Šta je novo?

Monitor za gaming :)

Kasa5033

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2013
Poena
230
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D; EK-Quantum Momentum² ROG Crosshair X670E Hero D-RGB - Plexi
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair X670E Hero
RAM
G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Power Color Red Devil RX 6900 XT; EK-Quantum Vector Red Devil RX 6800/6900 D-RGB - Nickel + Plexi
Storage
T-Force Carder 2TB PCIe 5.0, Samsung 990 Pro 4TB PCIe 4.0, Kingston 1TB M.2, 2x Samsung 860 EVO 1TB
PSU
Corsair HX 1000
Kućište
Thermaltake Core V51; 2x 360mm rad, D5 pump; EK-Quantum fittings, ZMT tubing
Monitor
ASUS TUF VG27A, ASUS ROG MG279Q
Miš & tastatura
Logitech Pro Superlight; Razer Blackwidow V3 PRO wireless
Ostale periferije
Logitech Z623
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro i7-14700HX, 32GB, RTX 4070 8GB, 1TB PCIe 5.0 SSD
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra 12GB/512GB
Steam
Kasapin5033
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim ASUS VX238H kao zamenu za moj fosilni LG L1919S 19". Primarna uloga ce mu biti igranje igara za maksimalnu dominaciju na bojnom polju. Konacno sam sklopi konfu koja bi terala sve igre na ultra podesavanjiva uz prihvatljiv FPS. Jedino je jos ostao monitor da se menja. Mene konkretno interesuje da li je neko ima iskustva sa njim i kako se ponasa, da li ima ghosting ili druge neke probleme, posto sam ja duduk sto se tice monitora. Ne bih ja menjao ni ovaj, ali kada moram teram sliku preko HDMI-VGA adaptera, onda sam rekao dosta vise, i ne samo to nego slika izgleda kao da imam dioptriju ( to sam malo sredio i sad je dosta prijatnije, ali opet nije kristalno jasna).
I po vama sta je najbitnije sto se tice gaming monitora, da li je bolje da bude IPS ili TN panel, LED, koje konekcije su pozeljne za dalju buducnost, brzina odziva, kontrast, itd.

Ne znam ko je pustio buvu da je za 120-144hz monitore potrebno milion FPS-a, to je ljudi - čista laž. Razlika je nebo i zemlja i na mojoj mašini staroj 5 godina.

Zašto komentarišete i predlažete čoveku šta da kupi, a niste lično imali iskustva sa tim? Samo bespotrebno zbunjujete ljude, a monitor se ne kupuje svaki dan.

Svaka preporuka za brz monitor, ako se igraš i ako možeš da izdvojiš nešto veću sumu novca. Očekuj da će ti svaka igra koju teraš preko 60fps-a izgledati nestvarno tečno.

Ne znam ko je pustio buvu da je za 120-144hz monitore potrebno milion FPS-a, to je ljudi - čista laž. Razlika je nebo i zemlja i na mojoj mašini staroj 5 godina.

Zašto komentarišete i predlažete čoveku šta da kupi, a niste lično imali iskustva sa tim? Samo bespotrebno zbunjujete ljude, a monitor se ne kupuje svaki dan.

Svaka preporuka za brz monitor, ako se igraš i ako možeš da izdvojiš nešto veću sumu novca. Očekuj da će ti svaka igra koju teraš preko 60fps-a izgledati nestvarno tečno.
Suocio sam se sa problemom da mi je PC suvise brz za igre na Ultra i 1280x1024 rezoluciji, osim Crysis 3 i Metro LL, i tada dobija screen tearing jer mon ima 75Hz, a ako upalim Vsynce mogu da osetim kako ne odreagujem odmah ili ode suvise daleko nisan i izginem cesto zbog toga, a tek odziv monitora ne mogu da utvrdim koji je tacno jer ima vrlo malo podataka, ali razmaze se slika kad se zavrtim brzo da stignem nekog lika sto prolece pored mene.

Suocio sam se sa problemom da mi je PC suvise brz za igre na Ultra i 1280x1024 rezoluciji, osim Crysis 3 i Metro LL, i tada dobija screen tearing jer mon ima 75Hz, a ako upalim Vsynce mogu da osetim kako ne odreagujem odmah ili ode suvise daleko nisan i izginem cesto zbog toga, a tek odziv monitora ne mogu da utvrdim koji je tacno jer ima vrlo malo podataka, ali razmaze se slika kad se zavrtim brzo da stignem nekog lika sto prolece pored mene.

Ma pri 144hz se ne vidi screen tearing, veruj mi :) Bez zezanja, ja ga ne izvaljujem uopshte, i nikad ne palim vsync od kako imam ovaj monitor. Al' opet kazem, idi negde, pogledaj ga u akciji. Ako dolaziš do BG-a, možemo da se dogovorimo da svrneš do mene i vidiš o čemu se radi, samo me kontaktiraj preko PM.

