Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Ma neću da se cimam sa tim kršem.

Ma čujem da nećeš, no te sokolim da promeniš stav. Meni ne prestavlja problem da koristim dimon i simplewallet cli.

Pozivam sve iz batch fajla poput ovog (izmenite naziv ako ste drugačije krstili wallet)

monero.bat

Kod:
@echo off
tasklist /FI "IMAGENAME eq bitmonerod.exe" 2>NUL | find /I /N "bitmonerod.exe">NUL
  if not %ERRORLEVEL% == 0 (
  echo Starting node...
  start /MIN bitmonerod.exe
  else (
     echo Node already started.
)

tasklist /FI "IMAGENAME eq simplewallet.exe" 2>NUL | find /I /N "simplewallet.exe">NUL
if not %ERRORLEVEL% == 0 (
  if exist wallet.bin.keys (
    echo Starting previous wallet...
    start simplewallet.exe --wallet wallet.bin
) else (
    echo Starting new wallet...
    start simplewallet.exe --generate-new-wallet wallet.bin
  )
) else (
    echo Wallet already started.
)

Poslednja izmena:
Dwarf konstantno isplati manje za 24h rada nego sto bi trebao kada se runo izracuna diff za svaki blok.

E sada, tu ima odstupanja, jeste, nije jednak ucinak rudara u svakom bloku (faktor "srece"), ali ne moze da bude ni 10-15% uvek u minus. Pa nekad i 20%.
A ako i moze, tj, nekom ludom meni nepoznatom formulom da se dodje i do toga, zast onda ta ista formula nekada, bar jednom u 100 dana, ne bi isplatila 10% vise od ocekivane zarade. Jel me razumete sta sam hteo da kazem, ako se pravdaju isplatom od 10-15% manjom zbog "pool luck"-a, zasto se ne desi nekada, ikada, da je taj "pool luck" faktor na nasoj strani, pa isplate 10-15% vise. Garantovano bi to primetili, a to se jos nikada nije desilo.
Ma nema tamo luck! Ako je RBPPS plaćanje kao što piše onda mora da bude tačno po calcu, osim orphana. Svaki share vredi toliko i toliko i to je to, ako se ide u overshare pool iz džepa isplaćuje te dodatne sherove, ako se blok reši pre vremena onda razliku stavi u džep. Zato ja i kukam što malo malo pa podbace.

tako je.

budućnost je u blockchain-u čije održavanje košta ili teži 0.

rudari su nepotrebni teret koji samo cede pare iz sistema.

Nece da moze to bez rudara. Proof of Stake zahteva neku vrstu centralizacije, imas nekoliko objasnjenja zasto je to tako, ovo je jedno od boljih:
https://blog.ethereum.org/2014/07/05/stake/

Mada mnogima centralizacija ne smeta, na primer banke guraju Ripple, njegov blockchain je bas takav kakav si opisao, mnogo ga vole i podrzavaju ga gde stignu.

Putin mi radi bez problema i na samo 2gb rama..al ode 150 BTC buy zidova na 3000 za minut ..sigurno je neki od ovih lopovskih poolova.

ne znam da li je izuzetak ali... poslednja 24h na francuzu, od kojih su recimo 21-22h sa ruskim minerom, zarada 30% veća od ovih dana, diff je i dalje ~ isti koliko vidim. dobio sam čak i više nego što dwarf calc kaže da treba da dobijem.

Ja sam Dwarfom zadovoljan za sada. Ne znam ni koliko bi trebao da kopam ali znam da tucem vise nego juce, povecava se priliv. To mi je jedino bitno.

Edit: radi.

ne znam da li je izuzetak ali... poslednja 24h na francuzu, od kojih su recimo 21-22h sa ruskim minerom, zarada 30% veća od ovih dana, diff je i dalje ~ isti koliko vidim. dobio sam čak i više nego što dwarf calc kaže da treba da dobijem.

isto tako... sve gledam da li haluciniram

Verovatno je stvar u tome da sa kminer-om imamo mnogo manje prekida veze, nego sa claymore-om. To znači, duži veći vardiff share. Neko moje mišljenje.

otprilike 20% ubrzanje za sada i kod mene sa Putinom na dwarfu jedino me nervira sto je temp VRM2 skocila za oko 10 stepeni u odnosu na Kleja da li je 61 i 63 stepena opasno?
temp.jpg

Da li Putin radi na principu Clay u smislu da pustis bez ikakvih spec podesavanja u batu?

Ako te ne mrzi pusti mi na pm, kad stignem da isprebacujem...Hvala.

Claymore: I will release new version with further speedup and reduced dev fee in 2-3 days. I will also release version for Linux, but a bit later.

Ma taj lopov mi se smucio sa onih bezobrznih 5%

da, ali ako podigne brzinu za na pr. 25% bice druga prica :)

njegova brzina nikad nije bila prava brzina vec neki lazni info u mineru...moglo je da pise dda mi kartice daju po 1 kh/s dzaba kad nema efekta na poolu

i to se moze promeniti (ovo ne pricam da kao navijam za Claymora, nego kako konkurencija pravi red)

Čisto sumnjam. Ko mulja od početka, taj će i na kraju.

Claymore: I will release new version with further speedup and reduced dev fee in 2-3 days. I will also release version for Linux, but a bit later.

Baraba koja ima odavno miner koji minimum daje kao karte na skript algoritmu.

eto sta je zdrava konkurencija

Gubitak kajmaka.

Ma taj lopov mi se smucio sa onih bezobrznih 5%

Osetio manji priliv.

Čisto sumnjam. Ko mulja od početka, taj će i na kraju.

...

izgleda da nije bio izuzetak - danas još više

Onako kako piše u getting started, zavisno od hashrate-a

Dodat je onaj DSH sto smo kopali na polonix.. moze da se menja za XMR :)

Vrh Dno