Šta je novo?

Monitor od 200-250e

Interesuje me kupovina monitora oko 250e, gledao sam ove
Dell P2416D 300e 2560 x 1440 AU Optronics M238DAN01 AHVA (Advanced Hyper-Viewing Angle) LCD
Dell U2414H 285e 1920 x 1080 LG Display LM238WF2-SSA1 AH-IPS (In-Plane Switching) LCD
Dell P2414H 206e 1920 x 1080 LG Display LM238WF1-SLA3 AH-IPS (In-PlanSwitching) LCD
Dell U2412M 282e 1920 x 1080 LG Display LM238WF2-SSA1 AH-IPS (In-Plane Switching) LCD
Dell P2417H 220e 1920 x 1080

da li vredi ovaj Dell P2416D?
Videh da je nekako najvise rasprostranjen Dell P2414H, ovaj najnoviji Dell P2417H je jeftiniji od starijih, zasto?
Ne vezano sa predlozenim modelima mozete dati neki predlog i obrazloziti?

Nemam neku sada specijalnu namenu, da kazem za sve i svasta pomalo, stim sto bih gledao za cenu koju sam pomenuo da bude nesto kvalitetno koliko je moguce za tu cenu.

Ne znam šta da ti kažem. Po meni onda ne treba bacati pare na DELL, i to švercerski.

Ovako u benchu na akciji kupiš jeftinije nego kod švercera.

Pogledaj malo recenzije. Uopšte nije loš monitor.

Po ovoj ceni definitivno bang for buck.

Izvinjavam se.

Elem, za all-round monitor po meni je jedna od najbitnijih stavki uskladiti priključke sa sadašnjom i budućom konfiguracijom. S obzirom da se monitor koristi uglavnom za dve generacije računara na to treba obratiti pažnju.

Dosta su čudne kombinacije za one koje sam gledao.

Npr, ako se dobro sećam Dell 2412m ima display port, nema hdmi.

Ovaj samsung ima hdmi + vga, nema dvi.

Na to definitivno treba obratiti pažnju.

Nema zasta, u pravu si, treba da se gledaju priključci koji su prisutni, ovaj Samsung koji si predlozio ima izlaz i za slusalice, Dell-ovi generalno imaju
usb-hub u sebi sto mi se svidja, da se mogu prikljuciti tastatura, mis, bluetooth ili vec sta, dosta funkcionalno. Naravno, to ne bi smelo da bude presudno jer se ipak monitor kupuje a ne usb-hub.

Ubaci u priču u tom cenovnom rangu Asus vx239h i mx239h. Možda najlepši dizajn ima Asus.

To su otprilike modeli koji imaju smisla u toj dijagonali i cenovnom rangu do 250 evra.
Samsung je jedini curved, asus ima odličan dizajn, dell najverniji prikaz boja i najviše priključaka. Kod skupljih modela rotaciju ekrana na sve strane.

Samsung jedini trenutno ima odličnu cenu zbog bench akcije.

Poslednja izmena:
U cemu je razlika AH-IPS i IPS panela?
Drugo, kakvi su monitori ultra wide u odnosu na ove obicne u praksi, sta im je mana a sta prednost u odnosu jedan na drugi?
Razmisljam da li vredi razlika izmedju ova dva
DELL P2416D 300e 2560 x 1440 AU Optronics M238DAN01 AHVA (Advanced Hyper-Viewing Angle) LCD
Dell P2414H 206e 1920 x 1080 LG Display LM238WF1-SLA3 AH-IPS (In-PlanSwitching) LCD
pretpostavljam da je AUO losiji panel i to je posebna firma koliko se secam kada sam kupovao TV, da li je tako?

Poslednja izmena:
Ja koliko videh ovaj Dell P2414H ima najbolju ergonomiju, to jest da nudi podesavanje po visini, standardno podesavanje uglova po verticali ali i rotaciju oko svoje base. Poseduje DP, VGA i DVI-D, ali nema HDMI. To odlican izbor i pokriva sirok spektar. Samo u pakovanju dolazi isključivo DP, bar je kod mene tako bilo. IPS tech dere sto se tice uglova gledanja i boja, malo mozda zafali na kontrastu crnih boja. Za gaming i gledanje filmova neces pogresiti.

Nazad
Vrh Dno