Šta je novo?

Monitor Audio bx2

Učlanjen(a)
14.04.2010
Poena
170
Internet i casopisi su puni hvalospeva za ove zvucnike, odnos cena mogucnosti, pravim premestaj u kuci pa mi pioneeri cs990 ne odgovaraju a mogu od drugara da dobijem dobru cenu za njih. Dali ste slusali ove zvucnike, sta jos ima u rangu do 300e a da bi se slagalo sa mojim philips fa-860 pojacalom.. Slusam uglavnom strano, dire straits, pink floyd, malo bluza, soundtrackove (hans zimmer, jablonsky, howard shore), dali je bolje ovo ili npr onaj jbl l77 lancer sto dugo stoji na k/p...

Jednom recju, kad bi poslusao Dire Straits na L77, zaboravio bi i oznaku tom MA. :D

Bolje poslusaj i jedne i druge. Dosta sam polovnih zvucnika cuo koji nisu imali veze sa ocekivanim zvukom. Ljudi ih budze, namotavaju i krpe tako da valja biti oprezan.

Ovim L77 sto se pominju su menjana vesanja i kaze da ih je menjao Sinisa Rankov, a on nije sarlatan od juce. BX2 su za taj JBL blago receno igracke, skroz druga klasa zvucnika.

Ne bih ja ni gledao taj Lancer, ipak je u klasi cene sa L100/4311 (cca ~400e) a L100 je daleko bolja kutija. Moze i L96 za jos manje para da se nadje. Dire Straits na L100 = WIN :D

Sto se tice LX44, pre nedelju/dve mi je nudjen na 100eu, mislim da mu je to-to, koji dinar gore dole. Sto se "vrednosti" tice. Sto se svirke tice, taj visoki ume da bude cak i interesantniji od starijeg JBL kartonca (LE25), da da poseban smek zvuku. Bass i srednji su daleko ispod L serije, pogotovo daleko od "ozbiljnijih" basova (L100/4311, L96/L112 i bratije).

Moj savet, JBL L96 za to sto ti hoces i za budzet koji imas, ako vec hoces JBL. Monitor audio BX2 nema, pogotovo u tim zanrovima, sta da trazi tu.

Ja imam bx2, meni sey čuju sasvim korektno, ali ja nisam baš takav expert sa extra sluhom

Dali je iko slusao jbl l19, ima ih nekoliko na kp,fidelity je najpovoljniji, za osmicu u njemu kazu da je najbolji 8 inca bas ikad napravljen...

Slusao sam ja, ne znam sta da ti kazem... ono sto sam cuo bolje da nisam... Basa nigde, sredine isto, visoki cangrljaju i to je to :D Ako je to najbolja osmica, kako onda tek svira losa...

Pre mesec-dva sam cuo sve zivo od bookshelf od 20-500 eura. MA RX2 i BX2 su ubedljivo dva najveca razocaranja za mene. Oni se toliko lose cuju posebno RX2 da je to strashno (a kad se jos pridoda onoliko drajver tj najveci u klasi, da ne govorim). Mnogo mnogo loshi zvucnici. Pojma nemam zasto pisu to sto pisu na what hifi. Recimo Aviano i Mezzo od M-Short su u drugoj galaksiji kad je kvalitet u pitanju...

Ljudi, What Hi-Fi nije nikakvo merilo niti autoritet kad je Hi-Fi u pitanju, ni originalno izdanje, a pogotovo ovo domaće.

Pre mesec-dva sam cuo sve zivo od bookshelf od 20-500 eura. MA RX2 i BX2 su ubedljivo dva najveca razocaranja za mene. Oni se toliko lose cuju posebno RX2 da je to strashno (a kad se jos pridoda onoliko drajver tj najveci u klasi, da ne govorim). Mnogo mnogo loshi zvucnici. Pojma nemam zasto pisu to sto pisu na what hifi. Recimo Aviano i Mezzo od M-Short su u drugoj galaksiji kad je kvalitet u pitanju...

Idem trkom kuci sada da bacim u djubre moje bx2 :p, il' da idem na zamenu bubnih opni :)

Idem trkom kuci sada da bacim u djubre moje bx2 :p, il' da idem na zamenu bubnih opni :)

Hahahhaa bubne opne zadrzi ali mozes da zamenis za Aviano 1 ;)

Ljudi, What Hi-Fi nije nikakvo merilo niti autoritet kad je Hi-Fi u pitanju, ni originalno izdanje, a pogotovo ovo domaće.

