Šta je novo?

Monitor do max 32-33k din

CaptainCrash

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poena
275
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12600KF
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-plus WiFi D4 LGA 1700
RAM
2 x 16GB Kingston Beast Limited Edition 3600Mhz White edition
GPU
AMD Sapphire 7800 XT Pure
Storage
2TB NVme + 512GB NVme
PSU
ASUS Rog Strix 850W white edition
Kućište
Lian Li Lancool 216
Monitor
LG 27GR75Q-B IPS 1440p
Miš & tastatura
Apex Steelseries 3 & Logitech G502X
Ostale periferije
Logitech G Pro X
Laptop
Medion E6228
Mobilni telefon
S23 plus 8/512GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Eto resih da se ponovim monitorom pa se lomim, hocu i jare i pare...
Budzet ste videli, da je sto veci, po mogucstvu zakrivljen, da je do te cene, da ga ima u Gigatronu, Win, Tehnomanija(jer tamo seku na 24 meseca 😂)

Ukratko, da ne palamudim... za gejming laksi, distanca po metera, ne vise. Citam za 1080p da su 24" a 1440 27" al dzabe kad je to sve 60Hz ko ovaj leš sto trenutno imam dijagonale 23.6 msm.
Ono sto sam ja video sto mi se svidelo je sledece...

Ovo su kao skuplji a ova zadnja 2 jeftiniji...

Savet, neka druga preporuka? Razlika ce nadam se biti primetna kod bilo kog od ovih.
Inace ryzen7 + 1050TI trenutno, planira se zamena grafike ali ne naravno u dogledno vreme jer su cene bolesne.

Prednosti i mane ako moze 24 vs 27 zakrivljenih, obicnih? Vidim da su zakrivljeni uglavno VA paneli a ravni i IPS...
Nekako mi onaj LC Power 27 zakrivljeni zapao za oko. Ima Samsung panel, deluje ok a i cena nije visoka previse.
1440p nisam nasao u 27" da je 144+Hz po slicnim cenama.
Otcoren sam za predloge 😂
Hvala unapred...

Ovaj Samsung je dosta pristupacan sa cenom i karakteristikama🙄 samo mi malo zao da za 4k vise ispustim 27"(kad se obracunaju popusti).
Sta mislite o tom Samsungu?
Gsync vs AMD sync vs Free sync?

Poslednja izmena:
Evo sto se kaze "i jare i pare" samo da nisu neki izlozeni modeli :)

Ma kerovi.... racunaju onu cenu koja je 10k veca, to mi je bas mnogo ***a. 😢 bas sam se skenjao a lepo izgleda...
Sta cemo sa ostalim, neki drugi ili nesto od ovog sto sam okacio? Ovaj 24 Samsung imam odmah da pokulim, imaju u radnji ovaj poslednji e sad mi samo zao 24 a 4k sluplji 27 a opet.... ☹️

Sta mislis o ovom modelu?
Gaming monitor 24 VA zakrivljeni LC24RG50FQRXDU
Buni me samo sto je FreeSync a u nastavku lise AMDsync... e sad ja imam kao sto rekoh Nvidia, ne znam koliko bi to stbaralo problem 😕 a i nisam ljubitelj AMD kartica.

Kada nadjes model koji ti odgovara proveri na kupujem prodajem. Tu se oglasavaju i firme koje su znacajno jeftinije od ovih napucanih, isto daju garanciju kao i ovi i mozes kupiti karticama. Sve je isto samo znacajno jeftinije jer nemaju radnje na svakom koraku. Jedna od tih je IMIKOM Group d.o.o imaju i dobar sajt a ja se iznenadio ponudom.

A koliko freesync i Gsync mogu praviti probleme? ***e ne mogu da verujem da ladno sad prave i monitore za kartice.....
Citam svasta... jel ima neko da koristi Freesync monitor sa Nvidia kartama ili Gsync monitor sa AMD kartama da podeli iskustva? Jel ima onog ceoanja slike tearing ili kako se vec zove, jel to dodje kao lutrija ili moze sve normalno da radi?

Inace ovo mi je trenutni monitor koji koristim par godina...

