Šta je novo?

Monitor za gaming :)

Kasa5033

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2013
Poena
230
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D; EK-Quantum Momentum² ROG Crosshair X670E Hero D-RGB - Plexi
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair X670E Hero
RAM
G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Power Color Red Devil RX 6900 XT; EK-Quantum Vector Red Devil RX 6800/6900 D-RGB - Nickel + Plexi
Storage
T-Force Carder 2TB PCIe 5.0, Samsung 990 Pro 4TB PCIe 4.0, Kingston 1TB M.2, 2x Samsung 860 EVO 1TB
PSU
Corsair HX 1000
Kućište
Thermaltake Core V51; 2x 360mm rad, D5 pump; EK-Quantum fittings, ZMT tubing
Monitor
ASUS TUF VG27A, ASUS ROG MG279Q
Miš & tastatura
Logitech Pro Superlight; Razer Blackwidow V3 PRO wireless
Ostale periferije
Logitech Z623
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro i7-14700HX, 32GB, RTX 4070 8GB, 1TB PCIe 5.0 SSD
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra 12GB/512GB
Steam
Kasapin5033
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim ASUS VX238H kao zamenu za moj fosilni LG L1919S 19". Primarna uloga ce mu biti igranje igara za maksimalnu dominaciju na bojnom polju. Konacno sam sklopi konfu koja bi terala sve igre na ultra podesavanjiva uz prihvatljiv FPS. Jedino je jos ostao monitor da se menja. Mene konkretno interesuje da li je neko ima iskustva sa njim i kako se ponasa, da li ima ghosting ili druge neke probleme, posto sam ja duduk sto se tice monitora. Ne bih ja menjao ni ovaj, ali kada moram teram sliku preko HDMI-VGA adaptera, onda sam rekao dosta vise, i ne samo to nego slika izgleda kao da imam dioptriju ( to sam malo sredio i sad je dosta prijatnije, ali opet nije kristalno jasna).
I po vama sta je najbitnije sto se tice gaming monitora, da li je bolje da bude IPS ili TN panel, LED, koje konekcije su pozeljne za dalju buducnost, brzina odziva, kontrast, itd.

kako iz linuxa?
ne treba ti mstar isp updater???
http://www.blurbusters.com/benq/diy-firmware-upgrade-for-benq-z-series/

nasao kako,opet *******cija...

ma batali ovo,ja cu asus da pazarim...

kupim novo,i treba nesto da budzim da radi kako treba...Toliko o ozbiljnosti firme...Umesto da povuku sve monitore i urade upgrade,oni jok...Bitno je da u Srbiju stize opusteno v1 mesec dana nakon novog firmware-a...

Poslednja izmena:
ma da znam da ima servis koji ce to da odradi,lako bih...Ovako,mislim da je bolje ici na asus,ipak je sigurica...

druze uzmi jeftin neki monitor sa tn panelom a ostatak para ulozi u nesto drugo ili izvedi devojku na veceru.

druze uzmi jeftin neki monitor sa tn panelom a ostatak para ulozi u nesto drugo ili izvedi devojku na veceru.
Nemoj molim te da pocinjes sa tim, ulozi pare u nesto drugo, izvedi devojku, ili kupi Golfa 2. Napravio sam temu da biste mi pomogli da napravim pravi izbor i imam nameru da kupim nabolje dokle se moj budzet moze protegnuti.
A sad, znaci da ASUS ispada kao najbolja opcija, posto oni ne mogu da otvaraju kutije i da proveravaju.

Umesto da povuku sve monitore i urade upgrade,oni jok...

Budi realan :trust:

Nemoj molim te da pocinjes sa tim, ulozi pare u nesto drugo, izvedi devojku, ili kupi Golfa 2. Napravio sam temu da biste mi pomogli da napravim pravi izbor i imam nameru da kupim nabolje dokle se moj budzet moze protegnuti.
A sad, znaci da ASUS ispada kao najbolja opcija, posto oni ne mogu da otvaraju kutije i da proveravaju.

http://bit.ly/ML4bdZ :D

Ne brini se, trazio sam na isti nacin i otvorio sam ovu temu da bih mogao da se odlucim sta cu. U zavisnosti koliko para budem imao u julu, uzecu ASUS VX238H ili Asus VG248QE i zavrsiti sa tim, a pre cu uzeti QE.

Poslednja izmena:
ako oces maksimalni dominaciu u gamingu na bojnom polju onda 120/140 ili 144hz monitor,ostalo ne gledaj

U poredjenju sa 75Hz, 19", 1280x1024 i 5-10ms, sve ce da bude dominacija :D

Ne sluti, ko bi to placao, mada moje napajanje bi izdrzalo i to, samo bi proc morao jaci da ide ili na vise da ide. Ali opet govorimo o 1080p, necu ici na 1440p ili ne daj Boze 4K :D