Nije ali ipak egzistira i ljudi de facto citaju sta oni tamo pisu. Meni je samo neverovatno kakav hvalospev su napisali...

ja sam uzeo na preporuku sa foruma bx2 i PREZADOVOLJAN SAM!
krenuo sam of lorstendera za 500e sa preslusavanjem, i onda zavrsio na bx2 koji daju babaroga zvuk sto se tice muzike koju ja slusam.
Idi u 4audio i trazi da ti puste probu, ja sam ih upario sa yamahom 471 zbog toga sto mi je racunar daleko od sistema 7m pa sam povezao optikom.
+ cinjenica da meni ovi zvucnici pokrivaju oko 30m2 + dodatak od jos 13 kvadrata znaci oko 43 kvadrata prostora. Povezani su mi i na D3, i time sam prezadovoljan.
Ne popunjuju zvuk skroz i nisu za zurke, ali kvalitet zvuka stvarno predobar, ako volis takav zvuk. Nije zasladjen kao recimo jbl, jako su audiofilski i precizni, malo mozda hladniji za necije uvo.
Ali za kad pustim Sade na njima svi se smrznu kako zvuce i sta izvlace od tonova. Sada su se usvirali posle par nedelja i stvarno je i zvuk topliji nego na pocetku, mada i navika cini cudo.

topla preporuka
uskoro cu da isfotkam enterijer i zvunike pa cu da ih postavim da zatvorim moju temu postavljenu na pocetku godine :)

Nije ali ipak egzistira i ljudi de facto citaju sta oni tamo pisu. Meni je samo neverovatno kakav hvalospev su napisali...

Taj What Hi-Fi a i svi ostali casopisi koji se bave mlakim vodama u hi-fiju, mogu da posluze samo za brisanje dupeta, a i tu nisu konkurentni. :D

Meni je drago da si ti srecan sa njima. Molim te nemoj pogresno da me razumes i shvatas licno posto ljudi to umeju da rade :) Ne kazem da si ti jedan od njih, ali za svaki slucaj...

U svakom slucaju uzivaj u njima a ja cu u mojim sugar-coated JBL ;)

Ajd samo da je rx smece, nego i gold (GX) serija ne vredi tih para ni iz bliza. Bas sam bio kod forumske Hifi legende Miomira, kad mu je lik doneo novu gold seriju u fazonu: cupaj, vadi, premotavaj, samo napravi da sviraju :). Kad je pustio svoj custom zvucnik i uporedio sa gx-om, ko dupe i oko u korist custom-a. Doduse, MA zvucnici su lepi, ono za kancelariju, hebarnik, impresioniranje komsija koji nemaju pojma o hifi-ju, itd...

Sad ce Gvlada da te zapali sa sve M-Shortom :D :D :D

Jes.... bas me briga.... znam kako to zvuci kod mene i ne postoji osoba koja se nije odusevila zvukom. Znam 3 osobe koje imaju RX2 i nijedna se ne zali, niti planira upgrade (menjanje) slicne klase.
Kome se ne svidja neka nadje bolje i uziva u tome sto ima. Po mogucstvu staro nekoliko decenija, da sazri drvo....

Poslednja izmena:
Jes.... bas me briga.... znam kako to zvuci kod mene i ne postoji osoba koja se nije odusevila zvukom. Znam 3 osobe koje imaju RX2 i nijedna se ne zali, niti planira upgrade (menjanje) slicne klase.
Kome se ne svidja neka nadje bolje i uziva u tome sto ima. Po mogucstvu staro nekoliko decenija, da sazri drvo....

Hahahahaha, najbolje da se nadje neki primerak koji je radio Djepeto, to je kvalitet :)

Ja sam zadovoljan sa bx2, onoliko koliko imam vremena da skusam muziku u toku dana, oni su vrhunski!
Off - a ono lepo/ruzno...pa jes' bitno je i da bude lepo npr NAD, nista od uredjaja ne bih uzeo, pa makar ispadale gole plavuse iz njih :), eto toliko su mi ruzni...

Vrh Dno