Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Ako moze info od nekog ko ima 5850, koliko se moze ocekivati od ove karte i na kojim klokovima vam radi, koji driver i claymore.

Rig sa 3x5850 (850/1000), driver 13.9, claymore 6.1. 490h/s ukupno.

Verovatno ne drzis karte na 1100/1500 ...

Pa imam 2kom i držim ih na 1100/1500, obzirom na potrošnju i grejanje mislim da to nije mnogo, nekopam scrypt. 420h/s daju kartice sa elpida memorijom......

mickeyrs jaoj, hvala ti puno na detaljnom objasnjenju, kralj si :)

Claymore 5.0 je doneo podršku (speedup) za 5xxx ali nije je Claymore 6.1 ukinuo. Koristio sam v5, sada koristim v6.1

Poslednja izmena:
Onda je kod mene neki problem. Vise dobijam na seriji 5 sa 5.0 clay.

Stavi ekplicitno -a 3 i trebalo bi da ti v6.1 da malo više.

Ma ne isplati se po mom misljanju 5 serija jer 140-170 kh je premalo u odnosu na 7950 koja daje 470 kh.... ja sam moje karte 5 serije pogasio..

Hvala svima za info, znaci to je sto se tice 5850-maksimalno do 170.
A kakva je situacija sa 7850 verzija 1g i 6950 verzija sa 1g, verovatno daju manje od kartica sa 2 giga V rama?

Monero [XMR] (CryptoNight)

4x5830 daju 820h/s claymore v 5.0 i 13.12 katalist. znaci 205h/s po komadu.
ostalo mi jos 7-8 6770. daju po 155h/s

Poslednja izmena:
msi tf2 5830 875/1025 1.015v nisam merio potrosnju.

Prodao sam sve stare kartice pre mesec-dva, jednostavno nije imalo svrhe, struja, napajanja, ploče, prostor, sve je počelo da me nervira.... bolje 10 jakih kartica neko 25x5850.....

Prodao sam sve stare kartice pre mesec-dva, jednostavno nije imalo svrhe, struja, napajanja, ploče, prostor, sve je počelo da me nervira.... bolje 10 jakih kartica neko 25x5850.....

Definitivno pravi izbor, to sam se i ja kontao da tih par kartica iz starije serije i sa 1gb Vrama otkacim.

Jel vi cuvate Monero ili odma prodajete, sta je pametno raditi?

i zasto je wallet tako ocajno uradjen, kolko vidim u dos-u je... jel ste ga instalirali preko bitmonerod ili simplewallet?

nema tu instalacije... pokreneš daemon da se sinhronizuje pa onda pokreneš wallet da radiš sa njim

vratih se... bio bez elektronike i stresa.. uzivancija.. :)
vidim svasta se izdesavalo u medjuvremenu ...
procitah unazad na brzinu ali nisam pohvatao jel moze/treba da se vrati na stari wallet ili ne?

sto se tice proxija, bilo je nekih nedoumica oko hashrate-a.. pa cu probati da objasnim kako se racuna
kad se miner loguje, pool posalje blob tj. zadatak koji miner treba da resi/dekodira
miner onda racuna i kad zavrsi salje rezultat pool-u, a pool to onda prihvati ili ne..
ako je share prihvacen, pool salje poruku 'OK' i onda salje sledeci zadatak...
kad proxy detektuje da je pool poslao 'OK', sabira taj share, deli sa vremenom i racuna hashrate
znaci ono sto pool prihvati to je ono sto pise u proxijy i trebalo bi da se poklapa sa isplatom.

neki su prijavili bug, tj. da imaju memory access error.. kod mene se to ne pojavljuje mozda zato sto
imam dosta memorije i nemam puno kartica, ali probacu da ga lociram..
neko kod koga se leak pojavljuje bi tu mogao da mi asistira. :)

i jos jedna stvar, klejmor je svojevremeno, kad se proksi pojavio, napisao da ce u buducim verzijama
napraviti da miner kada detektuje proksi radi sporije, a da ce prikazivati veci hash nego sto je stvaran..
ne znam da li je to napravio, ali to je bilo posle verzije 4.0, tako da je bolje koristiti v4.0

Verovatno je implementirao to jer stvarno i Dwarf i proxy pokazuju manje u odnosu na miner. Kad sam isključio proxy Dwarf pokazuje koliko i miner tj. pokazuje mi (i imam) veću zaradu nego sa proxy-jem...

edit:
može li neko da postavi link za v4.0 miner (14.6) sa Clay-ovog linka ne može da se skine (za sada)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno