Šta je novo?

Monitor za gaming :)

Kasa5033

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2013
Poena
230
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D; EK-Quantum Momentum² ROG Crosshair X670E Hero D-RGB - Plexi
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair X670E Hero
RAM
G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Power Color Red Devil RX 6900 XT; EK-Quantum Vector Red Devil RX 6800/6900 D-RGB - Nickel + Plexi
Storage
T-Force Carder 2TB PCIe 5.0, Samsung 990 Pro 4TB PCIe 4.0, Kingston 1TB M.2, 2x Samsung 860 EVO 1TB
PSU
Corsair HX 1000
Kućište
Thermaltake Core V51; 2x 360mm rad, D5 pump; EK-Quantum fittings, ZMT tubing
Monitor
ASUS TUF VG27A, ASUS ROG MG279Q
Miš & tastatura
Logitech Pro Superlight; Razer Blackwidow V3 PRO wireless
Ostale periferije
Logitech Z623
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro i7-14700HX, 32GB, RTX 4070 8GB, 1TB PCIe 5.0 SSD
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra 12GB/512GB
Steam
Kasapin5033
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim ASUS VX238H kao zamenu za moj fosilni LG L1919S 19". Primarna uloga ce mu biti igranje igara za maksimalnu dominaciju na bojnom polju. Konacno sam sklopi konfu koja bi terala sve igre na ultra podesavanjiva uz prihvatljiv FPS. Jedino je jos ostao monitor da se menja. Mene konkretno interesuje da li je neko ima iskustva sa njim i kako se ponasa, da li ima ghosting ili druge neke probleme, posto sam ja duduk sto se tice monitora. Ne bih ja menjao ni ovaj, ali kada moram teram sliku preko HDMI-VGA adaptera, onda sam rekao dosta vise, i ne samo to nego slika izgleda kao da imam dioptriju ( to sam malo sredio i sad je dosta prijatnije, ali opet nije kristalno jasna).
I po vama sta je najbitnije sto se tice gaming monitora, da li je bolje da bude IPS ili TN panel, LED, koje konekcije su pozeljne za dalju buducnost, brzina odziva, kontrast, itd.

Drugari,
može mala konsultacija.
Pošto mi je crkao moj Samsung P2450, moram da kupim novi monitor.
Volim da pikam igre, ali mi stvarno ne treba neka zver od 144Hz.
Monitor se koristi za surf, igre i filmove.

Drugar (dizajner naravno) se kune u DELL i ubeđuje me da uzmem Dell U2414H. Verujem ja njegovom prikazu boja, ali me muči 8ms...
Nisam profi igrač i nisam prohtevan, ali bih se jako smorio ako bi uzeo monitor koji "ghostuje" (ako to još uvek postoji na modernim panelima)

Dakle, dajte predlog... Ovaj spori Dell, ili bilo koji TN panel sa 2ms GTG

Nazad
Vrh Dno