Od Odiseje 5 sam odustao... ***a skoro je 40k,to mi je preterano pogotovo sto trenutno imam kao sto rekoh Cerberus 1050TI...
ona ako dobro kontam i nije za jaci od ovih 60Hz 😂😂😂😂

Deluje mi jeftino oko 23k na rate a ne znam da li ima nesto bolje u 24 ili 27" do 25-30k.Naravno 1080p jer 2k mogu da sanjam trenutno. Da li mozda sacekati jos malo pred NG neke akcije ako ih bude?

Nema nista bolje od Novog Panda/BOE panel-a u tom cenovnom rang-u.

AOC 24G2U/BK, Asus TUF Gaming VG249Q, MSI Optix G241 svi koriste isti. MSI nema podesavanje po visini, i rotiranje. Asus je najeftiniji za 25550 din.

Gigabyte G27F-EK za 30500 din je jos jedna opcija. Ne znam da li ima nesto drugo za 27" za taj cenovni opseg, nisam gledao toliko za vece monitore, mozda neko drugi znas jos neko dobro opciju.

Poslednja izmena:
Nema nista bolje od Novog Panda/BOE panel-a u tom cenovnom rang-u.

AOC 24G2U/BK, Asus TUF Gaming VG249Q, MSI Optix G241 svi koriste isti. MSI nema podesavanje po visini, i rotiranje. Asus je najeftiniji za 25550 din.

Gigabyte G27F-EK za 30500 din je jos jedna opcija. Ne znam da li ima nesto drugo za 27" za taj cenovni opseg, nisam gledao toliko za vece monitore, mozda neko drugi znas jos neko dobro opciju.
Ovde sam nasao najjedtinije 27c koji si pominjao ali koliko kontam to je neka internet prodaja 😕 da li je neko cuo za ovo? Vidim da ih ima na eponudi?

Prosto, web shop. Sva trgovina ide preko neta, registruješ se, naručiš, pošalju ti, nemaju fizičke radnje...
Ne znam kakvi su.
Sto ce znaciti u prevodu.... ako crkne uredjaj ili popases u prvih 10-14 dana stuck ili dead pixel.... vijas duhove i vetrenjace i divia se kako si ispao glup i naivan 🥴
5k je jeftiniji monitor... da li je realno.
AOC mi deluje zaista lepo i obican i zakrivljen, zao mi je sto nisam uzeo u Gigatron neki Acer sad za Novembarsko snizenje, ja se stoumio i ***a... nestalo....
Secam se da je bio 27" zakrivljen, 1ms i 240Hz....bruka.Kakav je kvalitet ne znam ali je cena bila 30k okruglo...ili 31k,ne secam se 😔

Poslednja izmena:
AOC mi deluje zaista lepo i obican i zakrivljen,
Zakrivljeni (svi koji pocinju na slovo C) su kompletno drugi paneli i druga tehnologija, VA.
27 inča AOC 27G2U/BK . Dobro, možda je trebalo i 1440p.
27" 1080p nije isti panel, 27" 1440p model takodje nije isti panel, i kompletno nova pravila igre vaze. Mozda je opet odlicna kupovina, mozda nije, samo nikako ne moze da se uzme kvalitet i cena 24" 1080p kao reper, nego mora da se posmatra nezavisno, u odnosu na ostalu konkurenciju u tom segmentu.

da li je neko cuo za ovo? Vidim da ih ima na eponudi?
Toliko mala razlika u ceni za AOC 24G2U nije isplativa, kad vec ima u proverenom prodavnici za 25200 din

Poslednja izmena:
Zakrivljeni (svi koji pocinju na slovo C) su kompletno drugi paneli i druga tehnologija, VA.

27" 1080p nije isti panel, 27" 1440p model takodje nije isti panel, i kompletno nova pravila igre vaze. Mozda je opet odlicna kupovina, mozda nije, samo nikako ne moze da se uzme kvalitet i cena 24" 1080p kao reper, nego mora da se posmatra nezavisno, u odnosu na ostalu konkurenciju u tom segmentu.

Nijedan monitor koji sam naveo nije najeftiniji u toj prodavnici xD
Brate mili kolika peripetija, kao da cu se vencavati sa njim. Nisam profi gejmer, ne bi bas da bude mutna i losa slika i da ga olatim, Boga oca ali na te nijanse ne znam da li bi obracao paznju tipa 1-2ms...
Znam smao da ato vise gledam i citam utiske i vase savete veze blage nemam sta da gledam 🥴
"Da je lep, dobar, poveci, kvalitetan i jeftin" 🤣
Jedino na sta sam ranije obracao paznju i primecivao je ugao gledanja, probijanje svetlosti ako ima i mrtci pikseli, posto sam imao sa novim monitorom pre par godina....

Brate mili kolika peripetija, kao da cu se vencavati sa njim.
Tako je sta da se radi, priroda trzista, zakoni fizike i ogranicenja proizvodnje u fabrikama, i svega ostalog vezanog za dizajn, proizvodnju i plasiranje artikala na trziste prouzrokuju to. I razlika nija pojedinacna nijansa, nego sve detaljno sto je ocenjeno na monitoru u odnosu na konkurenciju.

Elem ispravih se, nadjoh ipak 24G2 u bazzaru, ali opet ne isplati se kad je samo 820 din skuplji u proverenoj prodavnici, koja sledeca izlazi kad se pretrazi na eponuda. Asus VG249Q je sledeci najeftiniji za 25500 din. Bilo Aoc ili Asus da uzmes neces pogresiti.

Poslednja izmena:
Tako je sta da se radi, priroda trzista, zakoni fizike i ogranicenja proizvodnje u fabrikama, i svega ostalog vezanog za dizajn, proizvodnju i plasiranje artikala na trziste prouzrokuju to. I razlika nija pojedinacna nijansa, nego sve detaljno sto je ocenjeno na monitoru u odnosu na konkurenciju.

Elem ispravih se, nadjoh ipak 24G2 u bazzaru, ali opet ne isplati se kad je samo 820 din skuplji u proverenoj prodavnici, koja sledeca izlazi kad se pretrazi na eponuda. Asus VG249Q je sledeci najeftiniji za 25500 din. Bilo Aoc ili Asus da uzmes neces pogresiti.

Kad ukucam taj model izbaci cak 4 modela, verujem da su nijanse u pitanju? Po tebi znaci da batalim curved i 1080p na 27",***a mnogo mi je 1440p +27"

Gigabyte MONITOR M27F-EK = 30k
Gigabyte MONITOR G24F-EK = 26k
AOC Gaming Monitor 24G2U/BK = 25.2k
Monitor ASUS TUF VG249Q = 26.5k
ASUS VG249Q = 25.1k
ACER Nitro QG241YP = 23k
Samsung LS24AG300NUXEN= 25k
Samsung LC24RG50FQRXDU = 23k
ACER NITRO KG272S = 28k
AOC 24' C24G1 Curved = 26k
AOC 24G2AE/BK = 26k
Iiyama G-Master Red Eagle G2466HSU-B1 = 25k

To sam uapeo daprikupim sa cenama, nekim koliko toliko razumnim... ako nisu poskupeli zadnjih meseci jer me monitori nisu zanimali.

Prilozi

• Screenshot_2021-12-14-10-52-06-664_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-12-14-10-52-06-664_com.android.chrome.jpg
    98.8 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Kad ukucam taj model izbaci cak 4 modela, verujem da su nijanse u pitanju? Po tebi znaci da batalim curved i 1080p na 27",***a mnogo mi je 1440p +27"
za AOC samo 24G2U/BK (svi drugi sa bilo kojim dodatnim slovom ili brojem su nesto kompletno razlicito VA, ili 75Hz, itd, ...)
za Asus samo VG249Q (sa dodatnim slovima i brojevima su drugi modeli)

za 27" 1080p
za Gigabyte samo M27F-EK

Nista drugo za 24" 1080p/ 27" 1080p, i ne kazem da batalis druge opcije iznad 24" 1080p, samo da za druge opcije su najverovatnije neki drugi monitori najbolja kupovina, a ne slicno nazvani od istih proizvodjaca. Nisam spominjao nista za 27" 1440p jer solidni krecu tek od 40000 din kod nas.

Evo malopre izadje novi video xD

Poslednja izmena:
@Dogzilla , ako si odgledao video (ja sam na poslu) šta preporučuju na kraju i kao se kotira AOC 24G2U/BK ?

@CaptainCrash ti si za monitor od 27 ?

Zasto ne sacekas jos par dana (dve nedelje) za novogodisnje popuste, mozda iskoci nesto dobro za pristojne pare?

Mi juce na kraju pazarili dell S2721HGF, bas slaba ponuda kod nas sto se tice monitora.
Ja sam hteo Gigabyte m27q a klinac je vise naginjao ka zakrivljenom, presudilo je sto su ovaj imali na stanju jer je mali hteo sada za odmah. Dell DGF isto zakrivljeni model ali 2K njie bio na stanju a i deset hiljada skuplji od ovog pa sam popustio :).
On ce ga i ovako koristi najvise za igre i to u 1080p. 27" i 1080p je skroz ok ocekivao sam zrnastiju sliku , 2K bi bilo jos bolje ali menjanje graficke koja bi ispratila tu rezuluciju jos nije u planu pa eto jos jedan razlog zasto uzesmo ovaj.
Najbitnije klinac prezadovoljan :)IMG_20211214_125856.jpg

Ja nisam stekao takav utisak iskreno, uvek moze da se iskopa nesto povoljno pogotovu kada se gleda da se budzet ne probije.
I da se to desi, na kraju kada prodju praznici opet ce se cene vratiti u ove sada posto njemu za rate svakako ne vaze ove web cene a vazice mu popust ako na primer kazu 10% na sve kao sto je bilo u Gigatronu za BF

Za pokretaca teme, bas sam juce ispitao trgovaca u Gigatronu jer hteo da probam Intezinu debitnu na rate.
Za artikle koji imaju dve cene a jeftinija je oznacena kao "šok" cena može na rate celokupan iznos i da se racuna ova niza cena.
Za artikle koje imaju samo dve cene ako bi hteo nizu moras 50% + 1din u gotovini a preostalih 50% možes na rate.

Mi juce na kraju pazarili dell S2721HGF, bas slaba ponuda kod nas sto se tice monitora.
Ja sam hteo Gigabyte m27q a klinac je vise naginjao ka zakrivljenom, presudilo je sto su ovaj imali na stanju jer je mali hteo sada za odmah. Dell DGF isto zakrivljeni model ali 2K njie bio na stanju a i deset hiljada skuplji od ovog pa sam popustio :).
On ce ga i ovako koristi najvise za igre i to u 1080p. 27" i 1080p je skroz ok ocekivao sam zrnastiju sliku , 2K bi bilo jos bolje ali menjanje graficke koja bi ispratila tu rezuluciju jos nije u planu pa eto jos jedan razlog zasto uzesmo ovaj.
Najbitnije klinac prezadovoljan :)Pogledajte prilog 327896
Nije krupna sačma?
Pa za razliku 4-5k bi mozda uzeo 27" samo me tripuju komentari 🤔

@Dogzilla , ako si odgledao video (ja sam na poslu) šta preporučuju na kraju i kao se kotira AOC 24G2U/BK ?
S-tier najbolje od najboljeg, nema promene od prethodne verzije xD.

Od kod nas dostupnih sto koriste taj panel, MSI G241 dolazi najbolje kalibrisan iz fabrike, ali nema nikakva podesavanja za ergonomiju pa ti treba vesa podnozje/za sto kacenje odvojeno + ima power-brick pa nije bas elegatno odradjeno.

AOC 24G2U/BK i Asus TUF VG249Q su jako slicni, s tim sto je 24G2U/BK blago bolje kalibrisan iz fabrike, USB portove, jedan vise hdmi, i jos neke sitnice, dok Asus valjda meni bolji, ne mogu da se setim da li ima jos nesto, sve u svemu jako slicno.

Poslednja izmena:
Svako ima drugacije kriterijume, moras sam da pogledas i vidis da li ti je to okej ili nije.

Ja koristim 32" na 1440p i zadovoljan sam, na 27" bi 1440p izgledalo jos bolje

Nazad
Vrh Dno