Poslednja izmena:
Dzabe 144 i crossfire i sli, od tog se ne postaje pro :D
To. Dok je R9 2809X bio na servisu, igrao sam BF3 i Bad Company 2 sa 9600GT i to neka osakacena verzija. I uspevao sam da izvucem K/D ratio od 2,5 i spm od 690 :)

da se ne lazemo,mnogo je udobnije kad sve radi sto brze,evo sinoc sam sagoreo na nekom brazilskom serveru na cw sa pingom oko 200,da je na to jos doslo padanje frejmova leteo bi komp kroz prozor. :)

ne cini jak komp igraca dobrim,ali lose performanse dobrog cine losim. :)

da se ne lazemo,mnogo je udobnije kad sve radi sto brze,evo sinoc sam sagoreo na nekom brazilskom serveru na cw sa pingom oko 200,da je na to jos doslo padanje frejmova leteo bi komp kroz prozor. :)

ne cini jak komp igraca dobrim,ali lose performanse dobrog cine losim. :)
To svakako. Mene samo ubija ako imaju velik varijacije FPS-a. Ako u kljucnom trenutku padne FPS i zbog toga me ubiju, ja da poludim. WoT na primer. Imam FPS preko 100, ali zato ona lampica svetli kao jelka. Imam dobar net od 10Mbit/s i sa niskim pingom zbog blizine posti, samo su im serveri uzasni.

prodaj cpu i plocu,uzmi ovaj novi otkljucani pentium nasviraj ga lepo i ima wot da pici. :)

po meni je ta igra toliko lose napisana da je igranje iste cist mazohizam. :)

Ma vozi ona lepo i na ovom i5. Uzeo sam njega mesto FX-8350 zbog jakog jezgra. Kada sam nesto testirao, spustio sam frekvenciju na stock sa 4,2GHz i izgubio sam 30FPS u WoT-u. Apsurdno. Cekam ovaj Havoc engine nesto da ispravi. Ali igra ne moze da radi na tosteru. treba joj ultra jako jedno jezgro i neka 270X da bi izvukao max iz nje na 1080p. Zivo me interesuje kako ovaj moj nema screen tearing kada FPS ode preko 150FPS, ako mi je refresh rate 75Hz ?

zato ti i kazem,zamisli kako vozi wot onaj pentium na 5ghz. :)

trebali bi ovi nasi da pakuju neku gotovu konfu za wot,pentium nasviran,neko cl hladjenje,270x i neki sminkerski mis ako ima sa wot brendingom,grdnu lovu bi namakli. :)

nego,bek on topik,sta ima kod nas da je zapravo stvarno ispod 5ms sem tog benq-a i asusa?hd rezolucija naravno. :)

zato ti i kazem,zamisli kako vozi wot onaj pentium na 5ghz. :)

trebali bi ovi nasi da pakuju neku gotovu konfu za wot,pentium nasviran,neko cl hladjenje,270x i neki sminkerski mis ako ima sa wot brendingom,grdnu lovu bi namakli. :)

nego,bek on topik,sta ima kod nas da je zapravo stvarno ispod 5ms sem tog benq-a i asusa?hd rezolucija naravno. :)
Onaj pocetni ASUS VX238H. Odes u koju hoces online shop i ubacis kriterijum da je odziv 1ms i samo ti njega izbaci.

igrao se na asus vx238h kao i na dell p2414h, dell sam zadrzao :)

cs igram preko 10god, csgo od beta verzije, nisam hard core gejmer ali eto, volim dobru boju i sliku, a ghostinga nema niti se primecuje razlika u ms

10299933_10203920430601562_2852883396229761269_n.jpg

igrao se na asus vx238h kao i na dell p2414h, dell sam zadrzao :)

cs igram preko 10god, csgo od beta verzije, nisam hard core gejmer ali eto, volim dobru boju i sliku, a ghostinga nema niti se primecuje razlika u ms

10299933_10203920430601562_2852883396229761269_n.jpg

A razlog zasto si zadrzao Dell ?

imao sam HP LP2475w i Benq XL2420T,zadrzao benq naravno :) jer mi je komp iskljucivo samo za igranje igara a filmove,serije i sport, gledam na plazmi.

@ Kasa5033 zadrzao sam dell jer su boje i slika 10x bolja, a razlike u igrama nema... tj ja ih nisam primetio, mozda bi neko drugi primetio mada sumnjam... kao sto rekoh nisam nafurani gejmer pa da imam strogo istrenirano oko koje ce da primeti razliku izmedju 60 i 75hz ali nisam ni prvi put seo za cs pa da ne primetim ghosting il tako nesto... :)

Ne sluti, ko bi to placao, mada moje napajanje bi izdrzalo i to, samo bi proc morao jaci da ide ili na vise da ide. Ali opet govorimo o 1080p, necu ici na 1440p ili ne daj Boze 4K :D

@ Kasa5033 zadrzao sam dell jer su boje i slika 10x bolja, a razlike u igrama nema... tj ja ih nisam primetio, mozda bi neko drugi primetio mada sumnjam... kao sto rekoh nisam nafurani gejmer pa da imam strogo istrenirano oko koje ce da primeti razliku izmedju 60 i 75hz ali nisam ni prvi put seo za cs pa da ne primetim ghosting il tako nesto... :)

Ako većina ljudi igra @ 60Hz, ni vama neće ništa faliti, a i jeftinije je ;)

Au brate. Danas igrah Titanfall i bez doublebuffer Vsynce-a screen tearing me ubio. Mora da legne 144Hz monitor, sto pre to bolje.

Moguce je :D Ali bilo bi dobro imati vrhunski monitor jednom u zivotu.

Nazad
Vrh Dno