Šta je novo?

Periferni uređaji Monitor 43"+

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

milos0888

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
R5 1600af
Matična ploča
Gigabyte ab350m-gaming 3
RAM
2x16gb 3200mhz
GPU
Rx 6700xt
Storage
Samsung 970 1tb, 3xhdd
Zvuk
Marantz nr1510+ Polk
PSU
Asus strix 650w gold
Monitor
LG 43' 4k
Miš & tastatura
Logitech Master
Mobilni telefon
Iphone 15 pro
Pametni uređaji
Apple watch SE
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Trenutno koristim philips tv 43PUS7805 ali se ostetio i defektan je u jednom uglu. Da li opet uzeti tv i koji? Ili je ovako neki monitor bolji ? Tacnost boja mi nije bitna, samo mi treba povrsina za 4 prozora istovremeno

LG Smart Monitor 43" IPS 43SQ700S-W​

jeftiniji je televizor. no, nije svaki dobar da radi i kao monitor.

nisi naveo budžet. pretpostavljam da je oko 500€, pošto je to neka cena u domaćim radnjama za taj monitor

prema specifikaciji, solidan monitor

@sasa022 čisto sumnjam da 43-jka 4K od ~200€ može da radi kao monitor. to je više za usputno prikazivanje prostog sadržaja. a i ta Tesla je ionako VA, a čini mi se da @milos0888 traži IPS

@milos0888 u međuvremenu sam dopisao nešto. sad sam pogledao specifikacije za taj Philips, u pitanju je VA (MVA) panel. imaš li posebnih zahteva po pitanju tipa panela?

Poslednja izmena:
@momsab

Ako se koristi za office , koja je razlika izmedju VA i IPS i 60 / 100 / 100+ Hz ???

Kad i najjeftiniji non-smart modeli izdrzavaju po ceo dan ukljuceni po kladionicama ,
sto npr. ovaj Tesla ne bi izdrzao u office okruzenju ?

Hz mi nije bitan, 60 je sasvim ok iako cu igrati i igrice(~10h mesecno). Cisto me interesuje da li za 60k ima bolji tv da sluzi kao monitor ili uzeti ovaj monitor.

Evo update, danas stigo LG iz moje prve poruke. Kvalitet ekrana je bas nebo i zemlja u odnosu na onaj philips tv. Kao i sama izrada, operativni sistem i portovi. Izgleda mnogo lepse, kao kopija apple monitora i savrseno se slaze uz mac mini m4 :)
Plus sto mac os nudi mnogo vise opcija za rezolucije jer je monitor a ne tv. Svaka preporuka

Nazad
Vrh Dno