Šta je novo?

Most graphically impressive games by year since 1992

1992 je po meni obelezila igra Comanche : Maximum Overkill. Gomila ljudi je 92/3 kupovala 386 DX40 masine, samo da bi igralo tu igru.

Ta igra je izašla samo na papiru '92, tj. oni su je kao šatro izbacili ali nije nigde imala da se nabavi sve do februara sledeće godine, u suštini tek krajem januara '93. CGW je radio opis tek u martu '93. Za igranje je bilo potrebno 386SX25, 4MB RAM i VGA. ;)

Da se ne lazemo, 2011 BF3 je bilo pravo osvezenje sto se tice grafike :D

Ta igra je izašla samo na papiru '92, tj. oni su je kao šatro izbacili ali nije nigde imala da se nabavi sve do februara sledeće godine, u suštini tek krajem januara '93.

Ovog se sećam jer sam bio žestoko napaljen na Gunship 2000 i posle najave sam očekivao da će ovo biti nešto najoblje ikada a ono ispade najobičnija arkada sa mizernim brojem misija. Toliko sam bi razočaran da onu ekspanziju sa 30 misija nisam nikada ni probao.

Ne verujem da će se ponoviti osećaj kao kad sam prvi put odgledao uvodnu sekvencu za Unreal, sa Voodoo grafikom. Ovakav raskoš boja, sveltlosni efekti, neverovatno detaljne teksture, muzika koja dodatno podgreva atmosferu, sve je izgledalo prosto nerealno u vreme kad se igra pojavila.

O da, secam se da sam sprzio svoj prvi Voodoo igrajuci Unreal. Ali je vredelo - nijedna igra posle Unreala nije imala takvu atmosferu, josh uvek se secam onog momenta kada se gase svetla u hodniku i onih letecih ostrva. Sve je bilo nekako mistichno i prelepo uradjeno.

Što se mene tiče, 2002. godina svakako pripada Resident Evil REmake-u! Nisam verovao šta vidim svojim mladim očima! :p

[YOUTUBE]oKloGAjT7qs[/YOUTUBE]

Nezaboravno okruženje!

[YOUTUBE]gGk24EGCfwI&feature=related[/YOUTUBE]

1992: Dark Seed

1993: Syndicate, Doom

1994:

1995: Full Throttle, Destruction derby, Descent

1996:

1997:

1998: Half-Life

1999: Quake 3

2000:

2001: Max Payne

2002:

2003: Max Payne 2: The Fall of Max Payne, Halo 3, Homeworld 2

2004: Half-Life 2, Far Cry

2005: F.E.A.R, Call of Duty 2

2006: Prey

2007: Crysis, Call of Duty 4

2008:

2009:

2010:

2011: Crysis 2

Multiplayer...........
2005: Battlefield2

Nije bilo bolje!

BF2 is the winner of the following awards :
- E3 2005 Game Critics Awards: Best Online Multiplayer.
- PC Gamer: 2005 Game of the Year
- PC Powerplay: 2005 Game of the Year
- Gamespot: 2005 Multiplayer Game of the Year
- Maximum PC Gaming Awards: 2006 Best Multiplayer (quote "despite being 2005's war")
- itd....
- itd....

:p

Poslednja izmena:
Ne znam za vas ali ja sam se usro prvi put kad sam video Duke Nukem 3D

Quake 2 mi je bio slican a posle njega Far Cry.

Crysis mi i nije bio nesto.. omatorilo se.
Pa Crysis su tek prosle godine mase igrale na max settings... kad je izasao, bio je jedno 3 godine ispred tadasnje generacije GPU.

Ne mogu da verujem da je Crysis izasao 2007. , imam osecaj da sam ga 1. put igrao prosle godine...

Multiplayer...........
2005: Battlefield2

Nije bilo bolje!

BF2 is the winner of the following awards :
- E3 2005 Game Critics Awards: Best Online Multiplayer.
- PC Gamer: 2005 Game of the Year
- PC Powerplay: 2005 Game of the Year
- Gamespot: 2005 Multiplayer Game of the Year
- Maximum PC Gaming Awards: 2006 Best Multiplayer (quote "despite being 2005's war")
- itd....
- itd....

:p

Ja bih opet procitao naslov teme ali ajde.:)

Oil Rush ima impresivnu grafiku.

Blood 2 je isto imao dobru grafiku , kao i Flink , NFS hot pursuit (mada su i oni pre izgledali dobro u odnosu na druge voznje) , Mortal Combat (2 i 3 narocito) , Rollcage (isto koristio 3Dfx Glide u kome je izgledao dooosta bolje nego u D3D) , Homeworld , Ground Control , MDK , Commandos , IL2 Sturmovick , F16 Falcon , Crysis (ste vec spominjali) , Limbo , Oblivion , Medal of Honor Allied Asault (prva pucacina koja je izgledala realisticno ... nakon Unrealova , Quakeova, Doomova..) , e da Doom 3 isto ...

Nisu mozda sve nabrojane bile vrh vrhova sto se tice grafike ali cisto da navedem neke zaboravljene :)

Poslednja izmena:
Kingpin: Life of Crime '99. Jedna od najljepsih igara te godine...

Ja se sećam Rise of the Robots-a za Amigu sa AGA grafikom, mnogo dobro je izgledala u to vreme, ali kao igra nije bila nesto posebno (1994)

Mislim da je 2008 sampion grafike bio Far Cry2 sa "open world" Afrikom... koja je izgledala lepse od svih "tunel" pucacina do tada

Nazad
Vrh Dno