Šta je novo?

Periferni uređaji Monitor 1440p ultrawide 34" IPS

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Dumtrasmuzika

Cenjen
Učlanjen(a)
30.09.2011
Poena
170
Pozdrav svima.

1440p ultrawide 34" IPS.
Filtrirao sam cene, evo i linka, ali idu od 400€ do 900€.
Šta je pametno uzeti sa spiska, maltene su svi slični.

Monitor se kupuje jednom u nekoliko godina, gledam nešto da traje, i da je prikaz boja dobar.

LC Power LC-M32-QHD-165-C
MSI G32CQ4 E2
Acer Nitro EI322QURS

Pored onih gorepomenutih...
Svi su maltene isti po specifikacijama, 1500R kriva, samo tilt na postolju, DP+HDMI i 3.5mm izlaz za slušalice...nijedan se ne ističe po nečemu (Acer ima najjači brightness), skoro da nema testova za njih (MSI je dobro ocenjen na Amazonu)...pa biraj.

Cao svima, da ne otvaram novu temu kad mi je potreban savet za slican monitor kao OP-u samo nize cene

Potreban mi je savet, zbog posla, excel tabele i prekucavanja pa mi treba 30-34" UW monitor, zakrivljen po mogucstvu ali nije obavezno, nekako mi zakrivljen deluje bolji zbog ergonomije a i lepse izgleda. Sami portovi nisu bitni, obavezno je da ima PBP mod
Suzio sam izbor na par modela
LC Power LC-M34-UWQHD-100-C-V3 ~ 280e
Xiaomi Curved 30 ~280e
LG 34WP65CP-B ~320e

Zanimljiv mi je i Xiaomi Curved 34 ali je preskup, ne znam da li opravdano drzi toliku cenu. Nasao sam polovan na oglasima za 300e ali mi polovno nije bas najsjajnije.

Generalno za ovaj LC sam nasao da je samsungov panel, xiaomi 30" nema nekih info dok je LG klasika samo se zale na jacinu osvetljenja i ghosting, sto koliko sam citao je standard za VA panele a i meni nece uticati mnogo jer radim u generalno tamnijem okruzenju i nece se koristiti za gaming.

Otvoren sam za sve vrste predloga prednost domace radnje a moze i KP, samo da je cena tu oko 300e

Evo ti nekih mojih iskustava sa nekim od pomenutih.

Imao sam Xiaomi Curved 34' i bio sam generalno zadovoljan, mislim da je Samsungov panel koji je bio skroz korektan.

LG 34WP65CP, rizikovao, kupio u Gigatronu i vratio, panel me baš razočarao osim boljki koje ima, tamne ivice na beloj pozadini, ume da se ne vidi poslednjih par redova piksela (doduše meni je to bilo okej). Sam prikaz veoma loš, na Xiaomi-ju za klasu bolji, tako da bih njega preskočio.

Za LC Power nemam nikakvih informacija, ali sam skoro kačio ovde sličnu temu i @jurodivi je dao sledeće preporuke:

Iiyama XCB3494WQSN - Za koji sam i sam pročitao dosta dobrih recenzija.
MSI Pro MP341CQ - Po recenzijama sam takođe video da je solidan.
Gigabyte M34WQ - Takođe dosta pozitivnih recenzija.

Ne znam samo u kom su cenovnom rangu.

Ako te ne mrzi izlistaj i temu u ovom delu foruma što sam okačio sa sličnim naslovom.

Izlistao sam tvoju temu, pomalo me iznenadilo tvoje iskustvo sa LG-jem nekako sam se uzdao najvise u njega jer sam juce gledao u CTshopu izlozen i delovao mi je okej, mozda da svratim ponovo i obratim paznju na ove stvari koje su tebe mucile.
Nazalost ovi tvoji predlozi iskacu iz mog budzeta koji je oko 300e gore dole 20-30e.
Generalno ne bih IPS jer dosta radim sa tamnim pozadinama i mislim da bi me vise smaralo probijanje osvetljenja i sive boje.

Ne znam kako su se pokazali ti Xiaomi monitori, da li rizikovati uzimati polovan ili uzeti manji od 30" nov, mada sta tu moze da crkne toliko. Vise me brine panel lutrija i zezanje sa vracanjem i zamenom istih, pogotovo ako se uzme kod preprodavaca na KP.

LG nije poznat po VA panelima, tako da ko zna kako te monitore sklapaju. Red veličina, njihovi monitori slične specifikacije IPS i VA, razlika u ceni duplo maltene, i verovatno sa razlogom. A da oni sami prave VA ne bi bilo sigurno ovih cena a i toliko falinki.

Moje iskustvo je sa VA panelima je bilo pozitivno maltene svaki put kada je Samsungov VA u pitanju. Ako hoćeš dobar VA, prvenstvo bih jurio one brendove gde je Samsungov panel.

Koliko vidim Samsung Viewfinity S5 je na KPu 290-300 a VA je i 10bit-a, naleteo sam ranije na neke testove gde mu je izmeren kontrast preko 4000:1. Jedino 100hz ako ti to ne smeta, ali ako ga stvarno ima ispod 300 mislim da je dobra kupovina.

Samsung više ne pravi VA panele, kao ni LG...prave ih Kinezi kojima su ovi prepustili tehnologije, mislim da je CSOT u pitanju ako se dobro sećam. AU Optronics takođe, zavisi od modela...

Šteta baš, nisam znao da je Samsung odustao od proizvodnje. U Xiaomi-ju 34 je Samsung-ov panel.

Da li se to odnosi samo na monitore? Nadam se da nije ista situacija i u TV svetu :D

na kraju sam ipak prelomio i porucio kod nas LC power. U slucaju da mi se ne svidi ili je defektan imam 2 nedelje da ga vratim, a ne zelim da se uplicem sa KP preprodavcima gde, verujem saradnja po tom pitanju malo teza. Javljam utiske kroz par dana kad bude stigao.
Mare hvala na pomoci i predlozima, ponajvise za LG.

Nema šta, neka te služi, nadamo se da neće biti problema 😁. Taman pošto nema nekih recenzija po internetu za nega, ostavi ti ovde.

Vrh Dno