Šta je novo?

monitor za rad

kanada

Poznat
Učlanjen(a)
05.12.2020
Poena
40
Drustvo u zadnje vreme mnogo sedim ispred racunara tj. laptopa i obradjujem neka dokumenta satima (do 12 sati dnevno), e sad smucilo mi se da zurim u 15.6" ekran laptopa pa kapiram da uzmem neki monitor kako bi sebi olaksao zivot. p.s. trenutno imam instaliran i f.lux ali ne vidim da je od velike koristi (slika uvece bas tamnija kad sam u reduce eye strain modu), znaci treba mi preporuka za neki monitor koji koliko toliko cuva vid ( manje zraci) sta god???
cenim da bi mi posao zavrsavao neki od 22 do 24"

Više će ti veliki ekran sačuvati vid od bilo čega drugog. S obzirom da ti treba za poslovnu upotrebu, izaberi neki model 24-27" koji ti se najbolje uklapa u budžet.
Više će ti veliki ekran sačuvati vid od bilo čega drugog. S obzirom da ti treba za poslovnu upotrebu, izaberi neki model 24-27" koji ti se najbolje uklapa u budžet.

Uz duzno postovanje ali to nema logike jer bi onda bilo ok raditi i na TV. Zar nije bitn rezolucija i refresh rate koji je znatno veci kod monitora. Radim sa pola metra do metar od ekrana. Plus sto mi se veca dijagonala teze uklapa u zivotni prostor a i cena je veca..
Cilj mi je naci neki polovan monitor max 50-60e

Pa okej je i ispred tv-a ako si odaljen. Monitor od 24-27 inča ja granica da sediš ispred njega (kao što se sedi za računarom). Ja konkretno koristim 27 inca kod kuće i 14 inca laptop kad idem negde. Sa laptopom me uvek bole što oči od buljenja što vrat jer moram da budem blizu njega i uvek neki nezgodan položaj. Kući sa monitorom mogu da se zavalim u stolicu kako mi odgovara i bez problema sve lepo da vidim

Plus sto mi se veca dijagonala teze uklapa u zivotni prostor a i cena je veca..
Cilj mi je naci neki polovan monitor max 50-60e
24 inča će ti dosta olakšati naspram laptopa i njegovih 15 inča a ima ih za do 7000 din dovoljno na oglasima.
Nezahvalno je neki konkretan predlagati, sve su to prilično stari modeli pa pročešljaj i vidi šta ti se sviđa.

hdmi na vga adapter će ti raditi posao za office varijante (ne za gejming, tu ima određenih problema oko aktivnih/neaktivnih adapera). Oko 800 do 1000 din su inače cenovno.

Nazad
Vrh Dno