Šta je novo?

MONEYSEND mi skinuo pare sa racuna?

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poruke
2,883
Poena
690
niti sam korisnik ovo servisa, niti imam pojma zbog cega, ali juce mi ladno Moneysend skinuo 300din sa racuna u banci. Zvao banku, kaze, nemam nikakve transakcije sa karticom da bi ovo bilo skinuto, ali jos ce da provere. pisao i moneysendu email, i dobio sledeci odgovor:

"
Poštovani,

Koliko vidim vi nemae kartice izdate od strane iPaya-A1

Banka izdavaoc vase kartice obrađuje vase kartične transakcije ako se ovo vidi na vašim transakcijama kartice koju je izdala banka mora I banka izdavaoc da vidi tu transakciju jer obradu vaših transakcija radi banka izdavaoc. MoneySend koriste mnogi – Googl I PayPay …."

kakav crni google, kakav crni paypal, nista od toga ne koristim?

Da li je neko imao slicna iskustva, i sta mi preporucujete da uradim? nije mi frka zbog 300din, ali ne zelim da me iko potkrada pa makar i dinar u pitanju bio, a ne daj Boze da se ovo ponovi opet.....\

1642677111996.png
Hvala za odgovore ako ih bude
 
ne, nemam nista. kazem, banka je proverila, nikakvih transakcija (sem ove ka moneysend) nije bilo sa mog racuna/kartice, ni njima nije jasno sta je u pitanju, rade provere.....
 
@oogabooga izvod kaže da ti je uplaćeno direktno na Master posredstvom servisa MoneySend i za to Sberbank obračunava 1,5%. Ako se to nije desilo, uloži prigovor i zahtevaj od njih da se ta provizija stornira.
 
@oogabooga izvod kaže da ti je uplaćeno direktno na Master posredstvom servisa MoneySend i za to Sberbank obračunava 1,5%. Ako se to nije desilo, uloži prigovor i zahtevaj od njih da se ta provizija stornira.
drugarica koja mi je poslala 5000din, je poslala preko ebankinga sa Rajfajzena, direkt sa racuna na racun, i nije prvi put da mi je slala tako i nikad nista nije bilo obracunato. drugo, koliko vidim na sajtu moneysend, to ide sa kartice na karticu, a moj broj kartice nema niko.... prilicno zbunjujuce..... u banci kazu da nema osnove za ovo, i da ce da izvrse provere....
i trece, i da mi jeste drugarica poslala sa kartice na karticu, ne slaze se iznos, proverio sam na njihovom sajtu:
1642678803044.png

sto mu u prevodu dodje 45 plus 45din, nikako se ne slaze
 
@oogabooga ovo je po tarifniku Sberbanke i znam da kao Mobi rade to isto. To što je tvoja drugarica tebi uplatila na račun kroz instant/kliring/rtgs nalog nema veze sa ovim. PaySend i MoneySend funkcionišu tako što daš svih 16 cifara Master kartice i na taj način se izvrši uplata. Jedino ako si tražio neki povraćaj za kupovinu pa su obračunali zbog storniranja transakcije, e u tom slučaju i ima osnova za naplatu provizije.
 

Prilozi

  • Screenshot_2022-01-20-13-07-02-707_com.picsel.tgv.app.smartoffice.jpg
    Screenshot_2022-01-20-13-07-02-707_com.picsel.tgv.app.smartoffice.jpg
    163.1 KB · Pregleda: 41
ma nisam davao nikom broj kartice , cekam sad iz sberbanke sta ce da kazu, poslali su mi mail da istrazuju.....
 
  • Like
Reagovanja: uji
dobih izvestaj iz banke konacno...... skinuto mi je za isplatu sa paypal-a na karticu...... ali sto me cudi, 20tak puta sam u zadnje 3 godine pustao pare sa paypala na karticu i nikad nista dodatno nije skidala banka?
 
ap ajde ok, ali pre mesec i po dana pustih isto i nista mi nije bilo skinuto?
 
Da li banke kod nas inace naplacuju naknadu za povlacenje sredstava sa PayPal i slicnih servisa preko Visa/MC registrovanih na servisima?
 
@neo geo trenutno naplaćuju Sber 1,5% i Mobi 3%.
@oogabooga ako u ugovoru stoji da naknade i troškove mogu da ti naplate retroaktivno, onda se nemoj iznenaditi.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno