Dugujem malo izvinjenje jer je ipak audio bitrate socijalnih mreža (crkli dabogda) taj koji je unakazio prvi prenos i mislim da tu ni najbolji mikrofon na svetu ne bi prošao mnogo bolje.
Ipak, evo kako zvuči Edge20 na snimanju:
Zoom test:
https://drive.google.com/file/d/14Wfy8olcaNe1UeF9hAyN9kcQGqIE4y_U/
Običan video:
A evo isti prostor sa Galaxy s8:
Nisu isti bendovi, ni jedan a ni drugi nisu savršeni za prenos zvuka, ali verujem da čujete razliku. Slika jeste bolja, ali zbog zvuka meni je ovo nepotrebljivo.
Motorola je bespotrebno oštra i glasna (na jednom drugom mestu je relativno tihu svirku snimila kao da nismo bili na istom nastupu)
i nije mi jasno zašto je toliko teško dodati običan grafički ekvilajzer u video podešavanju. Ne znam da li ijedna firma ima to u svom softveru a eksterne aplikacije sigurno nemaju dobru podršku za zum.
Uz sve to, namerno sam šetao sa zumom da vidim kako to izgleda u praksi. Trenutni softver mi je jeziv, prelaz sa 1x na 5x kada kliknete je bespotrebno brz uz sve artifakte koji se javljaju.
A ne bih da govorim o evidentnim razlikama u kamerama gde se po ekspoziciji jasno vidi kada se koristi glavna kamera a kada zoom pa se sve svodi ili na snimanje ispod 5x ili do 4.9x ako ti ne. Smeta granulacija ekrana.
Drugim rečima, za ovo što bih ja voleo (a voleo bih Galaxy K Zoom optike) više mi se isplati da uzmem bilo koju kompakt kameru.
Konačan utisak o telefonu mi je da je ovo otprilike premium Poco X3 a ne nešto što se takmiči sa A72 ili s20 FE. Očekivao sam mnogo više od kamere i iskreno me je navela da se zapitam kakva je P30/P40 Pro zoom funkcija zapravo. Da, 5x zoom je lepa stvar, ali to ništa ne vredi ako na sve ispod toga nemam OIS podršku jer se koristi glavna kamera.
5x zoom nije nešto što će se uvek koristiti i u ovoj kombinaciji običan Edge dodje zapravo bolja kombinacija (beše ima 3x zoom?)
Ko želi kameru, dobiće nešto pristojno što ume i da iznenadi, ali ništa preko toga. Slike ispod sam uhvatio u ulici koja je bila mračnija u odnosu na ovo sa fotografije. Prva je normal drugsla night mode.
Za moje potrebe, iako samim telefonom nisam razočaran, ovo nije nesto na sta bih odvojio 500€. Ili ako najave ozbiljan updejt softvera za kameru možda i bih.
Čekam cene za S21 FE pa da vidim šta ću dalje.