Šta je novo?

Monitor do max 32-33k din

CaptainCrash

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poena
275
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12600KF
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-plus WiFi D4 LGA 1700
RAM
2 x 16GB Kingston Beast Limited Edition 3600Mhz White edition
GPU
AMD Sapphire 7800 XT Pure
Storage
2TB NVme + 512GB NVme
PSU
ASUS Rog Strix 850W white edition
Kućište
Lian Li Lancool 216
Monitor
LG 27GR75Q-B IPS 1440p
Miš & tastatura
Apex Steelseries 3 & Logitech G502X
Ostale periferije
Logitech G Pro X
Laptop
Medion E6228
Mobilni telefon
S23 plus 8/512GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Eto resih da se ponovim monitorom pa se lomim, hocu i jare i pare...
Budzet ste videli, da je sto veci, po mogucstvu zakrivljen, da je do te cene, da ga ima u Gigatronu, Win, Tehnomanija(jer tamo seku na 24 meseca 😂)

Ukratko, da ne palamudim... za gejming laksi, distanca po metera, ne vise. Citam za 1080p da su 24" a 1440 27" al dzabe kad je to sve 60Hz ko ovaj leš sto trenutno imam dijagonale 23.6 msm.
Ono sto sam ja video sto mi se svidelo je sledece...

Ovo su kao skuplji a ova zadnja 2 jeftiniji...

Savet, neka druga preporuka? Razlika ce nadam se biti primetna kod bilo kog od ovih.
Inace ryzen7 + 1050TI trenutno, planira se zamena grafike ali ne naravno u dogledno vreme jer su cene bolesne.

Prednosti i mane ako moze 24 vs 27 zakrivljenih, obicnih? Vidim da su zakrivljeni uglavno VA paneli a ravni i IPS...
Nekako mi onaj LC Power 27 zakrivljeni zapao za oko. Ima Samsung panel, deluje ok a i cena nije visoka previse.
1440p nisam nasao u 27" da je 144+Hz po slicnim cenama.
Otcoren sam za predloge 😂
Hvala unapred...

Ovaj Samsung je dosta pristupacan sa cenom i karakteristikama🙄 samo mi malo zao da za 4k vise ispustim 27"(kad se obracunaju popusti).
Sta mislite o tom Samsungu?
Gsync vs AMD sync vs Free sync?

Poslednja izmena:
sa kojom grafikom ?

GTX 1080 Gigabyte G1 Gaming 8GB

A jedno pitanje, obzirom da mi je u kompu 1050TI trenutno(bar dok se ne stabilizuju cene) moze li to praviti problem kod ovih brzih monitora jer je preslaba karta?

Svako ima drugacije kriterijume, moras sam da pogledas i vidis da li ti je to okej ili nije.

Ja koristim 32" na 1440p i zadovoljan sam, na 27" bi 1440p izgledalo jos bolje
1440p na 32" je isto kao 1080p na 24" sto se tice slike,samo vece...(tj bolje)

A jedno pitanje, obzirom da mi je u kompu 1050TI trenutno(bar dok se ne stabilizuju cene) moze li to praviti problem kod ovih brzih monitora jer je preslaba karta?
Cene grafickih karti se,verovatno,vise nikada nece "stabilizovati"....ostace ovako nestabilizovane,tj prepucane zauvek....tj to ce biti regularne cene grafickih karti

Sa 1050ti neces moci vecinu novijih i zahtevnijih igara da pokrenes na 1080p u 144fps (na nekom brzom monitoru od 144hz)....bolje ciljaj neki monitor od 75hz,jer ces sa 1050ti vecinu (ne sve) igara moci da pokrenes u 75 fps.....(ako nisi neki profi igrac brzih pucacina,verovatno ti razlika izmedju 75hz i 144hz nece ni biti tako drasticna)

E,te price kako ce biti dostupno tada,kako rudarima nece biti ovo-ono isplativo su bullshit...mesecima ranije se raspredale slicne teorije kako ce kripto da pukne,kako ce da "proteraju" majnere iz Kine jer trose puno struje,itd i kako ce zato cene grafickih da se vrate na normalu,pa vidimo nista od toga...

Tako da ce cene grafickih zauvek da ostanu ovako nenormalne,tj to sto sad npr 3080 graficka kosta skoro 2000 eura,to ce postati njena standardna cena...i ako neko hoce takvu kartu,mora da plati tih 2000 eura...

Btw,za gejmere je toralno irelevantno sto ce grafike sa 4 i manje gb biti jeftinije (mada ja ne verujem ni u to) jer je 4 gb za danasnje igre malo cak i za 1080p,a za gejming 1440p i 2160p je totalno neupotrebljivo

Ma mogu da ga hm.. Probajte slobodno GeForce NOW, sada je manje od 10€ mesečno a sve radi na maksimum. Treba samo razbiti barieru u glavi koja kaže da dobre igre tražne dobre i skupe grafike. Dolazi vreme Cloud Gaming i to na velika vrata. Ovih zadnjih 2-3 godine su zapravo vremenska prekretnica kada je polje gejminga počelo da se menja. Za kvalitetno igranej su potrebne samo tri stvari. Dobar net (sa GeForce NOW), NVME i naravno dobra igra.

