Šta je novo?

Monitor do 12 000 dinara?

ale

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poena
415
Posle 5 godina vernog sluzenja,moj Prestigio je zavrsio svoju karijeru.
Sta uzeti do 12 000 dinara?
Vazno mi je da bude sto manje `duhova` dok gledam film,posto je na ovom odziv bio 8ms,i bio je katastofalan za gledanje youtuba i filmova.

Jel valja neki od sledecih monitora:
Philips 221v2
Samsung e2220n
Lg flatron w2240s-pn

Gledam sad u winwin cene i vidim da je malo bolja ponuda do 13 000.Jel moze nesto bolje da se uzme za te pare,od onih preporucenih?
Ali prvo mi recite kakvi su ovi sto sam predlozio,posto su oko 12 000?To je jedina prodavnica u SM koja je koliko-toliko dobra sa cenama?
Imam i opciju da narucim sta mi se svidja,tako da sam povecao budzet na 13 000.

LJUDI PREDLAZITE!

Svakako idi na full HD monitor (1080p), jer verovatno neces skoro menjati. Malo je nezgodno sto mnogi full HD monitori u ovoj klasi imaju samo VGA prikljucak, potrazi neki sa DVI, kako bi to imalo smisla.
Posto kupujes u winwinu, ovaj Philips 227E3LSU deluje solidno, meni bi usao u uzi izbor. LG i Asus imaju 3 godine garancije, sto opet nije zanemarljivo, ali imaju samo VGA. Samsung i Lenovo ne bih ni razmatrao.
Pogledaj monitore u radnji, a naruci preko weba, dosta je jeftinije, a plus mozes da zamenis ako ti se ne svidi.

Poslednja izmena:
Pogresno sam se izrazio.Monitor uzimam u radnji u S.M. a na sajtu winwina sam samo gledao ponudu,posto mogu da narucim koji se meni svidja,a zanemarljiva je razlika u ceni.E sad covek mi preporucio ovaj model,stize krajem nedelje i kosta 13 500.Sta mislte,on covek kaze da je odlican.
http://www.lg.com/us/monitors/lg-E2242T-BN-led-monitor

Ima 3 godine garancije.
A sto se tice gore preporucenog Filipsa,ima 2 godine garanciju,tako da dajem prednost Lg-iju.

Poslednja izmena:
Ja imam E2240 sto mu dodje malo stariji model iste klase. Zadovoljan sam do sada sa njim a šljaka mi bez greške već godinu ipo dana. Jedinu manu koju bih mogao da navedem su vertikalni uglovi gledanja, ali ništa drastičnio.

Nije zanemarljiva godinu dana duza garancija, LG je svakako dobar i pouzdan proizvodjac, pa i dobavljac panela za mnoge druge. Razmisli i o Asusu, takodje 3 godine garancije, sa istim specifikacijama, a nizom cenom. Konkretno, ovaj. Specifikacije za poredjenje ovde.

Edit: U "Monitoru" je jos jeftiniji, 10.800.

Poslednja izmena:
@ale

Nisam imao prilike da vidim taj LG,ali mislim da ne vredi dati 13500 za njega ( u specifikaciji osim "ultra slim" ne vidim nista posebno ),kada ostale veoma slicne modele imas za 11000.

Izmedju ostalih, i Asus kupuje panele od LG-a. Kad se uporede specifikacije VH228D i tog LG-a, vidi se da su skoro identicne, pa je vrlo verovatno da je rec o istom panelu. Da LG ima bar DVI port, ili bilo koju drugu opipljivu prednost...

Onda vredi razmotriti, nisam video. Novije grafike vec nemaju VGA izlaz, a pre ce doci na red za zamenu grafika nego nov monitor, zato je DVI vise nego pozeljan.

Hocu da budem siguran,posto se ne razumem u monitore.Evo slike,definitivno ima DVI.
2n9l2co.png

Ma ima u specifikacijama, nisam gledao pazljivo. Za svaki slucaj pogledaj i na samom monitoru, a trebalo bi da bude i DVI kabl u paketu sa monitorom.
Znam da si rekao "nema vise dodavanja para", ali VEOMA si blizu da dobacis do IPS monitora, koji kvalitetom svakako nadmasuju vec prevazidjene TN modele. A za najjeftiniji IPS ti fali samo jos 1 crvena :D
http://www.eponuda.com/monitori/asus-vs229h-monitor-cena-210425
Nema komentara na njega, ali pogledaj npr. na newegg.com, pa proceni sam.
Ima DVI, pa cak i HDMI, ali sto je daleko vaznije - IPS panel. I 3 godine garancije, kao taj LG. Najbolje bi bilo da ga pogledas negde, da vidis kolika je razlika u odnosu na TN panele, pa ga narucis tamo gde je najjeftiniji.

nema šanse

Prijatelju, za 12-13 hiljada jednostavno nema šanse da kupiš dobar kvalitetan monitor. Čak ne možeš da kupiš ni srednjeg kvaliteta. To što ima za te pare to je sve takoreći dno ponude, loš kvalitet slike, loša izrada, mala funkcionalnost u pogledu svega mogućeg. Jedino što je dobro to je cena. Bacićeš 12-13hiljada i kupićeš jedno veliko ništa. Dodaj bar još neku hiljadu pa bar da uzmeš neki srednjeg kvaliteta. Jer ovo što ti gledaš je sve grđe od grđeg.

Pogledaj negde oba uzivo, najbolje bi bilo u istoj radnji, i nemas razloga da zuris, ne moras kupiti za 7 dana novi monitor, iako verujem da te svrbi :D

Jaoo nemas pojma koliko :D Nisam ja pofesionalac pa da mi sada treba ne znam sta.Znaci prosecan monitor za gledanje klipova na youtube,filmova,i poneku igricu,ali s obzirom koju graficku imam,to ce biti na maloj rezoluciji.

Druze, IPS paneli su daleko bolji od ovih koje si imao priliku da vidjas po prodavnicama. Oni imaju veliki ugao gledljivosti, mozes da gledas skroz odozdo/odozgo/sa strane i vidi se IDENTICNO kao da gledas pravo. Znaci boje su skroz iste, tako da u vecoj sobi veliki broj ljudi moze da gleda isti monitor i nece biti nikakvih problema. A boje su im odlicne i realne (ono sto je u prirodi plavo isto je tako i na ekranu). Znaci kako vidis na ekranu tako ce da ti ispadne na fotografiji (izuzetno vazno za arhitekte i slicne branse).

Ako je razlika u ceni mala, veruj mi da se itekako isplati da uzmes IPS. Tesko da ces ga kasnije prodavati zbog kvaliteta, ali ako se odlucis, sigurno mu nece pasti toliko cena kao ostalim monitorima.

Vrh Dno