Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

@phoenix mislim da mu je dobar strap jer ova karta nije mogla sa def biosom preko 1980 za memoriju, kao i vecina hynix-a nece lako preko 2000mhz, sad ocito ide 6h test eth+pascal i sad ako na monero spoji 24h uz neke mozda korekcije sitne oko klokova tu je to.
Ja kontam da mu memorija na ovoj karti nije neki primjerak i da bi Nitro hynix isao vise od ovog (ovo je kod njega 470 XFX koji nije najbolje hladjen).

ma ok to druze, nego hoce karta da radi na visljem kloku ,ALI sama kad je upregnes u rig nema sanse za tim klokovima, e o tome govorim

Pa ja sam pravio ove biose i nisam imao to iskustvo ako mi je karta sama stabilna kad je prebacim u rig takodjer bude stabilna, ne vidim sto bi bilo drugacije u rig-u, moze se desiti da jedna od recimo 6 kartica bude losija i da pravi problem komplet rigu, ali zato sam i rekao uz manje korekcije taktova moze se dobit stabilnost.

Ne mora ici svaka na 870hs nek bude 850hs prosjek dobro je za Hynix. Sad je moneru pala isplativost pa nije ni ovi 850hs isplativo kao recimo 30mhs na ethu, ali nikad se ne zna kako ce se isplativost kretat, svako ubrzanje je dobro doslo i doce do izrazaja ;)

ja sam se skroz prebacio na monero, nista drugo ne kopam.. imam neki predosecaj..dobar... :)

Stigle i meni napokon 470-ice Asus. Zna li neko kako je moguce da mi Clay i AB ne pokazuju isti redosled kartica, koja su najbolja podesavanja za njih,koji algo i klokovi u Clay-u, verzija drajvera?
Ja sam se malo igrao juce i testirao i nisam uspeo da prebacim po kartici vise od 600 h/s ja klokovima 1270/1850 sa def biosom, u pitanju su Hynix i Elpida memorije. Video sam da postoje modovani biosi, ali se malo plasim da to radim, da ne izgubim garanciju i nesto ne zeznem, pa ako moze neki savet, jer ne znam da odredim tacno koja je Elpida, a koja Hynix, posto mi razlicito ocitavaju softveri?

Poslednja izmena:
@nesic,

5k obrtaja, vezi ti tu kartu za konstrukciju da ti ne odleti na ulicu. :d

Dobar rezultat, ima ovde mesta napretku kod modovanja BIOS-a, moracu se i ja malo ukljuciti sa istrazivanjem.

@Milance83,

Nadam se da neces imati problema sa Asus-ima kao i ja. Uobicajen problem sto e redosleda tice za njih. Ja sam morao na papiru jasno da napisem koji je koji gpu i kojim redosledom ga programi ocitavaju, inace se pogubis.

Za odredjivanje memorije, pa najbolje u AB da na jednoj po jednoj dignes obrtaje ili clockove, zatim ces u GPU-Z videti spram tih vrednosti koji je koj gpu i koje memorije imaju.

malo zanimacije

IMG_20170225_181049.jpg

Lepe vam ovo cifre nema sta...

predobre cifre za 470 4GB hynix, na stranu to sto treba kartu undervoltovat nema potrebe da radi na ovom naponu i autamtski fan profil srediti, ali ovo je nesic samo testa radi podesio, uz malu korekciju oko taktova napravio je dobar posao....vidicemo hoce li moci elpida ovako da se nastima posto su slicni tajminzi. Moracu potplatit nesica :p

@nesic,

5k obrtaja, vezi ti tu kartu za konstrukciju da ti ne odleti na ulicu. :d

Dobar rezultat, ima ovde mesta napretku kod modovanja BIOS-a, moracu se i ja malo ukljuciti sa istrazivanjem.

@Milance83,

Nadam se da neces imati problema sa Asus-ima kao i ja. Uobicajen problem sto e redosleda tice za njih. Ja sam morao na papiru jasno da napisem koji je koji gpu i kojim redosledom ga programi ocitavaju, inace se pogubis.

Za odredjivanje memorije, pa najbolje u AB da na jednoj po jednoj dignes obrtaje ili clockove, zatim ces u GPU-Z videti spram tih vrednosti koji je koj gpu i koje memorije imaju.
Nema to veze sa Asusom. Kod mene i Nitro radi isto. Niđe veze AB i Clay numeracija kartica.
Mislim da to više zavisi od ploče nego od proizvođača kartice.
Jednu po jednu podešavati i lagano na papir.

Aha ok, hvala puno na korisnim savetima. A sto se tice modovanja biosa, da li se upustati u to i jel se gubi garancija, cak i ako posle vratis fabricki bios? Jer mislim da je 600 h/s malo jako i da ove napravice mogu mnogo bolje, kao sto vidim kod kolega, koji su se upustili u menjanje dnk kartica...:D

Imam samo jedno kratko pitanje da li Monero mnogo greje karte pitam za Amd samo :)....?
Izvinite sto smaram....

Manje greje i manje trosi :)

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Kad smo kod potrosnje, znali neko kako je moguce da monero algo trosi samo 90 w na 470-icama i da li se sme verovati AB-u?

AB-u nemoj da verujes, ali mozes meni posto ja kad merim uvek merim potrosnju iz zida.
90w je realno za 470ku, tj. kada stavim -120mV, Ali tada gpu-z pokazuje 50-55w, sto je pravih 90w otprilike.

Darko hvala na informaciji, stvarno su najjace kartice ubedljivo, odusevljen sam, jos samo da sredim bios i bice super...;)
Jel moze neko da mi potvrdi da li se sa modovanim biosom gubi garancija, jel mogu oni to da skontaju, ako se posle vrati fabricki i jel potrebno da se pomera onaj klizac na kartici pre modovanja, jer vidim na uputstvu za modovanje da se to spominje?

Generalno se gubi ali zavisi od dilerskog servisa da li će da čeprka po karticama i pre svega, da li može da čeprka po njima (da li su ili nisu brikovane).
Generalno, mislim da ovde niko za to baš ne haje jer "ko reskira, taj profitira" ;)
Opusti se i uživaj u čarima hakerisanja grafa kao i mininga.

20170305148871824990252.png
[/IMG]
20170305148871828851219.png
[/IMG]

Definitivno ko kopa monero bolji izbor je Sgminer od clay, haj sto vise daje, ali manje trosi sgminer od clay, i manje temperature kartica, samo sam pustio jedan pa drugi miner sve je ostalo identicno.

Treba ga provocirat tamo na bctalku napravice on sigurno brzi miner i obeco je da ce izbacit brzi miner za monero, a pisao je da moze malo jos izvuc na ETh-u...valjda radi na necemu cim se usutio :)

Pozdrav,

izvinjavam se sto upadam na 330+ stranici sa osnovnim pitanjem, stvarno sam listao i gledao ali mi treba informacija najosnovnija, odakle krenuti.

Ja bih se bazirao na CPU, imam i7 4770 na poslu koji se skoro ne gasi i htio bih da probam da rudarim.

Upratio sam da je DwarfPool najvise koristen, zanima me gdje se registrujem, pretpostavljam da ima neki acc gdje mi sjeda valuta, i pitanje koji program da skinem, kako da uvezem, samo par koraka ukratko, mogu i linkovi, sve sto ce pomoci.

Hvala

Pozdrav,dobrodosao :)...
Imas na netu Claymore miner za cpu mining za monero verzija je 3.5.
Skines to sa neta.
Na Poloniex menjacnici se registrujes onda nadji adresu za Monero na menjacnici.
Zatim instaliras Claymore miner koji si skinuo....
Odes na start.bat fajl kliknes edit.
I ubacis ovo NsCpuCNMiner64.exe -o stratum+tcp://mine.moneropool.org:80 -u adresa monera sa Poloniexa-p x
I kliknes na start i to je to.

Ovde ti je jos bolje objasnjeno https://minergate.com/altminers/claymore-cpu

Poslednja izmena:
Jel kopa neko na minexmr.com-u ili je kopao?Jel isplacuju uopste?Koji pool koristite?

Pozdrav,

izvinjavam se sto upadam na 330+ stranici sa osnovnim pitanjem, stvarno sam listao i gledao ali mi treba informacija najosnovnija, odakle krenuti.

Ja bih se bazirao na CPU, imam i7 4770 na poslu koji se skoro ne gasi i htio bih da probam da rudarim.

Upratio sam da je DwarfPool najvise koristen, zanima me gdje se registrujem, pretpostavljam da ima neki acc gdje mi sjeda valuta, i pitanje koji program da skinem, kako da uvezem, samo par koraka ukratko, mogu i linkovi, sve sto ce pomoci.

Hvala

Totalno je neisplativo na cpu raditi bilo sta, ja pustio bas da vidim na moj [email protected] i nicehash daje oko 0.60e na 24h em sto komp tada ne mozes nikako da koristis posto je veliko zauzece cpu zbog minera.

Vrh Dno