P2422h ili p2722h i vozi...
Hmmm.. ne bih da ispadnem nezahvalan ali... ovaj drugi model od 27 cola, pa on je preskup Bog te mazo.... za te novce ima AOC 27 curved sa "kao" 0.5 ms i msm 240Hz u Gigatronu(oko 33k)
A od tog pvog ima neki Samsung isto curved na akciji 24" 4ms i 144Hz za 19990 🤔
(samo sam naveo primer)
Nekako mi mnogo para da predjem sa magarca skoro pa opet na magarca, mislim na osvezenje.
Sto se panela tice verujem. da je za 2 klase bilji od ovog mog sadasnjeg.
😳
Samo razmisljam, da me ne shvatis pogresno.

Ma mogu da ga hm.. Probajte slobodno GeForce NOW, sada je manje od 10€ mesečno a sve radi na maksimum. Treba samo razbiti barieru u glavi koja kaže da dobre igre tražne dobre i skupe grafike. Dolazi vreme Cloud Gaming i to na velika vrata. Ovih zadnjih 2-3 godine su zapravo vremenska prekretnica kada je polje gejminga počelo da se menja. Za kvalitetno igranej su potrebne samo tri stvari. Dobar net (sa GeForce NOW), NVME i naravno dobra igra.
I sa tim GeForce-tom Now sa npr 1050ti igras Cyberpunk 1440p ili 2160p high/ultra sa 144fps bez ikakvih problema?
Hmmm.. ne bih da ispadnem nezahvalan ali... ovaj drugi model od 27 cola, pa on je preskup Bog te mazo.... za te novce ima AOC 27 curved sa "kao" 0.5 ms i msm 240Hz u Gigatronu(oko 33k)
A od tog pvog ima neki Samsung isto curved na akciji 24" 4ms i 144Hz za 19990 🤔
(samo sam naveo primer)
Nekako mi mnogo para da predjem sa magarca skoro pa opet na magarca, mislim na osvezenje.
Sto se panela tice verujem. da je za 2 klase bilji od ovog mog sadasnjeg.
😳
Samo razmisljam, da me ne shvatis pogresno.

Ako nisi razumeo,sa 1050ti grafickom ti ne vredi da razmisljas ni o jednom monitoru koji ima vise od 75hz osvezavanja.....tj mozes da razmisljas i kupis,ali ta kartica nece moci da "iskoristi" takav monitor u potpunosti (tj da potera neku noviju igru u toliko fps-a koliko monitor ima hz osvezavanja)......ja recimo imam laptop koji ima gpu 1060 sa 6 gb i nema govora da vecinu novijih igara potera na vise od 90-100ak fps-a u 1080p....RDR2 na high sam igrao u nekih 40-50 fps-a...

Jedino ako kasnije nameravas da kupis neku noviju i (dosta) jacu graficku...

Btw,mozda to zavisi od coveka do coveka,ali curved monitori na manjoj dijagonali od 31,5" bas i nemaju nekog smisla.....tj suvise su "mali" da bi bili zakrivljeni...

Poslednja izmena:
Cene grafickih karti se,verovatno,vise nikada nece "stabilizovati"....ostace ovako nestabilizovane,tj prepucane zauvek....tj to ce biti regularne cene grafickih karti

Sa 1050ti neces moci vecinu novijih i zahtevnijih igara da pokrenes na 1080p u 144fps (na nekom brzom monitoru od 144hz)....bolje ciljaj neki monitor od 75hz,jer ces sa 1050ti vecinu (ne sve) igara moci da pokrenes u 75 fps.....(ako nisi neki profi igrac brzih pucacina,verovatno ti razlika izmedju 75hz i 144hz nece ni biti tako drasticna)

Imam mozda kombinaciju da menjam 1050ti za gtx 970 isto 4gb,matorija je msm ali da li se isplati taj prelazak, cene su iste?
Sta mislis o ovom modelu?

LC27RG50FQRXEN

Ima jos 1 u Gigatronu... fina cena.

Imam mozda kombinaciju da menjam 1050ti za gtx 970 isto 4gb,matorija je msm ali da li se isplati taj prelazak, cene su iste?
Sta mislis o ovom modelu?

LC27RG50FQRXEN

Ima jos 1 u Gigatronu... fina cena.

970 je osetno jaca od 1050ti,tj daje dosta vise fps-a u igrama

gtx 970 daje i po 120fps-a,sto bi bilo prihvatljivo i za 144hz monitor...mada,veliko joj je ogranicenje sto ima samo 4 gb memorije,ne znam da li je bilo modela sa 8 gb....ali posto je 970 jaca od 1050ti svakako se isplati da je menjas (ako je 970 u ok stanju i radi dobro)

LC27RG50FQRXEN deluje dosta dobro po specifikacijama,mada ne znam koji ce mu andrak bas 240hz osvezavanja,a i predlozio bih ti da ga pogledas pre kupovine i vidis da li ti odgovara 1080p na 27" monitoru,jer neko misli da je slika suvise pikselasta

Vrh Dno