Šta je novo?

Motorola EDGE 20/PRO/LITE

Sasvim dovoljno je glasan i ima dovoljno basa, to sigurno. Samo sam rekao da nije na nivou stereo zvuka recimo na Mi 10 Pro, ali sasvim dovoljno, uopšte nemoj da uzimaš to kao nešto što može da bude potencijalan problem osim u slučaju da tražiš nešto kao Mi 10 Pro :)

P.S. Zvuk u samoj slušalici(Telenor Volte) u toku poziva je perfektan.

Sasvim dovoljno je glasan i ima dovoljno basa, to sigurno. Samo sam rekao da nije na nivou stereo zvuka recimo na Mi 10 Pro, ali sasvim dovoljno, uopšte nemoj da uzimaš to kao nešto što može da bude potencijalan problem osim u slučaju da tražiš nešto kao Mi 10 Pro :)
Pazi Mi 10 obican/pro/ultra imaju bukvalno dva identicna stereo zvucnika, to je druga liga u odnosu na sve na trzistu :D nisam bas toliko nerealan, ali lepo je znati da nisu stedeli na ovom jednom :) Hvala na utisku.

Biće borba da li da uzmem edge 20 pro ili S21 FE :D

Tesko da ce tu biti neka borba ako gledas cenu,cena edge pro ce brze pasti i jeftinije se naci narocito ako uzimas na crno
Ne ocekujem da ce cena pocetna fe 21 biti kod nas ispod 650-700€,sto je daleko vise od pro koji je 500€,pricam o legalnim cenama
Pretpostavljam da ce prednost fe 21 biti kamera , donekle ekran ,stereo zvucnici i verovatno kompaktnost samog telefona
Sad kolike ce to razlike biti u realnom radu i vredi li to 150-200€ vise,moraces sam da presudis

Tesko da ce tu biti neka borba ako gledas cenu,cena edge pro ce brze pasti i jeftinije se naci narocito ako uzimas na crno
Ne ocekujem da ce cena pocetna fe 21 biti kod nas ispod 650-700€,sto je daleko vise od pro koji je 500€,pricam o legalnim cenama
Pretpostavljam da ce prednost fe 21 biti kamera , donekle ekran ,stereo zvucnici i verovatno kompaktnost samog telefona
Sad kolike ce to razlike biti u realnom radu i vredi li to 150-200€ vise,moraces sam da presudis
Jedini telefon sa SD888 koji je oko 500e je Realme GT, koji je ustedeo na svakom mestu na kom je mogao da to i dalje bude ok telefon. S21 FE ce imati i kamere i premijum cenu jer eto samsung, kao sto kazes to nema sanse da ide ispod 650-700e. Pa eno i Xiaomi MI11T ce biti oko 700-800e, jednostavno je SD888 veoma skup, zahteva i jace hadjenje pa i to dize cenu...

To je iskreno samo za merenje čiji je veći i ništa drugo. Ukoliko za iste pare mogu da dobijem 888, to je ok, međutim ukoliko treba da dam 100, 150e više da bih imao 888, ni u ludilu.

P.S. Verujem čak da u realnom radu nema razlike između Pro i običnog Edge 20 tj da i 778 odlično odrađuje posao. Možda neznatna razlika u brzini kod neke obrade slika itd.

To je iskreno samo za merenje čiji je veći i ništa drugo. Ukoliko za iste pare mogu da dobijem 888, to je ok, međutim ukoliko treba da dam 100, 150e više da bih imao 888, ni u ludilu.

P.S. Verujem čak da u realnom radu nema razlike između Pro i običnog Edge 20 tj da i 778 odlično odrađuje posao. Možda neznatna razlika u brzini kod neke obrade slika itd.
Jedina vidljiva razlika za nas normalne korisnike koji se ponekad i igraju na telefonu i koriste telefon za nesto drugo a ne samo najvise FPS u nekoj igri je Hexagon procesor u samom SD cipu koji se koristi za obradu slika i razne drangulije oko vestacke inteligencije koje android koristi da predvidi nasu upotrebu, optimizuje bateriju i gugl spijunazu :D
Tako da eto, sa duplo skupljim procesorom dosta bolje slike i 10% vise FPS, znaci moze bez toga :D

Neka te srecno sluzi. Gde si ga uzeo, kod nas ili u ino? :)

Ako se na mene odnosi pitanje, ovde kod nas u Telenoru :) Napravio sam računicu koja mi odgovara.

Apsolutno. Malo sam u startu imao kočnicu, nemam iskustva sa Motorolom itd ali evo iz dana u dan sam stvarno sve zadovoljniji. Jel ima bolje? Svakako. Ali za ove pare bolje, teško. No iskreno umorio sam se i od MIUI i ovaj čist android mi je baš legao.

Darko kakav je zvuk u slušalicama po pitanju muzike, jel ima jaku izlaznu snagu? Čitam na netu da Motorola za Srbiju obezbedila cenu znatno nižu nego za ostale države EU. Jel Motorola ima neko prodajno mesto u Srbiji?

Nema Motorola shopa u Srbiji.

Bice ta cena u prodavnicama tipa WW,GG... Inace je kod nas skoro za 200e jeftiniji ;)

Šta misliš kako onda pišu na netu da će u Srbiji Pro verzija biti 60.000 dindži?
Bice kod prodavaca ala Giga, Tehno i ostali, nece biti samo kod operatera. Eno Motorola Dejan je potvrdio da stize uskoro
Da prelezim ovaj Kovid pa da prosetam da vidim telefon uzivo, da li mi pase u saku pa da se castim :D

E pa momci onda da ga kupim ako će Gagi po toj ceni da ga ima, mada sam malo skeptičan jer su najskuplji u Srbiji. Hvala svima na odgovoru. Gorth ozbiljno korona?! Masku na ekran moba kad ulaziš ovde 🙂 .

E pa momci onda da ga kupim ako će Gagi po toj ceni da ga ima, mada sam malo skeptičan jer su najskuplji u Srbiji. Hvala svima na odgovoru. Gorth ozbiljno korona?! Masku na ekran moba kad ulaziš ovde 🙂 .
Da da ,pokupih na svadbi zajedno sa par gostiju. Vakcinisam sam pa sam imao samo simptome prehlade 2 dana i evo sad cu narednih 12 dana da dzabalebarim :D Protokol je da se izolujem na 2 nedelje pa cu tako i da uradim za svaki slucaj :) Ne idem nigde medju ljude dok ne prodje ;)

Poslednja izmena:
Darko kakav je zvuk u slušalicama po pitanju muzike, jel ima jaku izlaznu snagu? Čitam na netu da Motorola za Srbiju obezbedila cenu znatno nižu nego za ostale države EU. Jel Motorola ima neko prodajno mesto u Srbiji?
Dobar, ne vidim razliku ni na klasičnim ni na BT slušalicama u odnosu na Mi 9T Pro koji je baš dobar zvuk imao.

Dobar, ne vidim razliku ni na klasičnim ni na BT slušalicama u odnosu na Mi 9T Pro koji je baš dobar zvuk imao.
Kod mene je u Mi 9T Pro imao odličan zvuk u sluškama, u Poco F2 Pro gotovo siguran da je još bolji i jači, nema nikakvog izobličenja ma koliko god pumpao bass sa dance muzikom. Daj bože da je takav i Motorla Edge 20 Pro, uostalom valjda ću moći da ga probam u prodavnici.

Ima li neku lampicu za obavestenja ili su je opet zakinuli?

Motorola već duže vreme fura AOD, čak se ni ne sećam koji je model imao lampicu toliko je davno bilo :) šteta, pošto je sjajna stvar

Nema klasican aod,moras dotaci ekran ili preci rukom preko njega
To me malo vise nervira ,jer ne vidis dospelu notifikaciju ,pa sam cesto na Zoom modelu morao cackam ekran
Ima li pomaka na 20 pro po pitanju toga?

Nema, tj nema klasičan AOD nego ovo što je @kvaka22 naveo. Može da se namesti na dodir, na prelazak rukom preko ekrana i reaguje na bilo kakvo mrdanje. Tad se pali ostaje par sekundi i gasi se. Još nemam stav jel mi to ok :)

Joj kako vise ne urade nesto po tom pitanju.Pazi kad me to nevidjeno nervira
Znam da je budalastina ali meni to strasno nedostaje

Pozdrav. Zanima me kakav je zum na kameri na Edge 20 pro, da li mogu da se naprave ok fotografije.Takođe, zanima me kakav je noćni režim, kakve fotografije pravi. Da li pravi bolje fotografije od Huawei p30 pro?

Izgleda će se telefon pojaviti krajem septembra u prodaji (winwin, gigatron...), bar tako kažu ovi iz Motorole, tako da ih ne očekujem ni u a1 i mts pre toga.

Vrh Dno