Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

meni fx-ovi daju ~335 sa 6 tredova na 3600-3800, plojke su sve 990xa ud3 rev 3.0.
imah i jedan na 4500 koji je davao ~385 sa 6 tredova, takodjer ista plojka.

klok ne donosi srazmerno vishe.
preporuka za gore pomenutu plojku jer na svim tim mashinama kopaju i po 4 grafike.

kontao sam da imate neke iinformacije, kao na primer da ce za sigurno otici bar 30%

Ja imam hardware pa mi glupo da kupujem kad stancam sam.

Za poredjenje sa minerima, na i5 3470 sa claymore cpu minerom dobijam tacno 197 hash/s.

Jel to sa 3 threda? Da ostane 1 jezgro za kopanje grafickama

Inace I7 4770k na 4.3Ghz 4threda 300h/s Claymore miner

Poslednja izmena:
Izasao pre 2 dana MonetaVerde

* Bytecoin fork
* Based on CryptoNote
* Merged mining with Bytecoin, QuazarCoin, Monero or any other CryptoNote-based coin
* MonetaVerde is the first coin with the block reward increasing with difficulty growth
* block target - 60 seconds
* block_reward = log2(difficulty) * 2^40(difficulty)
* CryptoNight PoW

Official Announcement

Official thread

Za sada je moguce kopati samo iz wallet-a.

Poslednja izmena:
ja nesto radim da namestim pool za monero, ako uspe, bicete obavesteni :)

Jel to sa 3 threda? Da ostane 1 jezgro za kopanje grafickama

Inace I7 4770k na 4.3Ghz 4threda 300h/s Claymore miner

Da, sa 3 threda. Sa 4 daje manje. Tako je i napisao Claymore. I ta 3 ne idu na 100%. Moja je procena da sa 4 thread-a full iskoriscenih, recimo moji cpu i5 3470 treba da daju najmanje 280 hasha. Vidi se da se ne znoje u rudniku.

@Demios

Tnx. Reci mi koji miner koristis? I da li si probao Claymore?

Ni ja ne uspevam da dobijem preko ~290 na defaultu sa FX8320 sa wolfom, a sa Claymorom manje. Ploca je neka leva 760, a 8350 je na 990fxa ud3. Sta dalje probati a da i ja dobijem te lude hasheve? :)

@arrow
claymore 2.2, naravno.

@zhule
probaj ruchno setovati klokove na npr 3600-3800mhz, sa shto manjjim naponom i 6 tredova.

radi li ti fast mode u klejmur majneru?

Radi fast mode, posle restarta, po uputstvu. Ja startujem 6 threadova, on napise da on sam setuje 4 thread-a i pocne, vuce se na oko 220h/s. To bi trebalo bolje iako je na defaultu. Na 4.3GHz daje mi reda 250-260h/s, druga masina je u pitanju.

EDIT: Evo i sta kaze za threadove

64-bit version
CPU supports AES-NI - faster mining!
Logical CPU cores: 8
Number of threads: Autoselection...
Using 4 threads
scfg: 1
FAST MODE ENABLED!
...
...
Speed: 257 h/s, TotalHashes: 30K, DevHashes: 0K Mining time: 00:01
...
...

EDIT2: Kako sam glup. Izmedju -t i broja treba jedan razmak :d sada radi :) 8320 na defaultu mi daje preko 350 h/s :)

Poslednja izmena:
2500K @ 3,9 ~ 215 H/s. Nikako da se nakanim da montiram Brocken, mesecima mi stoji u kutiji.

Malo fali da te prestgne moj A10-5800K sa 190 H/s na Claymore-u sa 2 threada. :D U stvari, mislim da bi stigao da je na ubuntu-u, jer moj drugi A10-5700 daje oko 150 H/s u Wolf0-u (ubuntu), takođe sa dva thread-a.

@Demios: Da, ja sam taj sto dize diffove sa dva FX-a :d Znas li mozda kako su se pokazali zambezi CPU? Konkretno mi se nude relativno povoljno 8150 i 4130.

znam, zato se i shalim :D

ne bih znao

nego, ide cena preko 0.006

A što nemamo benčmark pool za monero? Iz subotice bi nakupili bar 20tak jačih minera :)

Nemam ništa protiv pool-a, ali pitanje je da li se vlaxu isplati da radi na tome uopšte. Treba nam kontam oko 300 Kh da bismo ustaljeno nalazili blokove, a ne verujem da to imamo. Sa oko 200 Kh, mineXMR.com sinoć nije nalazio baš blokove, na žalost. Prvo ga je kanda krenuo loš luck, pa se nešto minera razišlo i sad vidim da vrlo teško nalazi blokove sa preostalima koji su sveukupno oko 70 Kh.

Poslednja izmena:
Trebamo ispisati svako svoju snagu na pa da se baci neka racunica sta i kako ... Za pocetak ja imam 6x280x i otp 1700KH/s

Ja sam za:
10x fx-6300
5x i7 4790
Mogu i nesto kartica prebaciti ako zatreba

^ Biće. Mada ja sam sada zadovoljan, lepo su sredili polove, nema orphan blokova

Da da, zato minergate uzima 12% provizije...

Dear users,

We would like to give you more background information on the problem affecting the pools. The ratio of orphaned blocks for BCN, MRO and QCN is extremely high at the moment and as we use the PPS model we take losses due to this phenomenon. Due to this issue we are forced to temporarily increase the mining fees for these cryptocurrencies proportionally to the number of orphaned blocks from the last 24 hours.

Bytecoin – 9.6% (7.10% orphans)
Monero – 12.2% (9.70% orhapns)
QuazarCoin – 10.1% (7.60% orphans)
duckNote – 9.9% (7.60% orphans)
Fantomcoin – 9.8% (7.30% orphans)
Bitcoin & Litecoin – 2.5%

However, the PPS model generates the best profit for users and considering the high quantity of orphaned blocks in the network it is substantially more lucrative than solo-mining or mining with PPLNS model (which shifts risk to the user). Therefore, is going to continue using the PPS model since our goal is to allow you to gain the maximum profit from your mining activity.

Commission will be changed daily according to the orphan block percentage.

Niko ozbiljan više ne koristi taj pul, jer ne radi wolf0 i claymore miner. monero.crypto-pool.fr/ kippo.eu

Diff do sada nije bio veći nego sinoć kada je na par sati bio 550? Je li?

I kada XMR na Mintpal treba da izađe? Znam da je petak glasanje, a ponedeljak pokretanje marketa valjda? E sad ne znam kako je onaj CLOAK upao, kao vanredni ili je kao instant-izglasan, pa da li je to novi market za ovu nedelju?

vanredno, izglasani novčić uvek ide ponedeljkom

Fala Vojo.

Izašao i Claymore GPU 3.1 da znate, ako ste baš u "džepu" između kačenja skinuli 3.0.

Stisnuli na polo sa orderima odole i odgore, krca se zid na 660, spao je sa nekih 10 BTC-a na 3. Videćemo hoće li ga probiti...

EDIT: Probija se 680... Kontam dump će posle, ne verujem da će probiti onaj na 700k, ako mu se i približe. Ali je realno da vikend završimo sa 0,01. No, sumnjam...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno