Šta je novo?

Mortal Kombat [reboot]

Izgleda da ce u Dubaiju i Kuvajtu igra izaci 8. aprila. Ne znam koliko je taj info pouzdan ali sam tako procitao na MKO.

Pritom, taj koji je uzeo polovnu igru, moze da dokupi online kod ponovo (nije da moze samo da baci igru), ali sve su osmislili upravo da se to ne bi desavalo...

Znaci po tebi je sasvim ok da proizvodjac automobila kaze da prilikom kupovine dobijas kod za vrata i stakla... Ako budes nekom preprodavao kola posle on mora da skine vrata i stakla ili da plati proizvodjacu... Da li ti to izgleda normalno? Stvar je da si ti u ovom slucaju kupio igru koja nema online MP, ali te je distributer castio besplatnim online kodom... Ti si kupio samo ono sto mozes da preprodas... Da te podsetim, ti kupujes igru u celosti... Ti si vlasnik te kopije igre... Ti sa njom mozes da uradis sta god hoces sto ukljucuje i prodaju... Sve sto ne mozes da prodas nije deo igre vec dodata vrednost... Zato je ovaj slucaj isti kao i 1st day DLC...

Sto se tice teorije da taj deo postoji za prve kupce i one koji doplate posle to se bas nesto ne uklapa... Recimo Borderlands GOTY je izasao kao originalma igra na disku a za DLC si dobio kod... Slicno je i sa Mass Effect 2... Ni kod jednog ni kod drugog se taj deo ne mzoe smatrati delom igre koju si kupio... To je samo nesto sto si dobio kao poklon od izdavaca i sto ostali moraju da plate...

Da, i ne. Online gaming treba da posmatraš kao servis. Šta će reći ljudi koji kupe mmo po punoj ceni, a posle plaćaju mesečnu pretplatu? Kako onda oceniti te igre? :D

Poslednja izmena:
Pa jesi li gledao nekad review MMO igre... Posebno se ocenjuje sama igra, a posebno se radi osvrt na dostupnost servera i slicne stvari... Sem toga, te igre se prodaju kao servis, a cena diska koju si platio se odnosi u stvari na prvih mesec dana igranja... Jos nisam video nijednu MMO igru da moras da kupis disk i da posle toga ne dobijas neki period besplatnog igranja online...

Ovde se radi o tome da li je online sastavni deo igre ili ne... Moje misljenje je da nije posto je potrebno uraditi dodatne stvari da bi se aktivirao, a u nekim slucajevima se i doplacuje... U svakom slucaju, na mene to puno ne utice... Uzecu original i znam da ga necu prodavati/menjati posto sam fan MK serijala (cak ni MKvsDC nisam prodao)

Ne razumem tu analogiju uopste :) Zasto bi se racunale polovne stvari, ti kad uzmes svoju kopiju imas online, to je to, ne moras dodatno da placas nesto pa da ispadne DLC, dobijes besplatnu aktivaciju, samo je razlika sto moras da ga ukucas da bi igrao. Iz tog aspekta nije nista drugacije nego pre. Da li se nama svidja ili ne je vec druga stvar..

Znaci po tebi je sasvim ok da proizvodjac automobila kaze da prilikom kupovine dobijas kod za vrata i stakla... Ako budes nekom preprodavao kola posle on mora da skine vrata i stakla ili da plati proizvodjacu... Da li ti to izgleda normalno? Stvar je da si ti u ovom slucaju kupio igru koja nema online MP, ali te je distributer castio besplatnim online kodom... Ti si kupio samo ono sto mozes da preprodas... Da te podsetim, ti kupujes igru u celosti... Ti si vlasnik te kopije igre... Ti sa njom mozes da uradis sta god hoces sto ukljucuje i prodaju... Sve sto ne mozes da prodas nije deo igre vec dodata vrednost... Zato je ovaj slucaj isti kao i 1st day DLC...

Sto se tice teorije da taj deo postoji za prve kupce i one koji doplate posle to se bas nesto ne uklapa... Recimo Borderlands GOTY je izasao kao originalma igra na disku a za DLC si dobio kod... Slicno je i sa Mass Effect 2... Ni kod jednog ni kod drugog se taj deo ne mzoe smatrati delom igre koju si kupio... To je samo nesto sto si dobio kao poklon od izdavaca i sto ostali moraju da plate...

Ok, svako ima svoj pogled na to. Nas se verovatno i ne razlikuje mnogo, ali da ne zalazimo previse u dubinu u ovoj temi. I geohot ima svoj pogled na sve to, kao i mnogi drugi, tako da bismo mogli u nedogled oko toga sta je tvoje, sta je servis, sta si kupio, a sta samo koristis.