Benq 2411z ili Asus VG248QE,dakle 3D...VX238H nije 3D,tako da mi je to bacanje para...

95% cu ici na ASUS,samo ako bude bio nabavljiv za normalan kes...

Benq 2411z ili Asus VG248QE,dakle 3D...VX238H nije 3D,tako da mi je to bacanje para...

95% cu ici na ASUS,samo ako bude bio nabavljiv za normalan kes...
Aha, pod normalnim kesom podrazumevas oko 38K ili ces traziti sta polovno ?

siguna proverena stvar,decko je ovde moderator na forumu...
samo sada nema,a javice mi da li ce uspeti da mi nabavi jedan komad...
Ako ne,kupicu Benq...

siguna proverena stvar,decko je ovde moderator na forumu...
samo sada nema,a javice mi da li ce uspeti da mi nabavi jedan komad...
Ako ne,kupicu Benq...
Ako mozes da mi posaljes na PM ko je. Ako ti ne kupis ili meni da nabavi jos jedan :)

stigao benq 2411z,naravno v1...

najbolje potrosenih 33k u poslednjih 2 godine sto se kompa tice...

ko jednom predje na 120hz+ vise nema vracanja na 60hz kakav god da je monitor :)

Tako bi bilo kada bi sve igre imale podrsku za 120fps.
Poslednjih dana igram DMC4 i ono je fenomenalno. Sa druge strane, Wolfenstein pre igram na velikom tv-u.

nema sanse da se vratim na 60hz ili pak na 120...Igra se cini kao da secka kao luda...

Ma idi,tek sada vidim razliku u bojama i u svemu...A jos nisam ni namestio kako treba,vec sam odusevljen...

Poslednja izmena:
Није баш јефтин а мало лажуцкају (на Асус сајту, ови наши су ресавци) у опису. Прво сам тражио где му је DVI-D поред осталих а онда видим да пише:

Signal Input : HDMI x 2, D-Sub, DVI-D (via HDMI-to-DVI cable)

Мада је и то довољно.

@borat
nije ti to monitor za gaming,veruj mi

razlika izmedju 60hz i 144hz kao dupe i oko...Potpuno drugaciji dozivljaj...

Није баш јефтин а мало лажуцкају (на Асус сајту, ови наши су ресавци) у опису. Прво сам тражио где му је DVI-D поред осталих а онда видим да пише:

Signal Input : HDMI x 2, D-Sub, DVI-D (via HDMI-to-DVI cable)

Мада је и то довољно.

Cekaj sad da li ima DVI ili nema nije mi sad skroz jasno:D anarki, ja igram ali ne previse ozbiljno tako da nije mi bitno da budem brzi od protivnika, samo cista zabava, a ovaj monitor je kompletan u svakom smislu najvise ga uzimam zbog toga :D To sto si ti uzeo je cist gaming, ja trazim nesto sto je ok za sve :D

http://www.youtube.com/watch?v=Px3YcwPLxt0

ovo je bre secer od monitora uhhh mjauu :D

Poslednja izmena:
nema sanse da se vratim na 60hz ili pak na 120...Igra se cini kao da secka kao luda...

Ma idi,tek sada vidim razliku u bojama i u svemu...A jos nisam ni namestio kako treba,vec sam odusevljen...
Kada gledam neki film na televizoru ili neki show koji radi na 23FPS, mogu da primetim svaki put kada secne slika. Kao da im steka reprodukcija slike. Uzas. Samo malo, uzivacu i ja u carima 144Hz :D

Najiskrenije, i ja bih uzeo taj asus monitor ali me muci jedno pitanje...
Tice se buducnosti ovog monitora i njegove upotrebne vrednosti kada je u pitanju g-sync ili besplatnog synca od vese???

Па има, уз монитор би требало да иде HDMI-to-DVI кабл па онда може да се каже да има. ;)

To lepi:D, g sync je dobra stvar ali po meni i preskupa da sad odvajam tolike pare za monitor nisam lud, ovaj bre monitor ima sve plus garancija 5. godina, uvek mozes zameniti, prodati ako zelis menjati :D

http://www.youtube.com/watch?v=Px3YcwPLxt0

Monitor mora biti lep, ovaj to ima, to je kao zena, ne mozes gledati u nesto ruzno 5. godina to ne ide, jao banana ma zurka, zurka:banana::banana::banana:

Poslednja izmena:
Da li postoji ekran od 24inca sa minimum 120hz refresh rate-a, da kosta maksimum 160e? Monitor bi sluzio samo za igre, trenutno imam viewsonic 22" 75hz. Takodje da mi neko (plasticno) objasni cemu bi mi tacno doprineo veci refresh rate u CS-u, i koliko je bitna stavka onaj odziv u milisekundama, posto vidim da velika vecina jeftinijih monitora ima odziv 5ms? Hvala unapred :)

Nazad
Vrh Dno