Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Ok ;)
Ima li neko ideju, imam problem sa jednom masinom ( stara "skola" maximus formula, q6600, 4g rama...) sve ok radilo ma scrypt (ltc) ali Monero nikako, nakon 3-5 minuta kopanja zakuca masina, sve probao, vadio jednu po jednu grafu i nista, preinstalirao sistem medjutim opet ista stvar...???

@sam633 ; @Paradigma...hvala...
Jedno retoričko pitanje....kako misle da se ovo odomaći u širokim narodnim masama kad i za manipulaciju novčićima treba "napredno" znanje? Mnogi (a pogotovo na zapadu) neće da koriste ništa što je komplikovanije od "next, next, done" :p

Ok ;)
Ima li neko ideju, imam problem sa jednom masinom ( stara "skola" maximus formula, q6600, 4g rama...) sve ok radilo ma scrypt (ltc) ali Monero nikako, nakon 3-5 minuta kopanja zakuca masina, sve probao, vadio jednu po jednu grafu i nista, preinstalirao sistem medjutim opet ista stvar...???

Jel ti miner 3.1, takav problem su imali sa minerom 2.0?

@vlax
Sto pod maturity nema da stoji nista?
Jeste vec dobili isplatu za prvi blok?

Poslednja izmena:
Otkud ti to, pa kakav ti je diff i isplativost na darku pa ga kopaju kao da je no1 po isplativosti. Pitaj kolegu saja sta misli o diffu i isplativosti generalno ;)

Meni je drago da dif i mreza skacu makar i manje kopao, jer je to pokazatelj stabilnosti.

Bas to. Jeste da nije dobro za nekoga ko bi sada uleteo u monero ali visok diff je odlican pokazatelj koliko je novcic dobar. Visoka isplativost je neodrziva na duze staze i jako losa za sam novcic. Ako, samo neka skace mreza, to nikada nije losa stvar.
Meni se ona isplativost visoka nije nikako svidjala i nisam hteo ni tada da udjem. Bice ovo ok novcic skroz ;)

Bas to. Jeste da nije dobro za nekoga ko bi sada uleteo u monero ali visok diff je odlican pokazatelj koliko je novcic dobar. Visoka isplativost je neodrziva na duze staze i jako losa za sam novcic. Ako, samo neka skace mreza, to nikada nije losa stvar.
Meni se ona isplativost visoka nije nikako svidjala i nisam hteo ni tada da udjem. Bice ovo ok novcic skroz ;)

Sad ga kupujem za sve pare :D

Ti ko Pera kontash vecito :d . Zasto ne iskoristih tih par dana extra isplativosti i zaradis to sto kopas za mesec dana DRK npr ;)

Ne znam sta se zbiva sa nasim poolom, radi 20 min i onda me miner prebaci na drugi sa porukom.
New job not resived more then 20 min, something wrong with this pool.

Prebacio sam i ja jedan rig na bench pool.

3 x 270, bez x, miner prijavljuje ~935 H/s, jel to OK za 270-ce ili može više?

Imate readme txt file i sve pise u njemu .

Tamo piše da je 270X ~ 300 H/s, meni posle 20ak minuta rada pool drži 1,06 KH/s za tri 270-ce, bez X. Temperature su dosta niže nego za scrypt, ostaviću jedno 24h pa ću videti zaradu.

Ti ko Pera kontash vecito :d . Zasto ne iskoristih tih par dana extra isplativosti i zaradis to sto kopas za mesec dana DRK npr ;)

Bolje ko Pera nego ko Tosa. Nemam bre vremena, crncim ko japanac ovih dana i nemam kada da se mlatim s ovim. I nigde nisam napisao da cu da uletim u ovo odmah da se razumemo :D
Kad isplativost bude ocajna a mreza raste, kad bude krsten wallet, krsten miner, zovite me ;)

Bolje ko Pera nego ko Tosa. Nemam bre vremena, crncim ko japanac ovih dana i nemam kada da se mlatim s ovim. I nigde nisam napisao da cu da uletim u ovo odmah da se razumemo :D
Kad isplativost bude ocajna a mreza raste, kad bude krsten wallet, krsten miner, zovite me ;)

Tad kad se obogatimo nema ni da te poznajemo. hahahahhahahah:d

@pivce
Pa tamo pise da treba ~450hs, medjutim vecina dobija do 370hs, jedino Asuske sljakaju dobro.

Poslednja izmena:
Sa istim podesavanjima saphire 280x 360hs, gigabyte 280x 465hs :trust:

proradio mine.moneropool.org:80

Jesu svi batalili benchpool, malopre sam pogledao i vidim da imam 5 kopača sa 2,5KH/s ukupno, od kojih je mojih 0,9x :(

Jesu svi batalili benchpool, malopre sam pogledao i vidim da imam 5 kopača sa 2,5KH/s ukupno, od kojih je mojih 0,9x :(

Kopam 10 sati neprekidno na njemu, ali sada kada pogledah, vidim da piše da mi je "Hash Rate: 0 H/sec", iako miner kopa u najveće i šalje share-ove.

Edit: Pada i broj kopača na benchpool-u. Već 3.

Poslednja izmena:
jel postoji neki nacin copy paste walet adrese i payment id. da neprekucavam 50 karaktera prilikom salnja iz waletta
transfer 0 <Deposit Address> <amount> <Payment ID>

OK.Hvala

Poslednja izmena:
desni klik na gornju ivicu od simplewallet prozora pa idi na edit i tu imas copy, paste i ostalo

***, ljudi probasmo :)
nasao je taj jedan blok al mozda je i orphan, ne vidim kako se ovde oznacavaju orphan blokovi, a cinjenica je da treba mnogo hasha za neko brze pronalazenje blokova.

na gore pomenutom poolu ima 500k/h, na nasem je u najboljem slucaju bilo jedva 30

Poslednja izmena:
Vrh Dno