da konstatujem da ja na edge 30 fusion nemam ama baš nikakvih problema.

Verovatno brzopleta i ofrlje implementacija u romu konkretnog modela.
Još ako taj model treba da završi u tamo nekoj evropi..
Kineski romovi čisto sumnjam da su ofrlje za bilo koji segment..
Ali, takvu tezu bi bilo teško egzaktno utvrditi..

Evropa se svela na Samsung i Apple.

Ima ovaj telefon svoje bagove. Nekad mi se desi da kad imam dolazni poziv ne mogu da se javim dok prethodno ne otključam ekran. Ili mi se desi da se ekran zaključa usred neke radnje, npr dok kucam poruku 🤔. S druge strane, nikad nisam imao problem sa dolazim notifikacijama za Viber i WA.

Ima ovaj telefon svoje bagove. Nekad mi se desi da kad imam dolazni poziv ne mogu da se javim dok prethodno ne otključam ekran. Ili mi se desi da se ekran zaključa usred neke radnje, npr dok kucam poruku 🤔. S druge strane, nikad nisam imao problem sa dolazim notifikacijama za Viber i WA.
bas tako, i ja isto nikakav problem sa wa i vib ali zato ponekad baguje osvetljenje ekrana kao da ne prepoznaje dobro okruzenje.

Ko ima problem sa notifikacijama iskljucite svu optimizaciju u podesavanjima za bateriju.Sve stavke na off.Onda deinstalirajte apk koje su pravile problem i ponovo instalirajte.Provereno funkcionise.
A za one sto se cude zasto iscekujemo A14 evo zbog ovakvih stvarii jer se nadamo da ce ovo nestati u A14.

Ko ima problem sa notifikacijama iskljucite svu optimizaciju u podesavanjima za bateriju.Sve stavke na off.Onda deinstalirajte apk koje su pravile problem i ponovo instalirajte.Provereno funkcionise.
A za one sto se cude zasto iscekujemo A14 evo zbog ovakvih stvarii jer se nadamo da ce ovo nestati u A14.
Uradio to, sad sve radi samo kad mi je telefon zaključan tad ne dobijam notifikacije. I ne mogu da namestim da mi iskače gore na vrhu telefona da mogu da pročitam poruku nego se samo pojavi ikonica wa na statusnoj traci.

Uradio to, sad sve radi samo kad mi je telefon zaključan tad ne dobijam notifikacije. I ne mogu da namestim da mi iskače gore na vrhu telefona da mogu da pročitam poruku nego se samo pojavi ikonica wa na statusnoj traci.
Iskljuci i ono upravljanje u pozadini.Posle toga moze deinstaliranje svih problematicnih apk pa restart pa instaliranje ponovo.

Vrh Dno