Siroko je, a ne bih da sirimo :)

Ne podrzavam ovakve stvari, samo sam rekao da nisu iskljucivo kontraproduktivne (iz njihovog ugla). Evo, vec vidim po sebi: ne bih kupio polovnu igru koja ne radi online dok ne kupim dodatni kod, nego bih se potrudio da uzmem novu gde mi je najjeftinije za malo vece pare. Eto, sistem im radi, iako nervira.

Poslednja izmena:
Sreca pa i mi imamo nas sistem koji fino negira njihov ;).

Poslednja izmena:
[youtube]JO6W8_eqsAI&feature=channel_video_title[/youtube]

Uh al su mu j***li kevu (kad moram tako da se izrazim) sa ovim x ray-om Barake. Pa ovo ubija coveka ***!:d

Da, baš su se zaneli sa x-rayevima, svaki od ovih je smrtonosan 100% xD

Sta, hocete da kazete da igrica nije realna?

Poslednja izmena:
Ma u sustini ovo jeste Mortal Kombat, svi ti potezi, komboi kojih izgleda ovog puta ima ubedljivo najvise nego u svim ostalim delovima i uz to su i razliciti. Samo ne cudi me sto ce ovog puta biti zabranjen u nekim zemljama jer su negde malo i preterali u brutalnosti:d Ne smem ni da pomislim kako ce izgledati brutaliti ako ih bude uopste:D
Iskreno, igrica je presla moja ocekivanja i iako se slazem sa vama da su lica trebali bolje da odrade opet igrica izgleda fenomenalno i cak su uspeli da na neki nacin promene neke likove a da opet bude to to, kao npr Smoke, Kabal, Ermac koji mi izgleda fenomenalno samo su mogli jos malo da mu stave crvenu boju :) ili Noob Saibot koji ubedljivo najbolje izgleda u ovom delu ali opet mozes, kad ga vidis, iz prve da kazes aha to je on. Nisam ocekivao da ovako daleko mogu da odu posle svih onih ****** od MK4 pa na dalje, stvarno nisam ocekivao. Ja i dalje kod drugara igram demo i iako sam provalio skoro sve poteze kako se rade i uvezbao ih, uopste mi nije monotono, cak me i vuce da opet igram.
I jos nesto, na prvu uopste nisam bio da se ubacuju likovi iz MK4 pa na dalje, ali s obzirom sad kad sam video sta su u stanju da naprave mozda se i predomislim. Npr. MK4 mi je ideja likova bila ok, ali su, po meni, to uzasno prezentovali. Da li mi je utisak takav zbog 3D-a ili onog sto mozes da uzimas one lobanje i oruzja ne znam, ali mi je bio uzasan. Ove ostale delove posle nisam ni pipnuo, samo sam video po nesto od armaggedona na youtubeu i hteo da povratim.

Poslednja izmena:
Promene u odnosu na sta?
Dizajn likova prilicno lici na poslednjih par MK igara.

Animacije mi i dalje deluju nekako zbrzane, takodje i ova poza likova me nervira, skoro pa da cuce.

Promene u odnosu na sta?
Dizajn likova prilicno lici na poslednjih par MK igara.
U odnosu na sve, ovo ne mozes da uporedis sa armaggedonom, nikako. Vecina njih dosta lice na one iz MK2 i MK3 i ako su negde dodali jos neke detalje, ali fazon je slican. Jedino sto su onde koristili face stvarnih ljudi a ovde je sve crtano ili sta vec.
Meni su animacije ovde najbolje od svih borilackih igara, verovatno moze bolje, sto kazu uvek moze bolje i nista nije savrseno, ali sto se tice igrica najbolje su, po meni. Izgledaju kao kad gledas neki film sa ovako nekom, ajde da kazem, nerealnom tucom.

Izgleda da su neki likovi dobili pre MK nego ostali :D

[youtube]_OeC21WUsyA[/youtube]

Au bre, ja više ne mogu da čekam igru, dosadio mi je i onaj expert nivo težine koji je pre nekad i bio zanimljiv -_- treba još 15tak dana čekati

malo novih tweetova od ed boona:

LrH5g.png

To se nama neko reklamira ? :)
Ja razmisljam sve vise ovo da uzmem iz nostalgije, iako nisam vise ljubitelj tuca, ali MK sam voleo da igram kao klinac nenormalno. :)

Vrh Dno