Šta je novo?

Monitor do 12 000 dinara?

• Začetnik teme Začetnik teme ale
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ale

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poena
645
Posle 5 godina vernog sluzenja,moj Prestigio je zavrsio svoju karijeru.
Sta uzeti do 12 000 dinara?
Vazno mi je da bude sto manje `duhova` dok gledam film,posto je na ovom odziv bio 8ms,i bio je katastofalan za gledanje youtuba i filmova.

Zbunjuje me to,sto ima ovih ips-led za 14 000,a za iste pare ima i led monitora.Sada mi cudno zasto je ista cena,ako su toliko bolji?
Da li cu primetiti veliku razliku izmedju ips-a od 14 000 i leda od 14 000?

Verujem ja da je bolja slika na ips,ali onda bi svi kupovalo nejga a ne led.
A ovih ips ima od 14 do 30+ hiljada.

i ja sam u slicnoj dilemi oko kupovine monitora u tom cenovnom rangu, a zasto je asus ips 14k, pa verovatno zbog 14ms...ja msm da cu ipak skupljati za dell u2212hm...on ima 8ms...a i racunam da je dell kvalitetniji od asusa sto se tice monitora...

E ljudi, nemojte gledati "Dell vs. Asus", "LG vs. Dell", svaki model je prica za sebe. Asus je renomiran proizvodjac kvalitetnih monitora, i 3 godine garancije nisu slucajnost. Trazite review po netu za konkretne modele, to je najbolji nacin da izbegnete gresku. Evo npr. ovde kazu "If you're a gamer who values good view, don't worry about the response time. 14ms is not noticable when compared to a regular TN screen." Mada su ga malo previse nahvalili, deluje maltene kao narucen tekst. Ali zato newegg ne laze.

ok, slazem se za poredjenje konkretnih modela ali iz izskustva kad god sam kupovao nesto sto je kostalo "previse dobro da bi bilo istinito" obicno je i bilo "koliko para toliko i muzike" zato idem samo na proverene sigurice, kao sto je slucaj kod grafa, konkretno powercolor i sapphire, nije powercolor los, ali je po meni sapphire kvalitetniji i zato je generalno skuplji i zato preskacem powercolor modele...

sto se tice konkretno ovog asusa, kupio bih ga, ali ne zelim dok prethodno ne vidim makar 5 utisaka iz prve ruke 😀

ja u krusevcu nemam gde da odem, danas kupovao kulere i bacim pogled na monitore, sve neke krdze od 15 000 pa na gore, htedo da ih pitam dal se drogiraju nego ae...a najozbiljnija i najopremljenija prodavnica, iskljucivo chieftec, od svake velicine po jedan model, a ostali nemaju ni to, bruka... i zato sve sto kupujem, kupujem na preporuku sa ovakvih ozbiljnijih foruma...

Ja mogu da ti preporučim moj monitor koji koristim više od 3 godine i koji je kupljen za oko 200 € , a sad mu je cena 11 000 - 12 000 🙂

PHILIPS 244E1SB

24 " , FullHD , Analogni, DVI, HDMI ...

Odličan je za sve osim baš ako se ne baviš fotografijom i kasnije štampom jer nema IPS panel .
Opet kažem za te pare je fenomenalan cheers

To si nesto pogresio, nema tog modela u prodaji. S obzirom na to da si ga kupio pre 3 godine, nije ni cudno.

Nisam ja ništa pogrešio valjda znam koji monitor imam godinama i koji me odlično služi 🙂

http://www.itsvet.com/proizvod/philips-244e1sb/comp_comp_monitor/12/1804

Da kupljen je pre par godina , ali sam ga pre nedelju dana video u Merkator tehnici , na istom mestu gde sam i ja kupio .
Samo treba malo da se potraži, sigurno ga ima još negde po prodavnicama ...

Od kupovine poslednjeg primerka iz magacina, ili primerka vracenog sa reklamacije, daleko sigurnija varijanta je monitor naruciti online, u tom slucaju tu je rok od 15 dana za odustajanje od kupovine, sto nije primenjivo za monitor kupljen u radnji.

Od kupovine poslednjeg primerka iz magacina, ili primerka vracenog sa reklamacije, daleko sigurnija varijanta je monitor naruciti online, u tom slucaju tu je rok od 15 dana za odustajanje od kupovine, sto nije primenjivo za monitor kupljen u radnji.

Daleko je sigurnije kupiti u radnji i videti uživo kako izgleda 🙂 Osim toga dobija se garancija od nekoliko godina + mogućnost plaćanja na 12-24 rate bez kamate 😉

A zasto ne bi uzeli "best of both worlds":
-odete u radnju izaberete koji hocete i kazete da vam bas taj daju preko neta.
-a kad narucujete netom stavite danas veoma koriscenu opciju "licno preuzimanje"

Time dobijate:
-odabrani primerak
-placate kako hocete
-ne cekate kurire i ne brinete o tumbanju proizvoda
-mozete da vratite u roku od 14 dana ako vam ne odgovara (mada ste to vec videli i u radnji).

Tesko da ce puno padati, ali nemas ni razloga da zuris, taman da skupis jos para, mozda i za vecu dijagonalu. Imas tamo na eponuda.com i grafikon fluktuacije cena za svaki proizvod, pa prati. U medjuvremenu, kupi evrice 😀

Ja mogu da ti preporučim moj monitor koji koristim više od 3 godine i koji je kupljen za oko 200 € , a sad mu je cena 11 000 - 12 000 🙂

PHILIPS 244E1SB

24 " , FullHD , Analogni, DVI, HDMI ...

Odličan je za sve osim baš ako se ne baviš fotografijom i kasnije štampom jer nema IPS panel .
Opet kažem za te pare je fenomenalan cheers

Da jos kad bi mogli da ga nadjemo u Srbiji 🙁

Nazad
Vrh Dno