Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Ja ne vidim da se monero uopste nesto pomerio otkako je izasao. Ja licno mogu onaj wallet da koristim, koristio sam i gui ali to nije poenta. Ako nisu u stanju to da naprave nisu u stanju ni za neke ozbiljne stvari. Da imaju ozbiljne i dobre developere cela prica bi bila mnogo drugacija. Wallet je prva stvar s kojima korisnici dolaze u kontakt i tu ih ceka iznenadjenje.

Nekapiram čemu ovoliko pljuvanje po cmd walletu, jedina mana je neophodnost min 6gb ram (poženjno 8gb) drugo mu se nema šta puno zameriti, ima 1 komanda za transakcije samo copy paste i to je to, monero se ipak izborio kao koliko toliko pouzdan coin sa nekom perspektivom sama činjenica da već više od godinu dana opstaje je dovoljan pokazatelj da nemože da se meri sa nekim glupostima koje izlaze svaki dan....
Radi i sa 4gb rama, pustim ga posle 20-tak dana za 2-3 sata sve zavrsi i eto 200 komada na poloniex ;) al treba mu posle par sati da zatvori i sacuva... pa ne kopam ja sve sam racunar odradi :)

Najveca mana wallet-a je sto ne mozete velike sume prebacivati odjednom, trazi usitnjavanje i smaraaaaaa.....

Moze kolega, ustvari ne znam sta je velika suma za tebe ;) ...
Sinoc prebacim 130 komada...

Pre par meseci sam koristeći kminer 1.4b bez problema kopao monero, neki dan rekoh ajd da probamo kad već kažete da je opet donekle isplatljivo ali me sad isti taj kminer zeza. Počne lepo da radi ali posle sat-dva krene samo jedna kartica da piše ono accepted pa i ona na kraju prestane i ostane samo ovo što je na slici.Takođe na pool-u prestane da mi pokazuje bilo kakav hash rate. Probao sa promeniti pool ništa, menjao drajvere ništa, jedino mi je pomoglo što sam promenio miner i trenutno koristim claymorov i sa njim već više od 24 sata nema ovih problema. Da li je moguće da poolovi blokiraju ovaj miner, koji vi koristite?
screenshot.jpg

tako je i na mojim masinama ponekad, ali na 24h je sve uredno isplaceno

Meni je za 12 sati 4x280x zaradilo 0,003 xmr-a :(

Taj kminer 1.4b radi bez problema na dwarf, monero.crypto-pool.fr i minergate, nešto drugo je u pitanju

ma dal ti to ne pukne driver ???

Poslednja izmena:
Znači oko 11 sati kada sam danas pisao prvi post sam restartovao mašinu i pustio ponovo kminer i od onda pa do sada radi (da kucnem o drvo), inače vaporXe teram na ovom naponu sa klokovima 1050/1500 bez problema do sad.

screenshot2.jpg

Poslednja izmena:
ovaj monero ponovo poceo da skace,pao u jednom momentu na ispod 21k danas je vec isao na skoro 30k

Evo jedan rezime za kopanje na pool-ovima za 24h sa 1.4b minerom (1135H/s):
mineXMR.....0.70 xmr
minergate... 0.80 xmr
dwarf.........1.13 xmr
Naravno uvek treba uzeti u obzir promenu diff-a ali da je baš tolika razlika...ne verujem...

Poslednja izmena:
pa dif se menjao, ali meni minergate daje u dlaku po calculatoru

pa dif se menjao, ali meni minergate daje u dlaku po calculatoru

Meni nije...na mineXMR sam kopao sam 6 sati i vidim nešto mi malo pa sam restartovao miner i nakon 18h (ukupno 24h) napravio screen da bih lakše pratio razliku. Inače kontrolisao sam i koliko u momentu kopanja pokazuju kalkulatori na tim pool-ovima...mineXMR je pokazivao 1.7xmr :)d)...minergate kalkulator je pokazivao (dok sam kopao na njemu) 1xmr jedino mi je dwarf dao koliko je pisalo na kalkulatoru...Izgleda da nismo svi iste sreće a možda su neki pool-ovi bolji za veće a neki za manje rudare ;)
2015-03-13_131420.png2015-03-12_120751.png2015-03-17_125516.png

Poslednja izmena:
Isplativ taj Monero, nema sta :). Jel mozete da potrosite sve sto zaradite :D

Hehe, ti tegovi donose mnogo vise para trenutno nego grafike i isplatice se za 4-5 meseci, a koliko tebi treba da isplatis 1xR9 280x na Moneru, nemoj mi one price sto svi vrtite isplatile se vec 30 puta :D, i jos ne racunam ostale komponente neophodne za pokojni gpu mining. Lose ti je da se vezujes za gpu mining po svaku cenu, treba biti realan. Kopao sam takodje grafikama dok je islo,sada je besmisleno, ne treba se inatiti....

Nazad
Vrh Dno